Jurnal de Constanta „World Vision" îl ajută pe Moş Nicolae să ducă daruri la copiii nevoiaşi

Există în judeţul Constanţa copii la care Moş Nicolae ajunge doar dacă este sprijinit în misiunea sa nobilă de către oameni cu suflet mare sau diverse organizaţii non-guvernamentale, precum este şi „World Vision" România.

Peste patru sute de copii din comunele Cumpăna, Cobadin şi Corbu, dar şi din oraşele Medgidia şi Cernavodă au primit pe 6 decembrie, de Moş Nicolae, pachete cu dulciuri, jucării şi cărţi de la organizaţia „World Vision" - Biroul Zonal Constanţa. Potrivit purtătorului de cuvânt din cadrul organizaţiei, Isabela Ştefan Iorga, cadourile au fost oferite în cadrul unor momente speciale, create de copii pentru colegii şi părinţii lor, momente pline de frumuseţe, puritate şi dăruire din partea micuţilor. La Cernavodă, 30 de copii cu dizabilităţi, care frecventează Centrul multifuncţional „O şansă pentru viitorul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi fizice, psihice şi sociale din regiunile Nord-Vest, Sud-Est şi Sud-Vest Oltenia", au dat o interpretare plină de savoare şi umor scenetei „Domnul Goe", stârnind ropotele de aplauze ale spectatorilor - părinţi, bunici şi autorităţi locale prezente în sală. În acelaşi timp, alţi 30 de copii cu dizabilităţi, beneficiari ai Centrului din Medgidia, au pregătit poezii şi cântece pentru a-l impresiona pe Moş Nicolae - şi au reuşit cu succes să o facă -, primind cadouri gustoase de care s-au bucurat din tot sufletul.

Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor

La rândul lor, copiii din comuna Corbu au pus în scenă piesa de teatru „Fram, ursul polar" şi au dat reprezentaţii, timp de două zile, pe 5 şi 6 decembrie, ca nişte adevăraţi artişti, pe scenele căminelor culturale din Corbu de Jos, Corbu de Sus şi Vadu. Moş Nicolae nu i-a uitat nici pe copiii cuminţi din satul Negreşti, comuna Cobadin. Un grup de inspectori de la Compania „Astra Asigurări" din Constanţa, au pregătit pentru preşcolarii de la Grădiniţa Negreşti şi pentru copiii de clasele I-IV din sat pachete cu dulciuri şi fructe, înseninând ziua a 40 de micuţi care aşteptau cu sufletul la gură să vadă dacă Moşul vine cu cadouri sau nu şi pe la ei. „Cu ocazia zilei de Moş Nicolae, am vrut să aducem o rază de lumină în sufletele copiilor din satul Negreşti şi sperăm că acest mic dar să fie primit cu drag, în numele tradiţiei şi al frumuseţii acestei luni", a declarat Sorina Fătu, inspector „Astra Asigurări", o tânără care şi-a îndemnat colegii să dăruiască bucurie şi anul acesta copiilor, după ce anul trecut le-au dus daruri copiilor de la o grădiniţă din Corbu.

La fel au aşteptat şi cei 65 de copii din comuna Cumpăna, beneficiari ai cantinei sociale „Sf. Parascheva", să vadă dacă primesc şi ei ceva în ghetuţe. Şi au primit daruri dulci, în cadrul acţiunii „Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul copiilor", organizată special pentru ei de „World Wision" la cantina socială din Cumpăna.

Iniţiative caritabile

Începând de astăzi şi până la Crăciun, copiii din comunităţile judeţului Constanţa în care lucrează „World Vision" se implică în organizarea unor evenimente caritabile prin care speră să adune alimente, îmbrăcăminte şi bani pentru sprijinirea persoanelor cu nevoi materiale sau sociale speciale din comunităţile lor, potrivit Isabelei Ştefan Iorga. Astfel, copiii din Grupul de iniţiativă Cobadin şi un cadru didactic vor coordona proiectul „Crăciunul în sufletele copiilor. Şi tu poţi da culoare sărbătorilor!", prin care încearcă să sprijine cu pachete cu alimente şi îmbrăcăminte cinci familii nevoiaşe în care trăiesc şcolari cu situaţie materială precară. În paralel, Grupul de Iniţiativă al Tinerilor „Cumpăna Tinerilor", în parteneriat cu „World Vision", Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, autorităţi locale, sponsori, va organiza, pe data de 11 decembrie, în incinta căminului cultural din Cumpăna, petrecerea caritabilă „X-Mas Party", al treilea eveniment caritabil de amploare pe care aceşti tineri reuşesc să îl organizeze pentru a-şi ajuta semenii aflaţi în nevoie.

www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța anunță reluarea furnizării agentului termic pentru consumatorii afectați din cauza avariei

23 Apr 2024 277

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 377

Știri Constanța Activități preventive ale polițiștilor în grădinițe, școli și licee

23 Apr 2024 234

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 374

Incendiu la un boiler, în Satu Nou, județul Constanța

23 Apr 2024 385

În Constanța Bărbat cercetat pentru trafic de droguri de mare risc (FOTO)

23 Apr 2024 408

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 404

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 194

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 431

Karelly Wash SRL va modifica blocul de patru etaje, edificat pe locul unei spălătorii de pe strada Baba Novac din Constanța

23 Apr 2024 416

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 514

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 345

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 331

Ce averi au procurorii Vasile Iftinchi și Stoica Elena, propuși să lucreze la DNA Constanța, după plecarea lui Bodean Andrei și Conortos Constantin (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 478

Palatul Copiilor Constanța Matei Silivestru, cinci medalii (trei de aur) la Campionatul Național, plus a treia performanță a competiției! (GALERIE FOTO)

23 Apr 2024 487