Liderul de opinie Ţeapă "beton" în investiţiile imobiliare

Îşi vor banii înapoi sau casele pentru care au plătit de ani de zile şi nu au primit nimic. La aproape un an de la ultimul protest, membrii Asociaţiei Păgubiţilor „Vectra" Constanţa au mai avut o răbufnire. S-au mai ridicat o dată să le strige numele celor ce i-au nenorocit, o acţiune care le face bine la psihic, ajutându-i să mai reziste o perioadă. În plus, vor ca semenii lor să le vadă indignarea şi situaţia disperată la care au ajuns, iar autorităţile să încerce să facă ceva mai mult decât au făcut. În jurul orei 10.00, aproximativ 70 de persoane s-au strâns în faţa imobilului de pe strada Eduard Caudela nr. 13, acolo unde funcţiona odată firma „City Invest" SRL. Acum, nimic nu mai arată că ar fi vreo activitate comercială sau umană în zonă. Doar ei, ţepuiţii, ştiu că aici au adus teancurile de bani cu care sperau la casa visurilor, iar acum nimeni nu le mai răspunde la uşă, nici măcar să îi mintă că vor primi ceva înapoi. Cu pancarte şi veste reflectorizante, pe care şi-au scris ofurile şi durerile, au plecat spre şantierul de pe strada Nicolae Kirculescu, nr. 26 - lot 26, unde trebuia să fie un cartier rezidenţial.

Pomana mincinoasă

Acum este doar un şantier abandonat, cu lucrări stopate în diverse stadii de evoluţie. Oamenii au scos câte 600 euro/mp, adică între 25.000 şi 45.000 de euro, pentru o locuinţă. O pomană curată, de altfel, dacă e să ne gândim că, la vremea aceea, un apartament ajungea la 70.000 de euro. S-au împrumutat şi au făcut rate la bănci. Unii care au zis că l-au prins pe Dumnezeu de un picior au dat banii şi pe câte două case Acum, pentru ei, paguba este dublă. După ce, iniţial, au pus la dispoziţia clienţilor câteva locuinţe finalizate în termenul contractual, din primăvara lui 2008 au apărut întârzierile, pe şantier s-a lucrat din ce în ce mai puţin, până când, în cele din urmă, s-au stopat lucrările. Pe rând, firmele implicate în afacere au cerut insolvenţa şi toată lumea a rămas cu buza umflată, de la bănci şi firme de leasing până la firmele distribuitoare de materiale şi oamenii ce plătiseră, în marea lor majoritate, integral locuinţele. „Ei se bazează pe Legea Falimentului. Am făcut peste 150 de plângeri penale asupra administratorilor Roşu şi Moldoveanu, care nu sunt de găsit. Sediile lor sunt închise", a declarat Marian Sofronie, unul dintre cei care au devenit victimele celor de la „Vectra". Adrian Roşu, asociat în SC „Vectra Betoane şi Agregate" SRL, a fost mandatat de către SC „Vectra Construct" SRL şi SC „Vectra Imobiliare" să semneze contractele cu clienţii, iar Cosmin Moldoveanu era reprezentantul celei de-a treia firme implicate în proiect, „City Invest". Prejudiciul pe care îl reclamă păgubiţii care au dat banii pentru locuinţe este de aproximativ 5 milioane de euro. Deşi anunţaseră o acţiune de durată, într-o oră, manifestanţii dezamăgiţi au rupt rândurile.

http://lideruldeopinie.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Restaurantul Barchetta, complexul de căsuțe din satul de vacanță și Fabrica de Gheață din Neptun pot fi închiriate. Licitația este organizată de Neptun Olimp SA (DOCUMENT)

15 Apr 2024 673

Afaceri Constanța Construcții rezidențiale și nerezidențiale, la Hârșova. Cine își deschide afacere?

19 Mar 2024 683

Un bărbat din Israel și-a deschis afacere la Constanța

19 Mar 2024 695

Un bărbat cu domiciliul în Turcia și-a deschis afacere la Constanța

07 Mar 2024 781

UPDATE. Constanța Paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Tomisului și Radio Dobrogea, sparte! Iată despre ce e vorba

17 Feb 2024 871

Firmă nouă la Constanța! Iată cine și-a deschis afacere

06 Feb 2024 995

Cocy Auto SRL, firmă nouă la Constanța! Iată cine și-a deschis afacere

31 Jan 2024 931

Firmă nouă la Constanța. Iată cine și-a deschis afacere

25 Jan 2024 1077

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, afacere de peste două milioane de euro cu Keen Construct (DOCUMENT)

25 Jan 2024 874

Firmă nouă în Constanța! Iată cine și-a deschis afacere

10 Jan 2024 1057

O nouă societate de contabilitate și audit în Constanța. Iată cine și-a deschis afacere

07 Jan 2024 3515

Vietnam A început procesul fostului ministru al sănătăţii în legătură cu o vastă afacere de corupţie cu teste de coronavirus

03 Jan 2024 727

OMV Petrom semnează cea mai mare achiziție de proiecte verzi din România

03 Jan 2024 757

Un cetățean din Ucraina și-a deschis afacere la Constanța. Iată în ce domeniu

29 Dec 2023 9914

Firmă nouă în Constanța! Iată cine și-a deschis afacere în domeniul sănătății umane

16 Dec 2023 1125