Observator de Constanţa Ponta si Mazare i-au scolit pe tinerii din PSD

Ieri s-au deschis lucrarile Scolii de Vara a TSD

La intalnire au mai fost prezenti Adrian Nastase, Liviu Dragnea, precum si alti parlamentari social-democrati

Timp de doua zile, in statiunea Jupiter este organizata Scoala de Vara a Tineretului Social Democrat, la care sunt invitati, printre juniorii partidului, si lideri marcanti ai formatiunii. Ieri, in prima zi a lucrarilor, liderii de la centru, dar si ai organizatiei judetene a Partidului Social Democrat Constanta, le-au vorbit tinerilor din formatiune despre viata de politician. Printre cei invitati la evenimentul social-democratilor s-au numarat Victor Ponta, presedintele PSD, Radu Mazare, presedintele filialei judetene a PSD Constanta, Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, Adrian Nastase, liderul Consiliului National al PSD, respectiv Claudiu Tusac, presedintele PSD Mangalia.

Deputatul Nicolae Banicioiu, presedintele TSD, a sustinut un scurt discurs, in care a vorbit participantilor despre actuala guvernare. „Este singurul guvern de dupa Revolutie care s-a luptat atat de tare cu propriul popor. Nici guvernele comuniste nu au fost atat de inversunate cum este Guvernul Boc impotriva propriului popor", a declarat Nicolae Banicioiu.

Si Claudiu Tusac, primarul municipiului Mangalia si gazda a evenimentului, a sustinut, de asemenea, un scurt discurs, in care a criticat Partidul Democrat Liberal, principala formatiune aflata la conducerea tarii.

A urmat presedintele partidului, care a tinut sa faca unele precizari vizavi de remanierea celor sase ministri din Cabinetul Boc. „Au schimbat hotii cu prostii. E simplu. Chiar nu cred ca va intereseaza foarte mult sau ne intereseaza pe noi foarte mult", a declarat Victor Ponta. Presedintele social-democratilor a avut si un mesaj catre tinerii participanti, invitandu-i sa se implice serios in activitatea partidului. „Nu o sa ascund niciodata ca pot sa lucrez, sa construiesc cu oamenii din generatia domnului Nastase, cu oamenii din generatia domnului Dragnea, cu ceilalti, dar pariul meu este sa va conving pe voi sa fiti alaturi de mine", a mai declarat Victor Ponta.

Liviu Dragnea a avut, de altfel, un mesaj, in discursul sau, catre participantii la Scoala de Vara a PSD, spunandu-le acestora ca politica se invata de la cel mai mic nivel si pana la institutiile cele mai importante ale statului.

„E important, daca vreti sa faceti politica, sa nu faceti politica lautareasca, politica dupa ureche, pe care o face dinastia Boc (n.r. premierul Emil Boc)...Invatati ce inseamna o buna guvernare. O buna guvernare se invata intr-o primarie, intr-un consiliu judetean, intr-o institutie publica, minister, se invata in Parlament", a declarat Liviu Dragnea.

Mazare, in uniforma militara, s-a declarat fan Fidel Castro

Imbracat in celebra uniforma militara si purtand o bereta rosie pe cap, Radu Mazare, unul dintre cei mai notorii si nonconformisti primari din tara, le-a vorbit tinerilor social-democrati despre cum trebuie sa te comporti pe scena politica, astfel incat sa castigi increderea si voturile electoratului. Aflat la cel de-al treilea mandat ca edil al Constantei, Radu Mazare le-a spus tinerilor din partid ca cel mai important in viata este sa ai curaj. „Mie-mi place de Fidel Castro (fostul presedinte al Cubei), a luat puterea la 32 de ani si a tinut-o 50 de ani. A facut ceea ce a crezut el si a crezut in ceva. A avut si gagici, si femei, si-a facut si treaba. Ce, daca americanilor nu le place? Mie imi place!", a declarat Radu Mazare.

Referitor la ce se intampla pe scena politica din Romania, Radu Mazare a spus ca PSD trebuie sa faca in asa fel incat sa-i alunge pe democrat-liberali de la putere, pentru ca, in ritmul in care este condusa Romania, oamenii vor trai din ce in ce mai rau. Mazare a facut referire si la trecut, in urma cu 20 de ani, cand romanii au scapat de regimul comunist, pentru o viata mai buna. „Din pacate, trebuie sa facem orice ca sa-i dam jos, pentru ca murim de foame, vine iarna. Cand e de clocit o revolutie, prin ianuarie o facem, fratilor, cu foamea in burta", a conchis Radu Mazare.

Precizam ca, printre invitatii de ieri, au mai fost prezenti Nicolae Moga, senatorul Colegiului 2 din judetul Constanta, respectiv deputatii Dan Sova si Cristian Rizea.

Dupa deschiderea lucrarilor, Scoala de Vara a TSD a continuat, ieri, cu sustinerea cu doua seminarii intitulate „Politici economice-intre inertie si provocarile crizei" si „Lideri, tineri PSD", urmat de un meci de fotbal.

Intalnirea tinerilor social-democrati va continua, astazi, cu alte doua seminarii avand ca teme politicile de guvernare si strategiile de comunicare.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 267

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 502

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 724

Fotbal Liga a 3-a Gloria Băneasa s-a impus în prelungiri în duelul cu Axiopolis Cernavodă

21 Apr 2024 638

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 712

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1171

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1264

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 918

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a învins liderul din play-out, Recolta Gheorghe Doja. Gloria Băneasa, victorie după un meci nebun!

14 Apr 2024 1563

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1083

Pariuri pe fotbal cu cote foarte mari

12 Apr 2024 328

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1226

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1839

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă, a doua victorie în play-out

07 Apr 2024 795

Șapte fotbaliste de la Farul Constanța, convocate la echipele naționale în preliminariile Campionatului European

03 Apr 2024 615