Cuget Liber Parcul Viitorului a ajuns o ruină

Cel mai nou parc al Constanţei, unde s-au băgat peste 500.000 de euro, a fost lăsat în paragină

Inaugurat cu mare fast în urmă cu aproape un an, Parcul Viitorului, din cartierul CET, este lăsat acum în paragină. Noroc că vremea de toamnă târzie este neprietenoasă şi nu-i îmbie pe locuitorii cartierului să iasă la plimbare. Altfel, ar fi foarte dezamăgiţi de ce s-a ales de frumoasa investiţie, de singurul parc din zonă.

Dincolo de imaginea dezolantă de toamnă cu copaci golaşi şi frunze ruginii la pământ, parcul nu mai are deloc aspectul îngrijit de la inaugurarea de anul trecut, când strălucea de curăţenie, aparatele şi jocurile copiilor luceau, iar iarba era tăiată la milimetru. Acum, mulţi dintre copacii plantaţi s-au uscat cu totul. Unii au fost chiar rupţi de la jumătate sau scoşi din rădăcină.

Chiar de la intrarea în parc, copiii sunt întâmpinaţi de o groapă mare, săpată în nu se ştie ce scop. Locul este semnalizat de o simplă bandă agăţată de jur-împrejurul gropii. Câţiva paşi mai încolo - o altă capcană. În mijlocul aleii principale lipseşte grătarul fântânii arteziene, de la nivel cu trotuarul. Groapa, destul de adâncă şi plină de apă, este semnalizată în stilul pur românesc cu o creangă ruptă dintr-un copac, în care flutură în bătaia vântului câteva fire de bandă.

Deşi, ieri, la cele 9 grade Celsius parcul era pustiu, cum a fost şi cu o zi înainte, când a plouat, aleile Parcului Viitorului erau pline de gunoaie. Modernele tomberoane au dat pe afară, semn că pe acolo nu s-a mai adunat gunoiul de ceva timp.

Şi mai trist este că, la doi paşi de chioşcul oamenilor de pază, câteva aparate şi jocuri din spaţiul de joacă stau într-o rână, distruse probabil de hăndrălăii de la liceele din zonă, în timp ce chiulesc de la ore. În altă porţiune a parcului, s-a surpat o bucată bună de pământ, apărând o altă groapă, în care se află şi un balansoar pentru cei mici. Dacă nu s-ar vedea destul de evident crăpăturile din pământ am putea crede că „valea" face parte din peisaj. O trădează însă şi un copac, înclinat, şi o bancă ce poate candida cu succes la titlul de tobogan.

Parcul Viitorului este o investiţie a Primăriei Constanţa cu sprijin financiar parţial din partea companiei Petrom S.A. Cheltuielile de amenajare şi dotare s-au ridicat la peste 500.000 de euro. Pe suprafaţa de 15.000 de metri pătraţi se află spaţii verzi, locuri de joacă şi relaxare, terenuri de sport, mese de tenis şi de şah, o pistă pentru skateboard, bănci, foişoare şi fântâni arteziene.

www.cugetliber.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a jucat barajul pentru Euro 2024 Ucraina a completat grupa României

29 Mar 2024 307

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 555

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1085

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 510

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 644

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 467

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1646

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 459

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 650

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500