Jurnal de Constanţa Ministerul Turismului începe campania demolărilor pe litoral

Conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului este decisă ca şi în acest an să acţioneze pentru redarea suprafeţelor de plajă uriştilor. În consecinţă, MDRT va contracta agenţi economici care se vor ocupa de demolarea tuturor construcţiilor ilegale din staţiunile de pe litoral şi nu numai.

Recent, conducerea MDRT a făcut publică intenţia de a acorda, prin licitaţie publică, un contract ce are ca obiect executarea de lucrări de demolare/desfiinţare a construcţiilor realizate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea autorizaţiei de construire. Firma ce va fi desemnată câştigătoare va avea de lucru timp de nouă luni, iar pentru lucrările efectuate va fi plătită din bugetul ministerului cu cel mult 241.935,48 lei, fără taxa pe valoare adăugată. În caietul de sarcini se menţionează că societatea comercială care va obţine contractul va trebui să se ocupe de „demolarea construcţiilor cu destinaţie turistică din zonele cu potenţial turistic, staţiunile turistice, zonele construite protejate, zonele de protecţie a monumentelor istorice, rezervaţiile naturale şi alte asemenea, precum şi construcţiile cu destinaţie turistică şi construcţiile realizate în limita a 200 de metri de la linia de coastă, din staţiunile turistice şi din localităţile aflate pe litoralul Mării Negre, realizate fără autorizaţie de construire sau cu nerespectarea autorizaţiei de construire, aflate pe terenuri proprietate publică ori privată, finalizate sau în curs de execuţie, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 41/2010, privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcţii, adoptată cu modificări prin Legea nr. 3/2011".

Nu se iartă nimic

Agenţii economici care se ştiu în neregulă nu au motive să spere că vor scăpa de intervenţia utilajelor sau că, ulterior, vor putea reconstrui în aceaşi zonă chiar dacă n-au toate autorizaţiile şi avizele în regulă. MDRT a specificat că demolarea construcţiilor va include şi eventualele anexe şi împrejurimi, căi de acces, terase, precum şi racordurile ilegale la utilităţi. La finalul lucrării de demolare, cadrul natural va fi refăcut prin amenajarea corespunzătoare a suprafeţei respective.

Mai mult, executantul lucrărilor va trebui să acţioneze la un imobil pe „durata maximă de 24.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 70

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 101

Noul stadion de la Constanța Gheorghe Hagi - „Nu cred că îmi va purta numele“. Ce variantă ar fi cea potrivită (VIDEO)

23 Apr 2024 263

Constanța Ambasadorul Japoniei în România, în vizită la RAJA (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 136

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Rapid Hagi - „Sperăm să prindem iar o zi bună și, cu ajutorul publicului, să câștigăm“ (VIDEO)

23 Apr 2024 236

Contractul de peste 2,1 milioane de lei, scos la licitație Complexul Muzeal de Știinte ale Naturii Constanța va reabilita sectoarele de vizitare și secția microrezervație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 141

Atenție, se oprește apa în mai multe cartiere din Constanța!

23 Apr 2024 219

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 158

IPJ Constanța Lecții de educație rutieră, susținută de polițiști elevilor din Mangalia

23 Apr 2024 140

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 191

Caietul de sarcini și Fișa de date, în atenția consilierilor locali Chioșcul alimentar, situat în corpul C3 al Liceului Tehnologic „Tomis" din Constanța, poate fi închiriat (DOCUMENT)

23 Apr 2024 141

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 228

Cumpărări directe ABADL a bătut palma cu Kity Krentz SRL, din Constanța! Vizată, zona de îmbăiere aferentă litoralului Mării Negre

23 Apr 2024 248

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 279

Informare meteo de vreme rea pentru toată țara! Anunțul meteorologilor

23 Apr 2024 539