Revista presei locale

Jurnal de ConstanţaDupă „Colas“, şi „Astaldi“ a fost amendată de MTI

De câteva zile, Anca Boagiu se tot laudă că a reziliat contractul cu firma „Colas" şi că a aplicat societăţii o serie de amenzi pentru nerespectarea unor condiţii impuse în contract. Vineri, ministrul Transporturilor a subliniat, încă o dată, faptul că a împărţit amenzi. Printre nominalizaţi de Boagiu se numără atât „Colas", care ar fi trebuit să realizeze tronsonul de autostradă Cernavodă-Constanţa, cât şi „Astaldi", societatea care ar trebui să realizeze centura municipiului.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Trasporturilor şi Infrastructurii (MTI), dar şi declaraţiilor ministrului Anca Boagiu, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a amendat firma „Colas", în cinci rânduri, în perioada septembrie 2010 - martie 2011, cu peste 16 milioane de euro în total. Motivele sancţionărilor sunt netransmiterea programului de lucrări, oprirea lucrărilor de către Inspectoratul de Stat în Construcţii, neîndeplinirea obligaţiilor privind exproprierile, întârzierea proiectării unei variante alternative, precum şi întârzierea în obţinerea autorizaţiei de construire. Pe lista societăţilor amendate de CNADR figurează şi FCC „Construccion-Astaldi", care execută varianta de ocolire a municipiului Constanţa. Societatea a fost penalizată cu 12,4 milioane de euro. Se pare că ministerul se străduieşte din răsputeri să recupereze măcar o parte din prejudiciul creat din întârzierea lucrărilor şi, în acelaşi timp, să-şi rotunjească veniturile. Cine este însă vinovat pentru că lucrările întârzie nu ne-am lămurit încă, principala cauză fiind tergiversarea procedurilor de expropriere. Ministerul, pe de o parte, dă vina pe „Colas", iar societatea spune că instituţia centrală trebuia să facă exproprierile.

 

Creşte bugetul la investiţii

Emil Boc a lăudat activitatea colegei sale de partid la MTI, susţinând că apreciază efortul autorităţii de a repune România pe roate şi de a atrage fonduri europene. „La Transporturi se simte mai bine viaţa de Executiv. Vreau să apreciez efortul pe care MTI îl face pentru a repune România pe roate, pentru absorbţia fondurilor europene. Se poate observa şi o desfăşurare mare de licitaţii pe Coridorul 4paneuropean şi pe infrastructura feroviară. (...)Precizez că ceea ce se întâmplă aici, la MTI, este şi o susţinere încurajatoare a locurilor de muncă", a declarat Boc. Premierul a precizat că, dacă în 2011 a fost alocată de la bugetsuma totală de 35 de miliarde de euro pentru investiţii (administrate de toate ministerele, nu doar de transporturi), în 2012 vor fi alocate 45 de miliarde.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Exercițiu pentru stoparea imigrației ilegale la Marea Neagră (galerie foto)

23 May 2019 195

Constanța Street Food Festival, în acest weekend în Piața Ovidiu. Restricții de circulație

23 May 2019 245

RADET Constanţa solicită acord de mediu pentru instalarea unui sistem de producere a energiei termice din surse regenerabile

23 May 2019 233

Ce spun Petre Grigoraş şi Raul Avram Dacă învinge, sâmbătă, în Liga a 2-a, SSC Farul se salvează matematic de la retrogradare (galerie foto)

23 May 2019 592

Făgădău a semnat contractul de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea Şcolii Gimnaziale numărul 16

23 May 2019 357

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 mai 2019

23 May 2019 279

UPDATE Continuă procesul de dezinstituționalizare la nivelul DGASPC Constanța. Azi, au fost semnate trei contracte. Detalii

23 May 2019 484

Comisarul şef adjunct al CJPC, Horia Constantinescu, implicat în carambolul de pe Ion Lahovari

23 May 2019 1598

Carambol la Constanţa Patru maşini implicate, o persoană inconştientă (galarie foto + video)

23 May 2019 2121

O ţeavă de gaz spartă în Constanţa. Intervin pompierii! (video)

23 May 2019 440

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 30-a a Ligii a 5-a

23 May 2019 519

Avarie CET în municipiul Constanţa, în această dimineaţă. Ce zone sunt afectate

23 May 2019 404

Comandantul pescadorului sub pavilion Turcia, surprins la braconat în Marea Neagră, arestat pentru 30 de zile

23 May 2019 274

Primăria Municipiului Constanţa angajează consilier juridic

23 May 2019 313

Sportivii paralimpici de la Constanţa, pe podium la Cupa Danubius. Loc meritoriu şi în clasamentul pe echipe (galerie foto)

23 May 2019 356