Observator de Constanţa La patru ani de la accident, dosarul tragediei de la Murfatlar s-a intors la Rutiera

Data de 6 august 2007 va ramane una negra in calendarul rutieristilor constanteni. O dupa-amiaza aglomerata s-a transformat intr-una insangerata dupa ce, din senin, un copac a cazut pe o masina pe DN 22C, intre localitatile Murfatlar si Poarta Alba. Trei persoane au decedat pe loc si alte doua au ajuns in stare critica la spital. Imediat, accidentul a fost catalogat drept cel mai grav al verii, iar „vinovatii morali" au fost considerati cei de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri, care ar fi trebuit sa verifice copacii de pe marginea drumului. Scandalul iscat s-a lasat cu o demisie si cu promisiuni cu iz electoral, printre ultimele numarandu-se si „taierea tuturor copacilor de pe marginea drumurilor din judet". S-au facut cateva taieri, insa lucrarea nu a fost niciodata terminata din lipa de fonduri sau interes, iar victimele si accidentul au fost uitate.

Ancheta privind accidentul a durat doi ani si jumatate si s-a soldat cu o solutie logica, procurorii considerand ca totul a fost... un accident imposibil de prevazut. Rezolutia a fost inregistrata la 19 ianuarie 2010, magistratii au acceptat explicatiile procurorilor, dar cei doi supravietuitori ai accidentului, Marinela si Marius Alexandru Stefan au decis sa o atace in instanta. Pe 26 iunie 2010, recursul lor a fost respins, comunicarea sentintei facandu-se „in lipsa", semn ca pana si cei care facusera plangerea nu aveau sperante prea mari ca vor castiga.

Si totusi, se pare ca procesul va continua. Recent, la Serviciul Rutier Constanta s-a primit o solicitare din partea Parchetului de refacere a cercetarilor in dosarul dedicat accidentului, dupa ce instanta de judecata ceruse, la randu-i, refacerea urmaririi penale. Comandantul Serviciului, comisar sef Constantin Dancu, ne-a declarat ca „initial, dosarul a fost finalizat si inaintat Parchetului si a fost si promovat in instanta. Din cate stiu nu s-a continuat urmarirea penala pentru ca nu existau elemente clare in acest sens. A fost o tragedie, insa una accidentala, iar acum procesul va continua probabil pe civil. Dosarul a revenit la Serviciul Rutier pentru refacerea cercetarilor si apoi va urma, din nou, cursul legal".

In functie de rezultatele noii anchete ar putea aparea si surprize. Pe lista „acuzatilor" aparand DRDP, Ocolul Silvic Murfatlar, dar si Gabriela Tudor, actualul adjunct al directorului DRPD, Florin Velea, seful Ocolului Silvic Murfatlar sau Jean Paul Tucan, seful de atunci al DRDP. Ca un element surpriza, directorul demis in 2007, inginer Alexandru Cretu, este acum la conducerea Sectiei Dumuri Nationale din cadrul DRDP...

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 435

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 594

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 514

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 624

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 379

Exclusiv! Ioana Ancuța Popoviciu, de la Mangalia, rămâne judecătoarea cazului de la 2 Mai! Cererea de abținere, respinsă (MINUTĂ)

19 Apr 2024 1273

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 13B

18 Apr 2024 262

Declarații cutremurătoare! Una dintre supraviețuitoarele tragediei de la 2 Mai povestește chinul prin care a trecut! (VIDEO)

18 Apr 2024 1175

Județul Constanța Familiile tinerilor uciși la 2 Mai au ajuns la locul accidentului (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 556

Judecătoarea Popoviciu de la Mangalia amână dosarul tragediei de la 2 Mai Declarații cutremurătoare ale părinților tinerilor uciși în urma impactului (VIDEO)

18 Apr 2024 605

„Regret tragedia provocată!“ Vlad Matei Pascu rămâne în stare de arest preventiv! (MINUTĂ)

16 Apr 2024 753

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1949

IGPR Infotrafic Circulație oprită pe DN 11

11 Apr 2024 275

Vlad Matei Pascu cere Tribunalului Constanța să fie pus în libertate!

10 Apr 2024 620

Tragedie la 2 Mai Vlad Matei Pascu a cerut, prin avocat, revocarea arestării preventive! Iată răspunsul Judecătoriei Mangalia (MINUTĂ)

09 Apr 2024 508