Observator de Constanta Institutii desfiintate si zeci de disponibilizati

Institutiile subordonate Ministerului Muncii vor disponibiliza 42 de oameni

Trei puncte de lucru ale AJOFM au fost inchise

Cei care ocupa functii similare vor da concurs saptamana viitoare

Peste 40 de posturi vor fi restructurate din cadrul institutiilor constantene ale Ministerului Muncii. Directorul Casei Judetene de Pensii din Constanta, Cristina Samoila, spune ca, in prezent, institutia numara 116 angajati, iar restructurarile se vor face la nivelul a 17,5 procente, ceea ce inseamna ca vor ramane, in final, 96 de oameni. Cristina Samoila mentioneaza ca, in prezent, exista doar trei posturi vacante. Opt oameni din cadrul institutiei vor solicita pensionarea la limita de varsta, iar pentru alte 9 posturi, din cadrul mai multor compartimente in care se vor face restructurari, se va organiza concurs. La organizarea acestuia se va tine cont si de functia, clasa si gradul fiecarui angajat. Competitia se va organiza saptamana viitoare, iar cei care vor pica vor primi preaviz de 30 de zile, asa cum prevede legea.

S-au desfiintat trei puncte de lucru

La randul sau, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca din Constanta, Romulus Minca, spune ca in cadrul institutiei pe care o conduce nu se va organiza nici un fel de concurs, pentru ca au fost desfiintate trei puncte de lucru ale agentiei din judetul Constanta. Astfel, punctul de lucru de la Navodari a fost inchis, iar cei trei angajati au primit preaviz, cu data de 10 august 2010. De asemenea, si agentia locala de la Cernavoda a fost desfiintata, de aici ramanand fara loc de munca alti patru oameni. Romulus Minca spune ca activitatea de la Cernavoda a fost preluata de Agentia Locala de la Medgidia. Alte sase persoane au ramas fara joburi dupa ce punctul de lucru de la Harsova a fost desfiintat. Un alt post a fost restructurat, in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Este vorba despre o functie de inspector principal in cadrul Compartimentului de Informare si Consiliere. Aici au ramas doar posturi de referend si asistent de specialitate. In prezent, AJOFM Constanta a ramas cu doua agentii locale, la Medgidia si la Mangalia, unde sunt angajati cate trei oameni pe fiecare punct de lucru. Directorul Romulus Minca a afirmat ca institutia are 61 de angajati si va ramane, in 30 de zile, cu 47, dupa ce, in urma inchiderii celor trei puncte de lucru, de la Navodari, Harsova si Cernavoda, vor pleca din cadrul institutiei 14 salariati. Acestia vor fi trecuti in baza de date a Corpului de Rezerva al Functionarilor Publici si li se vor pune la dispozitie locurile vacante existente.

Reamintim ca si din cadrul Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Constanta vor pleca 8 oameni, in urma organizarii unui concurs pentru cei care ocupa functii similare in institutie. Directorul AJPS Constanta, Laura Constandin, spune ca, in prezent, numarul de angajati ai institutiei este de 32, iar, conform legii, numarul trebuie redus cu 25%, pana la data de 8 septembrie 2010. Potrivit specialistilor, reducerea de personal trebuie sa se regaseasca in cheltuielile fiecarei institutii. Mai exact, trebuie disponibilizati atat cei cu studii medii, cat si cei cu studii superioare. La un calcul simplu, cei care urmeaza sa fie dati afara si vor intra in somaj timp de 12 luni vor ajunge sa aiba un venit mai mare decat actualii colegi, tinand cont ca cei care vor ramane vor avea salariile diminuate cu 25%, iar volumul de munca aproape se va dubla. Totodata, adjunctul Inspectoratului Teritorial de Munca din Constanta, Marian Becheanu, spune ca din cadrul institutiei au fost disponibilizate doar trei posturi, de sofer si agent de curatenie. Acesta a reamintit ca nu au avut restructurari importante de personal, pe motiv ca, in aceasta primavara, au ramas fara posturi 14 oameni.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poșta Română a livrat toate pensiile în termenul de 15 aprilie

18 Apr 2024 306

Ministerul Muncii. Executivul a simplificat procedura de efectuare a stagiului pentru absolvenții de învățămțânt superior

21 Mar 2024 492

Astăzi este Ziua Națională a Meseriilor! Ce mesaj a transmis ministrul Muncii, Simona Bucura

11 Mar 2024 547

Vești bune de la Ministerul Muncii! Mai multe indemnizații, majorate de la 1 martie 2024

05 Mar 2024 2797

Protest la Aeroportul Mihail Kogălniceanu din județul Constanța! (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2024 1518

Vești bune pentru românii cu venituri mici! A crescut numărul beneficiarilor de carduri sociale pentru alimente

22 Feb 2024 722

Salariații din asistență socială amenință cu protest la Ministerul Muncii

19 Feb 2024 676

Ministerul Muncii și Solidarității sociale acordă stimulente tinerilor care se angajează

16 Feb 2024 698

Ministrul Muncii „Continuăm dialogul cu partenerii sociali ca să creștem gradul de atractivitate al profesiei de dascăl”

07 Feb 2024 587

Guvern Reuniune de lucru pe teme din domeniul sănătății și asistenței sociale

23 Jan 2024 710

MMSS „Nimic nu s-a schimbat în impozitarea pensiilor contributive în 2024”

20 Jan 2024 580

Constanța, printre județele cu cele mai multe contracte de muncă noi, în 2023

18 Jan 2024 614

Guvern Discuții cu reprezentanții Sanitas privind revendicările din sistemul de sănătate

17 Jan 2024 734

Ministerul Muncii Alocațiile de stat pentru copii, majorate din luna ianuarie

08 Jan 2024 1266

Precizări importante ale Ministerului Muncii. Vizate, profesiile de astrolog și numerolog

08 Jan 2024 923