Observator de Constanţa 1 Decembrie cu tombola, la Navodari

Primarul Nicolae Matei le-a oferit drept premii participantilor la concurs 20 de cofraje cu oua, 10 cocosi si un curcan de 25 kg

Romania a sarbatorit Ziua Nationala cu sarmale, fasole cu ciolan, tuica fiarta si vin fiert. Evenimentele prilejuite de sarbatorirea Marii Uniri de la 1918 s-au desfasurat in pietele publice insa, din cauza vremii nefavorabile cei multi dintre romani nu au iesit din case. Pentru navodareni, vremea rea nu a fost insa o piedica pentru a participa la manifestarile pregatite de primarul Nicolae Matei si de Consliliul Local. Aproximativ 1.000 de persoane s-au aflat ieri in piata din centrul orasului Navodari, unde s-au depus coroane de flori, iar reprezentantii autoritatilor locale si judetene au tinut discursuri.

Orasul Navodari a avut, ieri, de Ziua Nationala a Romaniei, cea mai inedita manifestare. In afara de faptul ca toti participantii au fost invitati sa ia pranzul, care a constat din fasole cu ciolan, tuica si vin fiert, primarul Nicolae Matei a initiat o tombola la care au putut participa toti navodarenii si care a avut premii ce au constat in 20 cofraje de oua, 10 cocosi de 4 kg fiecare, iar marele premiu a fost un curcan de nu mai putin de 25 de kg. Toate premiile au fost oferite in nume propriu de primarul Matei, neimplicand in nici un fel bugetul localitatii. Initiativa este laudabila si a fost apreciata de fiecare participant la actiune, iar primarul a promis si alte asemenea manifestari. „Tombola a fost doar un accesoriu al Zilei Nationale. Mi-as fi dorit ca cel putin toti participantii sa plece cu o bucurie acasa, sa reusesc sa-i bucur. Nu am putut! Acum. Dar, chiar si asa - 20 dintre participanti au plecat cu cate un cofrag cu oua, 10 cu cate un cocos si un alt participant, o femeie, cu marele premiu, un curcan. Era foarte fericita! Imi aduc aminte ca in urma alegerilor am facut tombola si, din cotizatia sponsorilor si a consilierilor, am oferit o masina. A castigat-o o doamna care avea sapte copii si locuieste in cartierul Peninsula. Asa a vrut Dumnezeu!", a declarat primarul Nicolae Matei.

De asemenea, Ziua Marii Uniri a fost sarbatorita si in unitatile scolare din orasul Navodari si despre aceste actiuni, edilul a declarat urmatoarele: „Este bine ca sentimentul Zilei Nationale sa-l cultivam tinerilor nostri. Si in scoli au fost organizate actiuni, toate au organizat manifestari ce au marcat implinirea a 92 de ani de la Marea Unire".

Nu trebuie sa uitam prezenta, ieri, la Navodari a unor oameni importanti din conducerea judetului. Este vorba despre prefectul judetului, Claudiu Palaz si despre vicepresedintele Consiliului Judetean Constanta, Cristinel Dragomir. Cu totii au depus coroane de flori si au luat parte la manifestari.

Istoria Zilei de 1 Decembrie 1918 a fost marcata de directorul Directiei Judtene a Arhivelor Nationale, dr. Virgil Coman.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 716

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 570

Cea de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări știinţifice pentru elevi „Noi și Economia”, la Universitatea Ovidius din Constanţa

27 Mar 2024 337

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța scoate la concurs mai multe posturi vacante. Detalii

27 Mar 2024 1236

CSM Constanța Carol Popa, performanță de excepție la Cupa Europeană. O poveste a efortului supraomenesc și a spiritului de echipă (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 635

Perioada pentru înscrierile la concursul pentru încadrarea în structurile IPJ Constanța, prelungită

26 Mar 2024 482

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2315

Locuri de muncă Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează. Detalii

25 Mar 2024 785

Fost director în Primăria Constanța, Emil Mereuță candidează pentru funcția de director executiv la DGASPC (DOCUMENT)

25 Mar 2024 1744

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 472

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 93 de elevi au participat la Olimpiada de Chimie, etapa județeană

23 Mar 2024 1033

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Etapa județeană a Concursului Național „Made for Europe 2024”

23 Mar 2024 1032

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 822

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 609

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 707