Liderul de opinie “Cat o sa mai fiu primar, eu nu o sa va uit”

Primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, a participat, ieri, la demararea celei de-a doua etape a lucrărilor de reabilitare a clădirii în care funcţionează Căminul pentru persoane vârstnice. Proiectul beneficiază de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional – Axa prioritară 3 – îmbunătăţirea infrastructurii sociale. Valoarea totală a proiectului este de aproape 3,5 milioane de lei, din care peste 2,4 milioane de lei reprezintă contribuţia Uniunii Europene, iar aproape 700.000 de lei este contribuţia beneficiarului, Primăria municipiului Constanţa. Prin acest proiect, administraţia locală urmăreşte creşterea serviciilor sociale la nivelul municipiului Constanţa. „Astăzi am venit cu veşti bune. Ne mai vedem în decembrie, când o să fie gata, aici, la cămin, tot ce înseamnă spălătorie, bucătărie, amenajarea camerelor, parchetul, gresia, vopsit, reparaţii, sistem de alertare prin cameră, dacă se întâmplă ceva apăsaţi pe buton şi anunţaţi, instalaţiile de semnalizare şi încălzire. Asta va fi gata în decembrie, după care o să începem ultima etapă, curtea. Curtea o să o amenajăm şi poate va fi gata şi bisericuţa“, a spus Radu Mazăre persoanelor care stau în cămin.

Condiţii decente de viaţă

Potrivit proiectului, sala de mese va avea o nouă faţă, bucătăria va fi modernizată şi utilată cu aparatură modernă pentru prepararea mâncării şi la fel se va întâmpla şi la spălătorie. Se va revizui întreaga reţea de apă din clădire şi din exterior. Nu în ultimul rând, se va înlocui, în totalitate, instalaţia de încălzire, iar camerele vor fi renovate. De îmbunătăţirea condiţiilor de cazare şi masă vor beneficia cele 250 de persoane care numesc „casă“ Căminul pentru persoane vârstnice. Primarul s-a folosit de acest prilej pentru a le transmite un mesaj: „Eu nu vă uit, cât o să fiu primar. Nu ştiu dacă o să mai candidez sau n-o să mai candidez. Dar, cât o să mai fiu primar, eu nu o să vă uit şi nici nu o să vă iau din bani, că şi aşa aveţi puţin după ce aţi muncit o viaţă întreagă“, a spus primarul Constanţei.

Despre problemele oraşului

Ziariştii prezenţi la evenimentul de la Căminul pentru persoane vârstnice au profitat de prezenţa primarului Radu Mazăre pentru a afla detalii cu privire la acţiunile ce se vor derula pe strada Traian. Edilul a declarat că s-au găsit soluţii financiare pentru rezolvarea problemei. În ce îi priveşte pe constănţenii care locuiesc în zonă, primarul a susţinut că nici nu poate fi vorba despre evacuare, în condiţiile în care nu există niciun pericol pentru blocurile din zonă. Radu Mazăre a declarat că se va întâlni cu oameni de afaceri din China, proprietari de cazinouri în Macao, cu care va discuta despre eventuala vânzare a obiectivului către potenţialii investitori. „În România orice lucru merge greu şi prost… S-au pus taxe suplimentare pe cazinouri şi atunci nu ştiu de ce ar veni cineva să să bage opt milioane de euro în Cazinoul din Constanţa, atâta vreme cât nu ştie legislaţia şi nu ştie cu cât va fi taxat“, a susţinut Radu Mazăre.

www.lideruldeopinie.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Constanța Pasarela emblematică din Mamaia, abandonată și inaccesibilă turiștilor (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 668

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 672

Administrația Chițac, „pastilă amară“ la Curtea de Apel Constanța! Miza, 4,38 de milioane de dolari!

05 Mar 2024 533

Afaceristul George Secărea obține la Tribunalul Constanța convocarea AGA pentru compania Q Seg West SA! Va fi numit un nou administrator (MINUTA)

29 Feb 2024 724

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1252

Se vinde pensiunea „Grindul Lupilor“, din Sinoe, aparținând Ideea Contrast SRL! Asociați - Mazăre, Strutinsky, Constantinescu și Săvulescu

19 Feb 2024 1001

Proces pe vila în care a stat Mazăre! Dosarul, amânat pentru studierea actelor depuse

13 Feb 2024 853

Mazăre și Nicușor, dați în judecată de administrația Chițac! Judecătoria Constanța și-a declinat competența

09 Feb 2024 1373

Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, victorie la Curtea Supremă! La mijloc sunt aproape 3 milioane de dolari (MINUTA)

07 Feb 2024 1521

Radu Mazăre jr., la ceas aniversar! A schimbat prefixul

31 Jan 2024 1233

Fiul lui Radu Mazăre s-a lansat în afaceri! Iată ce domeniu a ales Răducu Mazăre

02 Jan 2024 6933

Retrospectiva insolvențelor la Constanța! Cele mai importante decizii ale anului 2023

21 Dec 2023 1360

Primăria Constanța nu trebuie să achite taxa de timbru în procesul pe terenul vilei în care a stat Mazăre, a decis Tribunalul

19 Dec 2023 983

Tribunalul Constanța amână pentru la anul dosarul Marcelei Enache, fostul secretar al municipiului Constanța

17 Dec 2023 859

Constanța. Răsturnare de situație în cazul insolvenței Calik Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi Istanbul sucursala Năvodari

03 Dec 2023 1464