Liderul de opinie Alo, Poliţia? Azi nu, poate mâine... Poliţistul "trei sferturi"

Poliţiştii sindicalişti promit că, începând de luni, nu vor mai participa la audieri în dosarele penale, nu vor mai da amenzi şi nu vor mai dirija circulaţia, a declarat ieri preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia. Liderul poliţiştilor a declarat ca aceştia îşi vor limita activitatea la 75 la sută, pentru că sunt plătiţi doar cu acest procent. Mai mult, membrii din teritoriu au cerut chiar întreruperea totală a activităţii. „Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia Rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri în dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistraţilor. Avertizăm autorităţile să nu facă presiuni la adresa noastră, că s-ar putea să se trezească cu o revoltă fără precedent", a declarat Marian Gruia. SNPPC a solicitat o întâlnire urgentă cu premierul Emil Boc, dar nu au primit încă un răspuns. „Din informaţiile pe care le deţin sindicatele, şefii inspectoratelor judeţene au comunicat ierarhic despre starea de tensiune care se acutizează în unităţi fără a se solidariza cu problemele personalului. În acest context, conducerea superioară a Poliţiei, fără să prezinte public o viziune, o strategie sau un plan de măsuri motivat, a reacţionat transmiţând conducerilor profesionale teritoriale atenţionări privind interdicţia poliţiştilor de a declara sau de a participa la greva", a adăugat acesta. Liderul sindical a precizat că poliţiştii nu vor declara greva şi nici nu vor participa la această formă de protest, acţiunile lor fiind similare cu cele ale magistraţilor din septembrie 2009. Astfel, va trebui ca poliţiştii să fie trataţi de către instituţiile statului similar cu magistraţii.

Grăbiţi-vă cu reclamatul!

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa este, însă, optimistă şi crede că nu se va ajunge atât de departe. „Mâine dimineaţă ( astăzi, 15.09.2010 - n.r.), am o întâlnire cu liderul lor de sindicat de pe plan local, să discutăm despre această situaţie. Nu am fost informat despre ceea ce s-a discutat la Bucureşti, dar, din discuţiile ce le-am purtat, am înţeles că la Constanţa nu se va apela la măsurile anunţate, nimeni nu va apela la această formă de protest. Cred că poliţiştii sunt conştienţi că problemele care sunt deja sunt suficiente, ca să nu mai creeze şi ei altele", a declarat comisarul-şef Dumitru Catană, şeful IPJ Constanţa. Subinspectorul George Caraivan, liderul SNPPC Constanţa, îl contrazice, însă: „Aşa este peste tot, aşa vom face şi noi. Ce, noi aici, la Constanţa, avem alte salarii? Câştigăm câte 90 de milioane fiecare?". „Este o luptă împotriva Guvernului, Parlamentului şi a IGPR-ului" a precizat George Caraivan. Măsurile care vor fi aplicate de luni au fost luate pentru fiecare serviciu în parte, cu specificul fiecăruia. Pe lângă cele prezentate mai sus, se mai adaugă şi reclamaţiile pe lista cu „ce nu fac azi" a poliţiştilor, decât, dacă bineînţeles este vorba de un caz grav. „De două luni aşteptăm o reacţie la cele comunicate de noi, dar, după ce termenul legal a expirat, am tras concluzia că şi-au dat acordul tacit cu ceea ce le-am pus în vedere că vom face. Protestul se va ţine pe o perioadă nedeterminată, până când situaţia se va rezolva", a mai precizat Marian Gruia.

http://lideruldeopinie.ro 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 807

Sondaje de opinie Peste 70% dintre participanții la sondaj nu cred că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024!

21 Jan 2024 958

BTA 38% dintre bulgarii dintr-un studiu global sunt pesimişti faţă de 2024, alţi 18% - optimişti

01 Jan 2024 711

CSM Constanța „Pentru România!“, a strigat Elena Zaharia, după ce a învins-o pe japoneza Rin Mende la Campionatul Mondial

02 Dec 2023 1069

Tenis de masă CSM Constanța s-a calificat în sferturile ETTU EuroCup Women

16 Nov 2023 820

Baschetbalistele de la CSM Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 975

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 704

Liga a 4-a Constanța 2023/2024 Fotbalist nigerian la Viitorul Cobadin. Transferat și un jucător care a evoluat în Germania (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 3477

Tenis de masă Medalie pentru fetele de la LPS „Nicolae Rotaru“ la Naționalele de juniori Under-13

15 May 2023 1760

Horoscop Este rost de câștiguri importante la debutul acestei săptămâni

10 Apr 2023 1298

Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România – „Considerăm că orașul Constanța poate deveni un hub în Marea Neagră”

30 Mar 2023 1097

Eliza Samara a rămas cu o victorie uriașă la Singapore, contra campioanei olimpice, și cu un alt meci memorabil, cu Margaryta Pesotska

16 Mar 2023 1667

Fotbalistele de la Farul Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României

13 Mar 2023 1366

#ConstanțaEsteBine 7.03.2023 Matematica lunii martie

07 Mar 2023 1335

Sondaj de opinie 73% dintre constănțeni nu cred că cele două spitale noi finanțate prin PNRR vor fi finalizare până în 2026!

13 Feb 2023 1373