Observator de Constanta Locuinte ieftine – primele blocuri, aproape finalizate

Beneficiarii se vor muta la casa noua in doar cateva saptamani, atunci cand vor fi terminate primele blocuri din cartierul Baba Novac
Intre timp, persoanelor care nu au bani li se reziliaza contractele, apartamentele si garsonierele revenindu-le celorlalti tineri, in ordinea prioritatilor

Lucrarile de constructie a primului cartier de locuinte ieftine, de pe strada Baba Novac, sunt in plina desfasurare, in aceasta perioada muncitorii executand finisajele la nu mai putin de sase imobile. Inceput in toamna anului 2008, proiectul de constructie a locuintelor ieftine este deja executat aproape la jumatate, opt dintre imobile fiind ridicate pana la ultimul nivel. Mai mult, imobilele a caror structura a fost ridicata pana la ultimul nivel sunt deja finisate, atat in interior, cat si in exterior, tencuite si varuite. Avand in vedere stadiul avansat al lucrarilor, reprezentantii municipalitatii spun ca primele imobile vor fi date in folosinta peste doar cateva saptamani.

Continua rezilierea contractelor

Pentru ca lucrarile la primele blocuri se afla pe ultima suta de metri, antreprenorii au inceput sa perceapa deja prima plata pentru achizitionarea locuintelor, in procent de 20% din valoarea totala a apartamentelor sau garsonierelor. In aceste conditii, constructorii doresc sa se asigure ca, la finalizarea lucrarilor, vor avea cumparatori siguri si nu raman cu locuintele nevandute. De la inceputul anului si pana in prezent, mai multi beneficiari ai proiectului au renuntat sa mai achizitioneze un apartament, din lipsa de bani, ceea ce a condus la rezilierea antecontractelor incheiate de acestia. In situatia in care unul sau mai multi tineri renunta sa mai cumpere o locuinta, antecontractele acestora sunt reziliate si sunt chemati urmatorii beneficiari, in ordinea prioritatilor (potrivit listei stabilite prin tragerea la sorti, din mai 2008). Tinand cont de faptul ca sunt beneficiari care nu au bani sa-si cumpere un apartament sau o garsoniera, pana pe data de 8 iulie, s-a ajuns la urmatoarele numere de repartitie: 1996 – lista stabilita in 2008 (apartamente pentru tineri), 13 – lista din 2010 (apartamente pentru cazurile sociale), 601 – lista din 2008 (garsoniere pentru tineri) si 56 – lista din 2009 (garsoniere pentru cazuri sociale). In cadrul proiectului de constructie a locuintelor ieftine, municipalitatea asigura costurile pentru infrastructura, in timp ce firmele executa lucrarile efective, iar locuintele sunt vandute, ulterior, beneficiarilor. Pentru ca acestia nu vor plati si costurile pentru realizarea infrastructurii, vor scoate din buzunar aproximativ 500 euro pentru un metru patrat. Astfel, o garsoniera poate fi achizitionata cu circa 17.000 euro, iar pentru un apartament cu doua camere, va fi platita suma de aproximativ 35.000 euro. Pentru cartierul situat pe strada Baba Novac, Primaria Constanta a prevazut constructia a 18 imobile, totalizand 720 apartamente cu doua camere si 324 garsoniere.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

www.radumazare.ro, scos la vânzare!

31 Oct 2019 1940

Accident rutier pe strada Baba Novac. Pieton lovit

15 Feb 2017 4854

Primăria Mangalia și Tancrad SRL au bătut palma pentru construirea de locuințe ieftine destinate tinerilor (documente)

22 Jun 2016 2984

Cine a construit locuințe ieftine pentru tineri și locuințe sociale în Mangalia (documente)

17 Jun 2016 1968

Fondată de o apropiată a lui Strutinsky, controlată de „şeicul“ lui Mazăre Firma care avea să ridice la Constanţa un cartier de locuinţe a schimbat macazul (document)

19 Sep 2015 6276

Sentinţă definitivă în dosarul „Șpagă pentru locuinţe ieftine“

05 Jun 2015 3286

„Atunci când plouă, ne trebuie o barcă“ Constănţenii din cartierul rezidenţial Baba Novac, supăraţi pe autoritatea locală (galerie foto)

21 Aug 2014 2985

Litoral Tv Locuri de casă pentru tinerii din Medgidia

14 May 2014 2898