Liderul de opinie Campanie umanitară iniţiată de preşedintele CJC

Şeful administraţiei judeţene, Nicuşor Constantinescu, face un nou apel la umanitatea constănţenilor, îndemnându-i să nu rămână indiferenţi la chinurile unor copii loviţi de o boală cruntă - leucemia. Strângerea de fonduri în cadrul campaniei „Donează un mărţişor" a început ieri la Pavilionul Expoziţional, unde elevi din toate şcolile judeţului s-au întrecut să-şi arate măiestria, fantezia şi priceperea în prezentarea propriilor mărţişoare. Rezultatul evaluării de ieri va fi cunoscut abia sâmbătă, când are loc şi premierea, iar mărţişoarele cele mai frumoase vor participa la o licitaţie, banii obţinuţi fiind destinaţi copiilor suferinzi. Campania umanitară se adresează, nu neapărat oamenilor cu dare de mână, ci fiecăruia dintre constănţenii care nu pot rămâne indiferenţi la suferinţele copiilor loviţi de leucemie, dar şi ale familiilor lor, disperate şi neajutorate în faţa cruntei boli. Nu pregetaţi, dragi constănţeni, să le întindeţi o mână de ajutor şi să cumpăraţi doar un simplu mărţişor - simbol al primăverii, al bunătăţii, al reînvierii naturii, al revenirii la viaţă şi - de ce nu? - al revenirii copiilor bolnavi la sănătate. Nu lăsaţi nici o zi să mai treacă fără să ajungeţi la Pavilionul Expoziţional, unde odată sosiţi nu veţi şti în faţa cărui mărţişor să vă opriţi. Numai unul dacă alegeţi va fi de mare ajutor pentru cei doi copilaşi bolnavi de leucemie şi veţi face o bucurie şi persoanei căreia îi veţi oferi mărţişorul.

Pricepere şi fantezie

Mărţişoarele sunt confecţionate de elevii şcolilor din judeţ, unele chiar sub ochii vizitatorilor. De la fiecare şcoală vor fi premiate câte trei mărţişoare, evaluarea lucrărilor având loc ieri, iar ceremonia de premiere este programată pentru sâmbătă, 26 februarie ora 12,00. Mărţişoarele premiate vor face obiectul unei licitaţii cu strigare, iar banii obţinuţi vor fi donaţi copiilor bolnavi de leucemie. Persoanele care vor să se alăture demersului CJC şi al Fundaţiei „Fantasio" pot face donaţii în conturile deschise de Consiliul Judeţean (CIF 2981739) la Banca Comercială Română: RO58 RNCB 0114 0320 5734 0064 în euro şi RO85 RNCB 0114 0320 5734 0063 în lei sau în numerar la casieria instituţiei ori la urnele amplasate în incinta Pavilionului Expoziţional. Iniţiativa campaniei aparţine în exclusivitate preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, creând - aşa cum arăta şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, Petre Dinică, - o emulaţie în jurul tuturor şcolilor din judeţ. „Ideea este de a scoate în evidenţă îndemânarea, priceperea şi fantezia copiilor, într-un scop cât se poate de benefic, acela de ajutorare a doi copii bolnavi de leucemie. Dar şi premierea celor mai merituoşi dintre micii artizani. Este o premieră şi în mod cert va deveni o tradiţie", a declarat Dinică. Cea mai grea problemă a căzut, însă, în sarcina comisiei de evaluare, conduse de directorul Muzeului de Artă Constanţa, Doina Păuleanu. „Este foarte greu pentru că mărţişoarele sunt foarte frumoase, copiii sunt plini de creativitate, de inventivitate, mărţişoarele au culoare, au frumuseţe, sunt primăvăratice... avem o sarcină dificilă. În general, ne uităm la cele mai elaborate, acolo unde obiectele nu sunt luate de-a gata, puse într-un colaj oarecare. Vrem să scoatem în evidenţă mărţişoarele în care imaginaţia copilului funcţionează, în care caută să adune materiale neconvenţionale, în montaje inedite", a anunţat Doina Păuleanu. Nu ezitaţi, mărinimoşi constănţeni, şi donaţi câte un mărţişor!

http://lideruldeopinie.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 388

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 607

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 676

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 474

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 545

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 537

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 724

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3370

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13945

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 903

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1930

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1305

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2801

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6814