Observator de Constanta Primari cu lefuri de muncitori necalificati

Edilii localitatilor rurale resimt pe pielea lor masurile de austeritate ale Guvernului, intrate in vigoare de la 1 iulie

Dupa ce au fost micsorate cu 25%, salariile primarilor de comune ajung si la 1.100 lei

Dupa ce Guvernul a micsorat salariile cu 25% in sectorul bugetar, angajatii din institutiile publice si-au incasat banii aferenti lunii iulie. Pentru o importanta parte a angajatilor, diminuarea salariilor este o adevarata povara. Ratele la banca, chiria, cheltuielile cu facturile lunare vor fi din ce in ce mai greu de achitat, de acum incolo. Pe langa profesori, medici si alti angajati la stat, de suferit au si functionarii publici din primarii, ale caror salarii au ajuns de ordinul a catorva sute de lei. Nu numai angajatii din administratia publica locala resimt din plin masurile Guvernului, ci si cei care administreaza orase si comune.

La ultima sedinta a Consiliului Local Constanta, Radu Mazare, primarul orasului, spunea ca salariul lui s-a diminuat la 3.000 de lei, ca umrare a aplicarii masurilor de austeritate. Si primarii de comune, care incaseaza salarii mai mici decat cei de la orase, s-au vazut cu mai putini bani in mana, in aceasta luna. Constantin Bentea, primarul comunei Baraganu, spune ca banii ridicati la salariu sunt mai putini, insa nu poate face nimic in aceasta privinta. „Mi-a venit salariul micsorat cu 500 de lei. Am mai luat 1.300 si am inghitit in sec. Ar fi fost suportabil acest lucru daca ai avea bani macar sa varuiesti o scoala, sa aduci un brat de lemne, dar nu am aprovizionat nimic pana acum”, a declarat Constantin Bentea.

Ion Constantinescu, primarul comunei Cerchezu, precizeaza ca salariile s-au diminuat cu 25%, insa cel mai greu este ca autoritatile locale trebuie sa faca economii in ceea ce priveste bunurile si serviciile.

Gheorghe Popescu, primarul comunei Fantanele, a declarat ca salariul sau este, in prezent, de aproximativ 1.100 lei, insa greutatea diminuarii veniturilor apasa mai greu pe spinarea functionarilor publici. Edilul sustine ca masurile Executivului ii aduc pe multi angajati din sistemul public la pragul subzistentei.

„Este incalificabil, dar mai rau este pentru cei care luau 700-800 de lei, si acum iau 450 de lei. Este strigator la cer”, a declarat Gheorghe Popescu.

Diminuarea salariala a coincis, la 1 iulie, cu majorarea TVA cu 5 procente, ceea ce face ca puterea de cumparare a romanilor, dar, mai ales, a bugetarilor sa scada considerabil. Tinand cont de situatia economica din ce in ce mai dificila a Romaniei si de faptul ca nivelul de trai scade de la o zi la alta, mai multi cetateni au decis sa plece peste hotare sa munceasca, printre ei numarandu-se si cei care, pana de curand, au lucrat in institutiile publice din Romania.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 453

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 950

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 552

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1307

Istoria Dobrogei Un primar rămas în patrimoniul spiritual al orașului Constanța - Mihail Coiciu (Koiciu)

15 Mar 2024 3586

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 457

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1097

Șase primari din județul Constanța vor candida din partea PSD la alegerile din 9 iunie!

03 Mar 2024 1512

Mai mulți oameni de afaceri și angajați din primării, păcăliți de un fals jurnalist cu bonuri de combustibil

01 Mar 2024 561

Președintele PNL Constanța Bogdan Huțucă despre primarii care au trecut la PSD „Oare de ce ar alege o navă precum Titanicul să primească la bord pasageri în plus?“

29 Feb 2024 877

ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu (PNL) - „Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța”!

29 Feb 2024 871

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)

29 Feb 2024 560

ZIUA LIVE PNL Constanța, față în față cu provocarea comasării alegerilor!

28 Feb 2024 759

Elevii și preșcolarii din județele Constanța și Tulcea au intrat în vacanță pentru o săptămână

25 Feb 2024 781

ACoR Constanța Întâlnirea județeană organizată în cadrul proiectului „Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii” (GALERIE FOTO)

22 Feb 2024 706