Observator de Constanţa Promisiunile nerespectate ale lui Mircea Banias

Liderul democrat liberali de la Constanta nu s-a dus la intalnirea primarilor PDL de la Poiana Brasov, desi le promisese colegilor sai din judet ca va fi prezent

Elena Udrea si Anca Boagiu au discutat cu cei cinci primari constanteni prezenti la chemarea partidului

Programata de mai bine de doua luni, intalnirea primarilor de comune din partea Partidului Democrat Liberal cu liderii conducerii centrale a formatiunii s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, in locatia stabilita, din statiunea Poiana Brasov.

De la Constanta, din cei 13 primari pe care PDL ii are dupa scrutinul din vara anului 2008, doar cinci au participat la evenimentul din statiunea montana. Traian Cristea (Costinesti), Florin Mitroi (Valu lui Traian), Vasile Delicoti (Poarta Alba), Mugur Viorel Mitrana (23 August) si Viorel Balan (Nicolae Balcescu) au dat curs invitatiei partidului pentru a discuta despre problemele existente in comunitatile pe care le conduc. Nici urma insa, la Brasov, de presedintele interimar al PDL Constanta, senatorul Mircea Banias, desi acesta spusese, in mai multe randuri, ca nu va lipsi de la intalnire. Ba, mai mult, declara de fiecare data ca a propus premierului Emil Boc si ministrului Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, sa vina la Constanta pentru a purta discutii cu alesii locali, insa programul foarte incarcat i-a determinat pe cei din conducerea partidului sa-i cheme pe toti alesii intr-o singura locatie, tocmai pentru aceste discutii.

„A spus ca vine la Brasov, dar nu a aparut. Ne-a lasat singuri! Toti primarii au fost insotiti de liderii organizatiilor, doar primarii din Constanta s-au descurcat singuri", a declarat unul dintre primarii PDL care a participat la intalnirea de la Brasov. Motivul gasit de edil pentru absenta liderului constantean este unul singur: „Ne-a mintit de fiecare data si nu a dorit sa arate ca el (n.r. - Mircea Banias) nu are nici un cuvant de spus la centru. Absenta lui reprezinta inca un motiv ca noi sa realizam ca Mircea Banias este ca un elev la tabla in toate intalnirile de la Bucuresti, inclusiv in BPN. Ca nu are nici un cuvant de spus, iar noua ne promite de fiecare data cate ceva...".

Cu Udrea si Boagiu, despre probleme si solutii

Un alt primar participant la intalnirea de la Brasov a declarat ca primarii constanteni nu au discutat cu premierul, insa ministrul Dezvoltarii Regionale si cel al Transporturilor, Elena Udrea si, respectiv Anca Boagiu, le-au ascultat problemele celor veniti de la Constanta. „Chiar daca Banias ne-a lasat singuri acolo, pentru noi nu a fost vreo piedica. Am discutat cu ministrul Udrea si ministrul Boagiu despre proiecte pentru canalizare, apa potabila, infrastructura de drumuri si altele. Udrea ne-a prezentat un proiect ce va fi aplicat si la Constanta care priveste investitii in infrastructura pe credit /furnizor. Asta presupune ca investitori locali sa obtina contracte pentru proiectele noastre, cu rambursare incepand cu 2012. Este un proiect discutat si propus de ministrul Udrea inca de acum doua luni in sedintele de Guvern. Ne-ar putea scapa pe noi de licitatii, contestatii - totul urmand a fi facut prin Compania Nationaa de Investitii, printr-un program national", a explicat edilul constantean pentru „Observator".

Ca o concluzie, toti cei plecati la Brasov s-au declarat impotriva politicii lui Banias, care, prun ei, il va costa in perioada urmatoare.

Senatorul nu a putut fi contactat pentru orice detalii referitoare la intalnirea PDL de la Poiana Brasov.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Constanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului investește în lucrări la trei imobile (DOCUMENT)

28 Mar 2024 287

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 407

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 348

Licitații Constanța Îmbunătățirea securității la Școala Gimnazială Nr. 1 Limanu prin sistem de supraveghere video IP (DOCUMENT)

28 Mar 2024 311

Licitații Tulcea Ce firmă va livra carne la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului?

28 Mar 2024 281

Licitații Tulcea Aproximativ 10 milioane de lei sunt puși la bătaie pentru reabilitarea și modernizarea școlii I.L. Caragiale (DOCUMENT)

26 Mar 2024 467

Licitații Constanța Primăria orașului Techirghiol cumpără mobilier pentru Liceul Teoretic „Emil Racovița” (DOCUMENT)

25 Mar 2024 522

CN APM SA Constanța Contract pentru dragaj de investiții în porturile maritime. Ce valoare are (DOCUMENT)

24 Mar 2024 537

Licitații Constanța Primăria comunei Istria cumpără echipamente digitale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 453

Licitații Constanța Primăria comunei Gîrliciu cumpără echipamente digitale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 436

Licitații Constanța Primăria Comunei Crucea, licitație deschisă pentru execuția de lucrări de modernizare a sistemului de iluminat public (DOCUMENT)

23 Mar 2024 394

Licitații Constanța Primăria Murfatlar cumpără expertiză tehnica sistem de distribuție gaze naturale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 365

Licitații Constanța Spitalul Municipal Medgidia cumpără reactivi de coagulare de la o firmă din Târgu Mureș (DOCUMENT)

22 Mar 2024 543

Licitații Constanța Primăria Hârșova cumpără dispozitive și echipamente tehnologice pentru unități de învățământ preuniversitar (DOCUMENT)

21 Mar 2024 504

Licitații Constanța Nuclearelectrica Serv SRL a cumpărat o platformă pentru lucru la înălțime. Ce preț a achitat (DOCUMENT)

20 Mar 2024 545