Observator de Constanţa Prada de doi lei

O casa de schimb din Eforie Sud a fost pradata de fiul unei angajate

Suspectii au furat din seif 3.500 de lei, dar au lasat in urma aproximativ 100.000 de lei

Ghinionul lor a fost ca angajatii au mutat locul banilor

In speranta ca vor reusi sa faca rost cu usurinta de o suma impresionanta de bani, doi tineri din Eforie Sud s-au decis sa dea lovitura la una dintre casele de schimb valutar din localitate. Locul ales a fost chiar societatea la care era angajata mama unuia dintre suspecti. Planul tinerilor era destul de simplu: Eduard Balanica, de 30 de ani, punea mana pe cheile de la usile de acces in unitate si, cu ajutorul vecinului sau, Ionut Nica, de 30 de ani, furau toti banii pe care-i gaseau acolo. Din pacate, nu s-au gandit ca pana sa dea ei lovitura, pozitia banilor vizati va fi schimbata si astfel au reusit sa fure numai 3.500 de lei si sa lase in urma lor peste 100.000 de lei.

 

Cazul a fost elucidat la scurt timp de la comiterea faptei, suspectii fiind prinsi de politisti in doar cateva ore. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta, agent principal Bogdan Paduraru, la data de 16 mai, in jurul orei 04.00, politistii din Eforie au fost sesizati de catre dispeceratul unei societati de paza si protectie cu privire la faptul ca la o casa de schimb valutar din localitate usile sunt deschise iar sistemul de alarma antiefractie este pornit. In urma investigatiilor efectuate la fata locului s-a stabilit ca cele doua usi de acces ale punctului de lucru au fost descuiate, neexistand urme de fortare. In plus, usa seifului a fost gasita descuiata si deschisa, in interior aflandu-se o suma importanta de bani (aproximativ 80.000 lei si 6.000 euro). Inventarul efectuat de angajatii casei de schimb a stabilit ca din interior a fost furata suma de 3.500 lei si un DVD ROM ce stoca imaginile video inregistrate de camera aflata in incinta casei de schimb. In urma investigatiilor efectuate in cursul aceleiasi zile, politistii au reusit identificarea a doua persoane suspectate de comiterea furtului si au recuperat o parte din prejudiciu. Anchetatorii au stabilit ca Eduard Balanica a profitat de faptul ca mama sa este angajata la casa de schimb valutar respectiv si ca aceasta avea voie sa plece acasa cu toate cheile de la unitatea respectiva. In cursul noptii, a furat cheile din poseta mamei si a pornit impreuna cu amicul sau, Ionut Nica, spre casa de schimb valutar apartinand SC M&S SRl din Eforie Sud. Aici, suspectii au descuiat usa de acces fara probleme si, pentru ca fetele sa nu le fie filmate de camerele de supraveghere, au spart toate becurile din cladire. Pentru ca Balanica stia cu lux de amanunte cum sunt asezati banii in seif, tinerii au crezut ca se pot descurca foarte bine si pe intuneric si ca pot pleca de acolo cu usurinta cu o suma mare de bani. Nu au luat in calcul ca doar cu o seara inainte angajatii casei de schimb au mutat locul banilor mari cu cel al maruntisului, astfel incat tinerii au plecat din societatea pradata cu suma de 3.500 de lei si au lasat in seif aproxmativ 80.000 de lei si 6.000 de euro. Suspectii au fost depistati la scurt timp de oamenii legii, iar acum sunt cercetati in stare de libertate pentru furt calificat.

http://observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Polițiștii protestează în fața Poliției din Constanța! Declarații de ultim moment ale șefului IPJ Constanța (VIDEO)

25 Apr 2024 261

Polițiștii protestează în fața Poliției din Constanța! Iată ce nemulțumiri au (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 710

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 342

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 521

LIVE VIDEO-TEXT Conferință AUR Constanța în care sunt dezbătute probleme de interes național și local (FOTO)

25 Apr 2024 303

Județul Constanța Halucinant - Două femei, amenințate și bătute de fostul concubin! Acesta ar fi încălcat ordinul de protecție (VIDEO)

25 Apr 2024 569

Avocatul Cuculis – „Ar mai exista o singură variantă prin care judecătoarea să nu participe în cazul în 2 Mai“ (VIDEO)

25 Apr 2024 391

Superliga 2023/2024 Farul Constanța – Rapid 3 – 1. „Marinarii” urcă pe locul 2. Două goluri în două minute au decis soarta partidei (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Apr 2024 948

Echipa de robotică AICitizen din Focșani a câştigat campionatul mondial de robotică „First Tech Challenge“ desfășurat la Houston (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 507

LIVE VIDEO+TEXT Măsurile dispuse de autorități la nivelul județului Constanța cu ocazia Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 583

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 852

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 458

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 607

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 638

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 570