Jurnal de ConstanţaPD-L Constanţa munceşte pentru Dan Diaconescu

Alegerile parţiale din comuna Bărăganu s-au terminat, iar electoratul a decis. Însă, şi la ora actuală, gura lumii mai discută şi analizează situaţia. Mai precis, pe marginea clasamentului generat de votul cetăţenilor prezenţi la urne în data de 1 mai.

Un singur scrutin organizat pentru obţinerea mandatului de edil al comunei Bărăganu a fost suficient pentru a fi desemnat câştigătorul. Promovarea ca edil şef al administraţiei locale a social-democratului Titu Neague nu a mirat pe nimeni. Victoria sa era previzibilă având în vedere implicarea Consiliului Judeţean Constanţa, prin demararea, exact în perioada campaniei electorale, a unor proiecte ce s-au pliat exact pe nevoile şi cererile localnicilor de ani buni. Însă, clasarea pe locul II în opţiunile votanţilor din comuna Bărăganu a candidatului independent Ion Vasilache, omul susţinut de potenţiala formaţiune Partidul Poporului Dan Diaconescu (n.r. - înregistrarea la Tribunalul Bucureşti a acestui partid nu este încă o certitudine), a produs o mare surpriză pentru mulţi. Vasilache a obţinut 189 de voturi şi asta nu pentru că ar fi venit din afara eşichierului politic. Puţini ştiu că independentul a beneficiat de o „instruire" pe măsură din partea unor strategi ai PD-L Constanţa, deoarece Ion Vasilache ar fi trebuit să fie candidatul democrat-liberalilor la funcţia de primar al comunei Bărăganu. A fost inclus în sondajele efectuate de democrat-liberali şi, în urma rezultatelor acestora, era aproape cert că pe mâna sa va merge PD-L-ul.

 

PD-L repetă greşeala

Ca un făcut, pe ultima sută de metri a apărut o „idee" genială care, ulterior, s-a dovedit a fi extrem de proastă pentru un partid ce avea deja un adversar puternic în PSD, dar şi dezavantajul de a reprezenta o guvernare ce a luat o mulţime de măsuri antisociale care au iscat nemulţumiri în rândul populaţiei. Aşadar, decizia proastă luată în ultimul moment de conducerea organizaţiei judeţene PD-L Constanţa a dus la înlocuirea lui Vasilache cu Luminiţa Nicuţ. Altfel spus, democrat-liberalii au comis aceeaşi greşeală ca în vara anului 2008, când la alegerile locale a fost impus pentru Primăria Constanţa actualul consilier în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Dorel Onaca. O singură diferenţă există între cele două gafe: propulsarea lui Onaca s-a făcut din ordinul unor lideri PD-L de la nivel central, iar înlocuirea lui Vasilache a survenit la intervenţia unor personalităţi de la nivel judeţean, unele fiind din afara PD-L.

E drept că, indiferent de candidat, PD-L nu avea şansa de a câştiga Primăria Bărăganu, dar măcar ieşea din această competiţie electorală cu imaginea mai puţin şifonată, prin clasarea pe un loc secund, nicidecum în afara podiumului.

http://www.jurnaldeconstantaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Accident rutier în parcarea Kaufland, municipiul Constanța. Ambulanța a intervenit

16 Mar 2024 1335

Licitații publice O firmă înființată anul trecut va executa pentru Primăria Constanța, documentația de reabilitare urbană a terenului din zona ICIL din Constanța (DOCUMENT)

12 Mar 2024 878

Știri Constanța azi Trafic îngreunat în zona ICIL, direcția Casa de Cultură spre gară (FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 1600

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 848

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților ar fi de acord cu o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța

25 Feb 2024 887

Sondaj de opinie Ar fi utilă o trecere de pietoni între intersecția de la ICIL și strada București din Constanța?

18 Feb 2024 922

Colindătorii au luat la pas străzile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Dec 2023 2552

Primăria Constanța Încep lucrările de reabilitare în zona Dacia și Trocadero

20 Dec 2023 1024

Pe străzile din Constanța şi-au făcut apariţia primii vestitori ai Crăciunului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Dec 2023 3739

Constanța Atenție șoferi! Circulație restricționată în intersecția de la ICIL pentru desfășurarea lucrărilor de asfaltare

16 Nov 2023 866

Știri Constanța Lucrările de modernizare și reabilitare a bulevardului 1 Decembrie 1918 continuă în zona ICIL! Restricții de trafic

15 Nov 2023 1711

Știri Constanța Se lucrează zilele acestea în zona ICIL

10 Nov 2023 743

Incendiu parcare LIDL Constanța Inspirând prin acțiune. Patricia, voluntara de 17 ani, impresionează în prima ei intervenție (FOTO+VIDEO)

01 Nov 2023 2341

Incendiu parcare LIDL Constanța Căruciorul unui bebeluș scos de pompieri dintr-o mașină în flăcări (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 2684

Știri Constanța azi UPDATE. Incendiu auto în parcarea Lidl din zona ICIL! (FOTO+VIDEO)

29 Oct 2023 3124