Observator de Constanţa In case noi, de sarbatori

Ieri s-au predat cheile primelor locuinte finalizate din programul pentru tineri initiat de primarul Radu Mazare

Primarul Radu Mazare a inaugurat, ieri, primele locuinte din cartierul de blocuri pentru tineri de pe str. Baba Novac, construite dupa un proiect original al edilului. Tinerii beneficiari au tinut sa-si exprime bucuria fata de aceasta realizare si sa le multumeasca celor care au crezut in proiect.

Daca la inceput, nu mai putin de 22.000 de tineri au aplicat, criza economica nu le-a mai adus speranta de a-si vedea visul implinit, multi nereusind sa obtina creditul la banca, de care aveau nevoie pentru a-si achita partea de inceput a constructiei. Ieri, toti cei care si-au primit cheia propriei locuinte din mana primarului Mazare erau mai emotionati ca oricand.

Constructia a fost inceputa in 27 noiembrie 2008 si pana la momentul actual au fost finalizate si sunt in curs de finalizare un numar de 6 blocuri din totalul de 18, situate in primul cartier de locuinte destinate tinerilor din municipiul Constanta, un proiect ce se intinde pe 2,4 ha. Un bloc cuprinde 58 de unitati locative, respectiv 22 de garsoniere si 36 de apartamente cu cate doua camere fiecare.

Cat priveste pretul, o garsoniera ajunge sa fie cumparata cu 18.000 euro, iar un apartament cu aproape 37.000 euro.

Vizibil emotionat, primarul a tinut sa le spuna tuturor celor prezenti la inaugurarea blocurilor ca respectivul cartier este prima mare realizare din Romania de dupa Ceausescu. „Daca unii erau sceptici, uite, insa, ca a venit ziua cand putem sa spunem ca inauguram cea mai mare investitie si cea mai mare realizare din domeniul urban din Constanta, de la Ceausescu incoace. Am considerat ca trebuie acordata cea mai mare atentie acestui proiect, ca de el depinde soarta a mii de oameni pentru ca in final, aici, vor fi 1.050 de apartamente si garsoniere - ceea ce inseamna peste 3.000 de oameni care vor locui aici. Este un exemplu despre ce ar fi trebuit sa se intample si cum ar fi trebuit sa se intample in Romania, in toate municipiile, in marea parte a oraselor din Romania, mai ales in perioada de criza. Sigur, n-a fost un lucru deloc usor pentru ca intr-un fel stateau Romania si economia in urma cu doi ani, intr-un an fel este acum. Vreau sa le multumesc din tot sufletul si o fac de cate ori am ocazia, constructorilor, care au avut curaj, au crezut si au avut incredere pentru ca ceea ce vedem noi aici este dovada clara a increderii. Nu am fi putut sa-l facem singuri pentru ca vorbim despre niste sume uriase de bani si nici ei, mai ales in aceasta perioada de criza. Un lucru le garantez celor care au o locuinta aici; vom finaliza acest cartier! Vom da in folosinta, in luna ianuarie, inca un bloc, prin martie alte doua, iar anul viitor, pe vremea asta, tot cartierul va fi functional cu tot ce inseamna sens giratoriu in fata, parcari, amenajari externe", a spus Radu Mazare in discursul sau.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

George Simion se retrage de la angajamentele publice. Iată motivul

24 Apr 2024 753

Tulcea Amenzi de mii de lei, aplicate de Jandarmi! Consumul de alcool și înjuratul în public, printre cele mai taxate gesturi

22 Apr 2024 373

Amenințare cu bombă într-un aeroport din Danemarca. Mii de călători au fost evacuați și zborurile au fost anulate

20 Apr 2024 676

Amendă de zeci de mii de lei pentru un operator economic din localitatea Lazu, județul Constanța. Ce nereguli a constatat Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 440

#citeșteDobrogea Istoricul Ion Moiceanu, dascălul care a insuflat elevilor militari spiritul naționalist și iubirea de ȚARĂ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1949

Muzeul Național de Marină Română din Constanța, închis vizitatorilor în data de 17 aprilie

12 Apr 2024 497

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Lucrări în parcurile din municipiul Constanța (GALERIE FOTO)

09 Apr 2024 484

Rusia Situaţie critică în oraşul Orsk, la două zile după ruperea unui baraj

07 Apr 2024 529

Românii care şi-au rezervat minivacanţa la mare în 2024 au achitat în medie 1.400 de lei!

07 Apr 2024 472

Urmările Dosarului Retrocedărilor Mii de metri pătrați în Mamaia, disputați de Primăria Constanța și Habitat și Ambient SA! S-a stabilit data verdictului

06 Apr 2024 669

Amenzi de zeci de mii de lei aplicate de polițiștii Serviciului de Poliție „Delta Dunării” în județul Tulcea

06 Apr 2024 481

Curtea de Apel a decis daune morale de mii de euro pentru un polițist din Constanța (MINUTA)

03 Apr 2024 635

DIICOT Constanța, una dintre cele mai puternice structuri anti-mafia din țară! Bilanț 2023 - mii de dosare de trafic de droguri, bunuri de peste 180.000 de euro indisponibilizate și două achitări (DOCUMENT)

02 Apr 2024 840

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 513