Observator de Constanţa Parlamentarul PSD Cristina Dumitrache - "Multor oameni le-a ajuns cutitul la os si vor iesi in strada"

In opinia deputatului constantean, toamna aceasta va fi marcata de proteste in strada

Parlamentarul sustine ca romanilor le-a ajuns cutitul la os si sunt vizibil nemultumiti de actuala guvernare

Desi premierul Emil Boc a facut remaniere si a inlocuit sase ministri, tensiunile de pe scena politica si din activitatea guvernamentala continua. Cu toate ca au fost schimbati oameni din ministere importante, repezentantii formatiunilor politice din opozitie spun ca aceasta remaniere este doar praf in ochi, pentru ca activitatea guvernamentala nu se va imbunatati, ba dimpotriva.

Cristina Dumitrache, deputatul social-democrat al Colegiului 3 din judetul Constanta, crede ca remanierea a fost doar o decizie de linistire a populatiei, adica a celor care, in ultimele luni, au criticat activitatea si masurile luate de cei schimbati din functie. „Nu s-au inlocuit ministrii cu altii mai buni, cred ca este facuta pentru imagine, sa-si mai indrepte imaginea sifonata. Nu cred ca poate fi o discutie de progres in sensul acesta", a declarat Cristina Dumitrache.

Optimism pentru motiune

Deputatul constantean a vorbit si despre motiunea de cenzura, pe care Partidul Social Democrat o va depune in aceasta toamna. Cristina Dumitrache este optimista in ceea ce priveste succesul ei. „Noi, opozitia, vom folosi toate uneltele, instrumentele legale pe care le avem la dispozitie, inclusiv motiunea de cenzura. Cred ca PSD va aduna oameni nemultumiti", a declarat ea. Deputatul de Constanta considera ca motiunea de cenzura va fi sustinuta chiar si de parlamentari din formatiunile care sustin Guvernul, pentru faptul ca acestia sunt constienti de situatia grava in care a ajuns tara. „Sunt oameni care au facut promisiuni in colegii, care doresc sa-si mentina o imagine, doresc sa fie respectati pentru munca pe care o fac. In momentul de fata, din cauza unor decizii care se iau deasupra capetelor lor, sunt afectati din toate punctele de vedere. Prin urmare, cred ca vor fi si altii care se vor alatura cauzei opozitiei, sper sa fie destui astfel incat motiunea de cenzura sa treaca", a mai precizat Cristina Dumitrache.

Oamenii de rand, afectati de masurile Executivului

In ultima saptamana, Radu Mazare, primarul municipiului Constanta, a precizat ca actuala conducere a tarii nu va putea fi inlaturata de la putere cu mijloace democratice, pentru ca Partidul Democrat Liberal, principala formatiune de la guvernare, va face tot posibilul sa ramana in fruntea tarii. De aceea, edilul Constantei spune ca singura solutie va ramane organizarea de mitinguri la Bucuresti, la care sa participe un numar mare de protestatari. Cristina Dumitrache este convinsa ca, in aceasta toamna, romanii de rand se vor descurca din ce in ce mai greu, ceea ce ii va determina sa iasa, din nou, in strada. „Eu cred ca nici nu era nevoie neaparat de invitatia lui Radu Mazare in acest sens, pentru ca multor oameni le-a ajuns cutitul la os si vor iesi in strada, invitati sau neinvitati", a mai declarat Cristina Dumitrache.

Daca Executivul va pica in urma motiunii de cenzura, PSD si formatiunea liberala doresc sa instaleze un guvern „de serviciu", care sa functioneze pe o perioada de sase luni si care sa organizeze alegerile anticipate. Cristina Dumitrache este de parere ca numai in urma unui nou vot dat de popor pentru Parlament, la conducerea tarii poate sa fie instalat un guvern stabil si capabil sa scoata tara din criza economica.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 340

Fostul premier Petre Roman pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990

25 Apr 2024 302

Ce performanță! După Cupa României, baschetbalistele de la CSM Constanța au câștigat și Liga Națională! Sunt campioanele României! (GALERIE FOTO + VIDEO)

23 Apr 2024 678

Evaluate la peste 400.000 euro Peste 63 hectare plantație viță de vie deținute de Premier Drinks SRL în Murfatlar și Poarta Alba, județul Constanța, scoase la licitație (DOCUMENT)

23 Apr 2024 697

MApN Acord de cooperare în domeniul apărării între România și Republica Coreea semnat, în premieră, la Seul

23 Apr 2024 223

Documentarul despre viața și cariera lui Ilie Năstase va rula în premieră la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 377

Spectacolul în premieră „Scrisoarea unei necunoscute”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

20 Apr 2024 520

Teatrul de Stat Constanța readuce, după 50 de ani, spectacolul „Casa Bernardei Alba”, pe scena pontică

18 Apr 2024 582

Caravana Shakespeare face popas și la Constanța

14 Apr 2024 594

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 461

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa Tenorii Alin Stoica, Ştefan von Korch şi Vlad Miriţă concertează în turneul „3 voci magnifice”

10 Apr 2024 567

Baschet CSM Constanța, înfrângere în prima partidă cu vicecampioana CSM CSU Oradea. Joi, cele două echipe se duelează din nou

10 Apr 2024 459

Baschetbaliștii de la CSM Constanța au învins CSM Corona Brașov și se pregătesc de play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

06 Apr 2024 798

Spectacol în premieră, la Teatrul Jean Bart din Tulcea - „Scrisoarea unei necunoscute”, de Stefan Zweig

04 Apr 2024 645

Procurorul general îi solicită preşedintelui Iohannis aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Iliescu în dosarul Mineriadei din iunie 1990

03 Apr 2024 740