Revista presei locale

Jurnal de ConstanţaDupă „Colas“, şi „Astaldi“ a fost amendată de MTI

De câteva zile, Anca Boagiu se tot laudă că a reziliat contractul cu firma „Colas" şi că a aplicat societăţii o serie de amenzi pentru nerespectarea unor condiţii impuse în contract. Vineri, ministrul Transporturilor a subliniat, încă o dată, faptul că a împărţit amenzi. Printre nominalizaţi de Boagiu se numără atât „Colas", care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă-Constanţa, cât şi „Astaldi", societatea care ar trebui să realizeze centura municipiului.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Trasporturilor şi Infrastructurii (MTI), dar şi declaraţiilor ministrului Anca Boagiu, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a amendat firma „Colas", în cinci rânduri, în perioada septembrie 2010 - martie 2011, cu peste 16 milioane de euro în total. Motivele sancţionărilor sunt netransmiterea programului de lucrări, oprirea lucrărilor de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, neîndeplinirea obligaţiilor privind exproprierile, întârzierea proiectării unei variante alternative, precum şi întârzierea în obţinerea autorizaţiei de construire. Pe lista societăţilor amendate de CNADR figurează şi FCC „Construccion-Astaldi", care execută varianta de ocolire a municipiului Constanţa. Societatea a fost penalizată cu 12,4 milioane de euro. Se pare că ministerul se străduieşte din răsputeri să recupereze măcar o parte din prejudiciul creat din întârzierea lucrărilor şi, în acelaşi timp, să-şi rotunjească veniturile. Cine este însă vinovat pentru că lucrările întârzie nu ne-am lămurit încă, principala cauză fiind tergiversarea procedurilor de expropriere. Ministerul, pe de o parte, dă vina pe „Colas", iar societatea spune că instituţia centrală trebuia să facă exproprierile.

 

Creşte bugetul la investiţii

Emil Boc a lăudat activitatea colegei sale de partid la MTI, susţinând că apreciază efortul autorităţii de a repune România pe roate şi de a atrage fonduri europene. „La Transporturi se simte mai bine viaţa de Executiv. Vreau să apreciez efortul pe care MTI îl face pentru a repune România pe roate, pentru absorbţia fondurilor europene. Se poate observa şi o desfăşurare mare de licitaţii pe Coridorul 4paneuropean şi pe infrastructura feroviară. (...)Precizez că ceea ce se întâmplă aici, la MTI, este şi o susţinere încurajatoare a locurilor de muncă", a declarat Boc. Premierul a precizat că, dacă în 2011 a fost alocată de la bugetsuma totală de 35 de miliarde de euro pentru investiţii (administrate de toate ministerele, nu doar de transporturi), în 2012 vor fi alocate 45 de miliarde.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi

23 Jan 2019 13

Șefi noi în cadrul IPJ Constanța. Cine sunt și ce note au obținut la concursurile susținute

23 Jan 2019 547

Constanța. Șase nave sunt avizate pentru sosire în porturile maritime românești. Cele mai multe sunt pentru descărcare

23 Jan 2019 165

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa la ora bilanțului. A fost înregistrată o scădere în ceea ce privește infracţionalitatea stradală (galerie foto)

23 Jan 2019 475

Flagrant la Stația de Taxare de la Fetești. Polițiștii și procurorii din Constanța au depistat mai multe persoane ce dețineau cocaină. Ce măsuri au luat oamenii legii (video)

23 Jan 2019 653

Lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe strada Bărăganului din municipiului Constanța au fost reluate (video)

23 Jan 2019 300

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 ianuarie 2019

23 Jan 2019 219

Anunţ important de la Primăria Constanţa privind un proiect de hotărâre. Unde poate fi consultat

23 Jan 2019 407

SSC Farul Constanţa, victorie şi în amicalul cu CS Făurei

23 Jan 2019 810

Portul Constanţa. Bunuri contrafăcute, descoperite într-un container venit din China

23 Jan 2019 327

Programul Primăriei Constanţa, în acest sfârşit de săptămână

23 Jan 2019 293

Teatrul de Stat aduce publicului constănțean patru spectacole de excepție.

23 Jan 2019 314

Avarie CET Palas. Ce străzi sunt afectate

23 Jan 2019 480

Activitate rutieră Şoferi, opriţi de poliţiştii constănţeni în trafic. Ce nereguli au depistat agenţii

23 Jan 2019 261

Atenţie şoferi! Ploaie şi burniţă în această dimineaţă, în judeţul Constanţa. Starea carosabilului

23 Jan 2019 303