Observator de Constanţa Litoral 2011- Tarife reduse, un nou regim pentru plaje si demolari pe banda rulanta

DADL-ul lui Marian Mitrea pierde controlul plajelor

Anul acesta, cine isi cumpara bilet din timp la mare beneficiaza de reducere de 30%

Ministerul Turismului a pregatit noi reguli pentru operatorii din turism de pe litoral. Prezenta la Forumul National de Turism, desfasurat week- endul trecut in statiunea Mamaia, ministrul Elena Udrea s-a aratat numultumita de constructiile de pe nisip si regimul de inchiriere a plajelor. Pentru 2011, ministerul de resort a pregatit o serie de masuri ce vizeaza imbunatatirea serviciilor.

„In noua lege se spune ca plaja va ajunge la hotelieri. 20% din plaja va ramane la primarie pentru activitati de agrement", a explicat ministrul, care a mentionat ca Directia Apelor Dobrogea Litoral (mai nou numita Administratia Bazinala de Apa Dobrogea Litoral) nu se va mai ocupa de plaje. Prin urmare, regimul de inchiriere sau concesionare a portiunilor de plaje va fi din nou schimbat, lucru care va da mari batai de cap investitorilor din acest domeniu. De altfel, noile decizii ale ministerului de resort in privinta plajelor nu fac altceva decat sa confirme temerea majoritatii celor care au incheiat contracte pentru portiunile de nisip, respectiv schimbarea in fiecare an a regulilor. Reamintim ca anul trecut, dar si in 2009, s-au dus lupte grele in instante pentru rezilierea, respectiv mentinerea in vigoare a unor contracte incheiate sub diverse forme legale la acel moment, dar care anul urmator nu au mai fost considerate valabile.

In fine, tot legat de plaje, ministrul Udrea sustine ca toate constructiile ar trebui sa fie avizate de ministerul pe care il conduce. Elena Udrea este deranjata de faptul ca o serie de constructii demolate au reaparut in statiunea Mamaia. „Vom incerca sa curatam plajele acolo unde exista proprietari privati printr-un abuz al autoritatilor locale. Suntem in conflict cu autoritatile locale in ceea ce priveste dezvoltarea litoralului. In timp ce ministerul se chinuie sa curete litoralul de constructiile ilegale, autoritatile ne sfideaza", sustine Elena Udrea.

In alta ordine de idei, 2011 ar putea fi anul in care turismul estival va reveni pe linia de plutire. „Pana acum a trebuit sa ne luptam cu efectele crizei economice, chiar daca in anul 2010 am avut o crestere cu 5,8% a numarului de turisti. Acest lucru ne da speranta ca in anul 2011 o sa vedem luminita de la capatul tunelului prin care turismul romanesc este obligat sa treaca", a mentionat Udrea.

Oferte de criza

Preturile hotelurilor de pe litoral vor scadea in acest an, sustine presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Corina Martin. „Nu avem majorari de tarife in acest an. Ba chiar putem vorbi de scaderi. Tarifele hotelurilor de pe litoral vor scadea in acest an cu 5-10% ", a declarat presedintele ANAT la Forumul National de Turism. Potrivit hotelierilor, in acest an se preconizeaza o crestere a numarului turistilor care accesa programul de inscrieri timpurii cu destinatia litoral. Potrivit unei oferte lansate la forum, cei care isi rezerva de acum bilete pentru un sejur la vara pot de o reducere de pana la 30%. De asemenea, oferta de Paste la un hotel de trei stele este de 300 de lei pentru trei zile.

Week- endul trecut, hotelul „Iaki" din Mamaia, a gazduit Forumul National de Turism „Vacanta in tara mea". Principalele teme de discutie au fost dezbaterea rezultatelor editiei 2010 a programului si lansarea editiei 2011, prezentarea brandului turistic al Romaniei. Evenimentele din turism s-a incheiat cu cea de-a patra editie a „Revelionului Turismului la Mare", petrecere la care au participat reprezentanti ai hotelierilor, dar si ai agentiilor de turism.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 450

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 613

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 685

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 478

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 549

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 538

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 725

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3374

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13957

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 906

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 906

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1932

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1307

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2808

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6819