Liderul de OpinieConducerea “Oil Terminal” pune foc pe gazul protestatarilor

Scandalul din curtea „Oil Terminal" este departe de a se finalizat. Miercuri, aproximativ 300 de angajaţi care au aflat că li se vor tăia salariile cu zeci de procente au început prin a protesta în faţa sediului de pe strada Caraiman. Şi au terminat cu o bătaie -îmbrânceală cu bodyguarzii, poliţiştii şi jandarmii, care încercau să asigure ordinea.Angajaţii au încercat să intre cu forţa în biroul directorului, pentru a cere explicaţii, în furia lor spărgând câteva uşi şi geamuri. Salariaţii sunt nemulţumiţi că, timp de trei luni, vor fi nevoiţi să lucreze patru zile pe săptămână în loc de cinci, cum era până acum, fiindu-le reduse, astfel, şi salariile cu 25 până la 30%. Încă de la începutul acestui an, angajaţii s-au arătat nemulţumiţi că nu le-a fost majorat salariul cu opt procente, după ce, iniţial, ceruseră 15%. Mica revoltă nu a fost trecută cu vederea de către conducerea „Oil Terminal". „Am făcut plângere penală împotriva lui Aurel Gheorghe - liderul de sindicat, Nicu Androne, Ionel Istrate, Nicoale Bucel, Nicolae Finiche şi Sârbu Adrian - şefi de nuclee, atât la Parchetul Judecătoriei, cât şi la Secţia 5 Poliţie. Aceştia sunt acuzaţi de incitare la violenţă, privare de libertate şi distrugere de bunuri", a declarat directorul general al „Oil Terminal", Silviu Wagner, care a mai precizat că întreaga acţiune a angajaţilor din data de 4 mai a fost una ilegală, dar că nu pot fi traşi toţi la răspundere, ci doar cei mai sus enumeraţi.

Întrevedere la Bucureşti

Ieri dimineaţă (joi, 5 mai a.c. - n.r.), Silviu Wagner s-a deplasat la Bucureşti, la Ministerul Economiei, pentru o întrevedere cu şefii săi. „Nu am fost chemat, a fost o decizie personală, să mă consult cu superiorii mei referitor la situaţia de miercuri, în privinţa discutării nemulţumirilor angajaţilor. Luni (9 mai a.c. - n.r.), la ora 15.00, se va întruni Consiliul de Administraţie, care va decide ce se va întâmpla, membrii acestuia fiind şi cei care au hotărât reducerea săptămânii de lucru de la cinci zile la patru", a precizat Liviu Wagner.

Vor plăti cu aceeaşi măsură

Măsurile luate după „furtună" de către şefi nu sunt privite cu ochi buni de către cei vizaţi. „Este o altă încercare de intimidare a lor, pentru a ascunde măsurile abuzive aplicate. Domnul director Wagner duce societatea la faliment şi tot noi trebuie să dăm din salarii ca să acoperim pierderile", a declarat Aurel Gheorghe, liderul de sindicat din „Oil Terminal", principalul vizat în plângerile penale făcute de conducere. Angajaţii nu se vor lăsa impresionaţi de mişcarea şefilor. „Avem probleme cu conducerea societăţii. Vom face sesizări la DNA şi Curtea de Conturi să verifice activitatea domnului Wagner. Să vedem ce se întâmplă cu reziduurile petroliere ce ies din «Oil» - avem nişte date care vin în completarea cazului domnului Ene (consilier al actualului director, acuzat că a primit 43.000 de euro mită într-o afacere cu reziduuri petroliere - n.r.), să vedem ce se întâmplă cu fierul vechi care se vinde din Depozitul 2", a contracarat liderul de sindicat. Acum, angajaţii aşteaptă întrunirea Consiliului de Administraţie, să vadă ce decizie se va lua, iar, în funcţie de asta, vor acţiona şi ei.

http://lideruldeopinie.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Iranul a sechestrat un petrolier în Golful Oman

11 Jan 2024 937

Forţele ucrainene au atacat cu drone un depozit petrolier din regiunea Lugansk, aflată sub ocupaţie rusă

04 Dec 2023 666

Poluare pe mare în zona Farul Alb din Constanța! Miroase puternic a produse petroliere (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Dec 2023 1273

Atenție la buteliile cu gaz petrolier lichefiat! Sfaturi de la pompierii ISU Constanța pentru a evita o tragedie

08 Nov 2023 836

Apele Române Râu din țară, poluat cu un produs petrolier! (FOTO)

26 Oct 2023 770

Oil Terminal Constanța Șase companii din țară și străinătate sunt interesate de construirea unui terminal de bitum

24 Oct 2023 1401

Ministerului Apărării ucrainean „Ucraina a preluat controlul asupra Vîşki Boika (Turnurile Boiko)“

11 Sep 2023 1014

Oficial de la Ministerul Muncii. Se acordă ajutoare de urgență estimate la 1,5 milioane lei pentru familiile și persoanele afectate de explozia produsă la Crevedia

31 Aug 2023 857

Afaceri Constanța Cine va construi terminalul petrolier deținut de JT Oil Terminal Constanța?

15 Aug 2023 4116

Petre Frangopol, nume de seamă al ingineriei și chimiei născut la Constanța

26 May 2023 1407

DIICOT Doi cetățeni români și doi cetățeni kazahi, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș

17 Feb 2023 1156

Undă verde de la mediu pentru viitoarea stație peco SOCAR, în Constanța. Unde va fi localizată

20 Sep 2022 2295

Dosarul „Motorina“, trimis în instanță, la Constanța Mai mulți șoferi acuzați de furt calificat! Procesul, amânat

13 Sep 2022 3620

Romgaz a finalizat cu succes tranzacția cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră

02 Aug 2022 1075

Verde pentru gazele din Marea Neagră! Anunț ANRE despre perimetrele Pelican şi Midia

15 Jun 2022 1233