Observator de Constanta ENEL omoara turismul

Turistii s-au revoltat impotriva deselor intreruperi de energie electrica

Reprezentantii Asociatiei Patronale Mamaia vor sa se adreseze instantelor de judecata

In replica, reprezentantii Enel reclama supraconsumul de energie din statiune

Situatia tensionata dintre hotelierii din statiunea Mamaia si Enel Distributie Dobrogea a atins, sambata seara, punctul culminant. 30 de turisti ai Hotelului Aurora s-au revoltat in mijlocul noptii impotriva repetatelor pene de curent si a fost nevoie de interventia oamenilor legii pentru a calma spiritele. Turistii au ramas pe intuneric, apa rece nu a mai curs, liftul s-a blocat, iar oamenii au coborat, suparati, la receptie, pentru a cere socoteala personalului hotelului. Receptionera nu a putut decat sa le arate sesizarile referitoare la aceasta tema pe care Asociatia Patronala Mamaia le-a facut catre furnizorul de curent si, pentru a scapa de furia clientilor, a chemat politia. Dupa aproximativ doua ore de parlamentari, oamenii legii au reusit sa-i linisteasca pe turisti. Cu aceeasi problema s-au confruntat mai multe unitati hoteliere. „Penele de curent dureaza pana la sapte ore. Reprezentantii Enel au refuzat orice dialog cu noi. Ne vedem nevoiti sa ne adresam instantelor de judecata. Turistii sunt extrem de revoltati”, a precizat Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia. Patronii de hotel reclama pagube de ordinul milioanelor de lei in urma defectarii aparatelor electrocasnice si a calculatoarelor. In plus, repetatele pene de curent fac imposibila igienizarea spatiilor de cazare si au dat peste cap programul de incalzire si furnizare a apei calde.

La fel ca si saptamana trecuta, atunci cand s-a produs o alta pana de curent de durata, Enel reclama supraconsumul de energie. „In cursul saptamanii trecute, s-au inregistrat sute de incidente individuale – arderi de sigurante in blocurile de masura ale clientilor, cauzate de consumul cu mult superior puterii aprobate… O pondere ridicata o au cazurile clientilor care solicita o anumita putere, dar care depasesc, uneori, chiar dublul puterii contractate, fapt ce conduce la dese interventii din partea echipelor Enel Distributie Dobrogea. Pentru a evita aceste situatii neplacute, recomandarea Enel este de a solicita noi avize tehnice de racordare, corelate consumului real, si efectuarea lucrarilor necesare cu firme autorizate in acest sens. In cursul zilei de 7 august, in jurul orei 13.00, din cauza temperaturii ridicate si a consumului excesiv, s-a produs avarierea unui transformator si a doua cabluri de medie tensiune, ramanand, astfel, nealimentata o parte din statiunea Mamaia. In cursul noptii trecute (n.r – sambata spre duminica), un transformator s-a ars in statiunea 2 Mai”, se arata in comunicatul furnizorului de curent.

Alianta anti-Enel

Asociatiile Litoral Delta Dunarii si Patronala Mamaia au solicitat in mod oficial Enel planul de investitii pe care compania il deruleaza in perioada 2010-2011 si adoptarea urgenta a masurilor pentru remedierea situatiei. „Membrii Asociatiei Patronale Mamaia isi desfasoara activitatea in mod legal si nu apeleaza la bransamente ilegale, atributia Enel Distributie Dobrogea fiind tocmai aceea de a depista ilegalitatile care se produc si de a lua masurile necesare pentru ca aceste situatii sa nu se mai intample. Acuzatia cu privire la fraudarea consumului de energie electrica este complet neintemeiata, atata timp cat citirea contoarelor si sigiliile aplicate sunt sub controlul Enel. Investitiile pe care Enel ar fi trebuit sa le faca nu au tinut pasul cu dezvoltarea urbanistica a statiunii Mamaia. In ciuda tuturor plangerilor si reactiilor aparute in presa ultimelor zile, continua intreruperile zilnice de curent in statiunea Mamaia, lucru ce afecteaza in continuare turistii prezenti in statiune, al carei grad de ocupare, in ultimele saptamani, a fost de 100%”, precizeaza asociatia. „Tinand cont de aspectele enumerate mai sus, Asociatia Litoral Delta Dunarii, alaturi de Asociatia Patronala Mamaia, avertizeaza Enel ca politica sa operationala afecteaza grav derularea activitatii turistice in statiunile de pe litoral si cere public exprimarea unei pozitii ferme legate de stoparea intreruperilor de energie electrica”, au comunicat cele doua asociatii.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

SURMELIS ARGENTINA PUSA

09 Aug, 2010 13:12

ENEL este OMARAT de functionarea ILEGALA a ARMELOR RUSESTI cu MICROUNDE si PSIHOTRONICE de pe teritoriul CONSTANTEI, a LITORALULUI romanesc, etc...

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Primăvara își face simțită prezența în Constanța. Oamenii se bucură de soare (FOTO+VIDEO)

13 Apr 2024 532

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 946

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 663

Nava River Adagio a adus la Constanța turiști americani

03 Apr 2024 476

OMD Mamaia Constanța Destinația Mamaia Constanța - polul distracției de pe litoral în mini-vacanța de 1 Mai și Paște (FOTO)

02 Apr 2024 732

Trei turiști, răniți în Deltă, după ce un copac a căzut peste ei

13 Mar 2024 634

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat Zeci de turiști blocați în telescaun pe Pârtia Prislop

13 Jan 2024 906

Județul Tulcea A crescut numărul turiştilor în Munţii Măcinului. Iată de ce

04 Jan 2024 1094

Tragedie înainte de Crăciun! O persoană decedată la munte! Alte 20 de turiști, salvați de salvamontiști

25 Dec 2023 1215

Recomandări din partea CFR Călători pentru turiștii care pleacă în vacanță cu trenul!

23 Dec 2023 994

Autoritatea Navală Română Doi turiști, din Ploiești surprinși de furtună, pe brațul Sf Gheorghe

20 Nov 2023 619

Un turist francez este căutat de salvamontiști în Munții Bucegi

30 Oct 2023 922

Numărul turiștilor străini atinge un nivel record într-o destinație mediteraneană, în ciuda incendiilor și caniculei!

23 Oct 2023 863

Direcția Județeană de Statistică (DJS) Constanța În august, a crescut numărul de turiști străini, pe litoral. Județul Constanța se află în fruntea clasamentului la sosirile de turiști, la nivel național

16 Oct 2023 888

OMD Mamaia – Constanța promovează litoralul românesc la Târgul de turism internațional WTM Londra

10 Oct 2023 1047