Jurnal de Constanta Incendiu la hotelul vedetelor

Flăcări uriaşe au distrus, în noaptea de vineri spre sâmbătă, acoperişul şi mansarda Grand Hotel Rex, unitate de cazare de cinci stele, simbol al staţiunii Mamaia. Pagubele produse de incendiul izbucnit din cauza unui scurtcircuit sunt de ordinul miilor de euro. Din fericire, nu au existat victime, întrucât iarna hotelul este închis.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 2.00, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la unul dintre cele mai luxoase unităţi de cazare din Mamaia - Grand Hotel Rex. Focul a fost atât de violent încât a fost nevoie de o mobilizare impresionantă de forţe. Astfel, şapte autospeciale ale unităţii s-au deplasat la faţa locului pentru a lichida focul. Din cauza vântului foarte puternic, pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de cinci ore, incendiul fiind lichidat abia spre dimineaţă. Pentru orice eventualitate, însă, la hotel a rămas un echipaj de pompieri în vederea supravegherii.

Din primele cercetări a reieşit că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit electric produs la panoul electric al unui lift.

În urma incendiului izbucnit la hotelul Rex au ars 500 de metri pătraţi din acoperiş, iar mobilierul şi aparatura electrică din 35 de camere au fost afectate, pagubele ridicându-se la câteva mii de euro. Proprietarii au asigurare.

Un al doilea incendiu, alarmă falsă

La 18 ore de la izbucnirea incendiului, pompierii de la ISU „Dobrogea" au fost din nou alertaţi de angajaţii hotelului că focul s-a reaprins.

Patru autospeciale din cadrul inspectoratului s-au reîntors la Grand Hotel Rex, acolo unde un angajat a observat, în timpul turelor de control - efectuate preventiv, din două în două ore, după stingerea primului incendiu - că din grinzi ieşea fum. Speriaţi, angajaţii au chemat iar pompierii. Numai că de această dată nu mai era vorba de incendiu. De fapt, din cauza diferenţei de temperatură, din grinzile încinse ieşeau aburi.

Un simbol al eleganţei

Grand Hotel Rex, de cinci stele, este un simbol al staţiunii Mamaia prin arhitectură şi amplasamentul său pe plajă. Hotelul a fost construit între anii 1936 şi 1939, după ce chiar regele Carol al II-lea i-a pus piatra de temelie, imobilul fiind un impozant proiect al arhitecţilor George Matei Cantacuzino şi Vasile Arion. Îmbinarea luxului cu bunul gust a atras an de an vedete din lumea muzicii, a sportului, a modei. Chiar şi cunoscuţii prezentatori ai emisiunii Top Gear - Jeremy Clarkson, Richard Hammond şi James May - au filmatmai multe secvenţe pentru un episod al celebrei producţii BBC în parcarea renumitului hotel. De altfel, pe timpul verii, aici se cazează cele mai cunoscute vedete. Vara trecută, hotelul Rex a găzduit evenimente de modă ce au purtat semnătura lui Cătălin Botezatu. Tot aici au fost cazaţi şi cântăreţii Michael Bolton, Julio Iglesias şi chiar şeicul Qatarului.

www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 684

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 729

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 997

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 745

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 943

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 935

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 646

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1181

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1004

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 642

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 886

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1225

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1402

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1704

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5450