Observator de Constanta “O sa murim de foame si de frig”

Antoanela Dancu, lider al Sindicatului din Primaria Constanta, spune ca functionarii publici vor supravietui cu greu din salarii diminuate cu 25%

Cele mai mari probleme se vor ivi la iarna, cand vor plati facturile la intretinere

La ultima sedinta a Consiliului Local Constanta, primarul Radu Mazare a vorbit despre noile salarii pe care le primesc functionarii municipalitatii, dupa ce veniturile le-au fost reduse cu 25%. Daca primarul primeste, incepand cu luna iulie, 3.000 lei, un inspector din Primaria Constanta castiga chiar si numai 500 lei. Situatia din administratia publica de la malul marii este una grava, pentru ca, asa cum anunta edilul orasului, angajatii din institutie au inceput sa-si dea demisia si sa-si caute alte locuri de munca.

Potrivit Antoanelei Dancu, liderul Sindicatului din Primaria Constanta, s-au inregistrat deja 5 solicitari de demisie din institutie, doi fiind angajati, pana in prezent, la Serviciul Politiei Comunitare. Antoanela Dancu sustine ca, odata cu aprobarea noii organigrame a institutiei, din Primaria Constanta au fost disponibilizate alte cateva zeci de persoane, volumul de munca a crescut, iar activitatea personalului va fi ingreunata. „O sa intarziem cu elaborarea lucrarilor. Am avut 145 de posturi vacante. Acestea au disparut, odata cu aplicarea ordonantei de urgenta. Pe langa aceste posturi, au mai fost disponibilizate 120 de persoane. Oricum nu eram atatia lucratori in Primarie cati ar fi trebuit sa facem fata volumului de probleme cu care ne confruntam. Acum, volumul de munca s-a dublat, s-a triplat chiar”, a declarat Antoanela Dancu.

Reprezentantul functionarilor publici din Primarie spune ca angajatii au ajuns la capatul puterilor dupa actiunile pe care le-au intreprins la inceputul verii si care s-au dovedit fara succes. „Oamenii refuza sa mai discute aceasta situatie. Situatia este extrem de tensionata, toti sunt stresati si nu stiu cat o sa mai rezistam, in asemenea conditii. Cred ca o sa vedem negru in fata ochilor… Am fost aproape 500 de oameni si am protestat in fata Guvernului. S-a rezolvat ceva, am avut castig de cauza, s-a tinut cont de doleantele noastre?!”, se intreaba, retoric, Antoanela Dancu.

Probleme mari, in sezonul rece

Antoanela Dancu spune ca situatia financiara a angajatilor din Primaria Constanta se va inrautati mai ales in sezonul rece. Purtatorul de cuvant al sindicalistilor municipalitatii spune ca inca de pe acum functionarii se plang ca nu le mai ajung banii, de rate, chirie sau chiar pentru mancare si facturile lunare. Antoanela Dancu mai spune ca bugetarii vor avea de trecut de o iarna foarte dificila, mai ales ca Executivul a anulat subventiile pentru consumul de energie termica. „O sa murim de foame si de frig. Nu o sa ne mai putem plati nici macar intretinerea, care o sa se dubleze. Asa o sa ajunga poporul roman. Cred ca o sa ne luam zilele pana la urma si cred ca cineva o sa fie multumit. Ori sa plecam din tara, ori sa disparem toti de pe pamant”, a conchis Antoanela Dancu.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine sunt secretarii fiecărei primării de comune și orașe din județul Constanța. Lista oficială

21 Mar 2024 5263

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 669

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 492

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 550

Primăria Negru Vodă, județul Constanța lansează licitație pentru renovarea energetică a clădirii primăriei (DOCUMENT)

16 Mar 2024 546

AUR şi-a prezentat oficial candidatul la Primăria Capitalei. Despre cine este vorba

16 Mar 2024 642

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 920

DNA Tribunalul Constanța amână, pentru a cincea oară, pronunțarea în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

15 Feb 2024 877

Horia Constantinescu, posibil candidat al PSD la Primăria Constanța „Nu ne mai permitem să gafăm, pentru că acum decontăm modul în care ne uităm în ochii copiilor noștri”

12 Feb 2024 929

Când are loc dezbaterea publică a PUZ-ului iniţiat de Comtrans SA, pentru o investiţie pe bulevardul Aurel Vlaicu (DOCUMENT)

10 Feb 2024 998

Valentin Vrabie ar putea reveni în fruntea Primăriei Medgidia! Curtea de Apel Constanța a suspendat executarea deciziei prin care a fost condamnat definitiv!

09 Feb 2024 1007

Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, bună de plată! Trebuie să achite peste 10.000 de lei Primăriei Cerchezu (MINUTA)

25 Jan 2024 909

Proiect privind construirea Șoselei de Coastă „Riviera Tomis- între Portul Constanța și Stațiunea Mamaia“ depus de grupul consilierilor PSD Constanța

15 Jan 2024 1129

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1083

Exclusiv! Mihai Lupu, președintele CJC, clasare de la DNA! Ermil Chelariu și Adrian Roșu, trimiși în judecată. Caraiola Anăstase a încheiat acord

14 Dec 2023 2218