Observator de Constanţa Saracii oameni bogati

Reprezentantii asociatiilor sustin ca declaratiile proprietarilor de apartamente sunt de cele mai multe ori false, pentru a putea lua subventia de incalzire

Circuitul documentelor pentru ajutoarele de incalzire este unul foarte complicat si, de cele mai multe ori, nu reflecta realitatea, sustin reprezentantii Uniunii Asociatiilor de Proprietari (UAP) din Constnata. Presedintele UAP Constanta, Marcel Dragu, a declarat ca nu este de acord cu subventiile de incalzire din mai multe puncte de vedere. Acesta a explicat ca, in primul rand, nu se poate stabili cu exactitate cine merita si cine nu merita sa primeasca aceste ajutoare de incalzire. Mai mult decat atat, sunt foarte multe persoane care primesc ajutoare, desi nu au nevoie de ele. „Este o nedreptate facuta unor oameni, care indeplinesc plafonul plus un leu sau nu indeplinesc plafonul cu minus un leu, unii primesc, unii nu primesc. Aici este o bariera, care ar trebui reglementata", a precizat Dragu. El a spus ca cea de-a doua problema este din punctul de vedere al evidentei asociatiile de proprietari, ai caror administratori trebuie sa completeze tabele, care trebuie prezentate RADET. Specialistii regiei calculeaza, apoi depun la primarie si primesc inapoi calculele dupa care se taie factura. „Deci, intarzie emiterea facturilor care se primesc de asociatii spre sfarsitul lunii, cand pentru noi este prea tarziu sa mai facem calcule si repartitia cheltuielilor in asociatia de proprietari. Cum puteam calcula cu unii da, cu unii ba?", a spus indignat Marcel Dragu. De obicei, facturile de la SC RAJA SA si RADET ajung la asociatiile de proprietari intre 5 si 10 ale lunii, dar din cauza acestor subventii RADET este nevoita sa trimita facturile intre 25 si 28 ale lunii. Dragu a sugerat ca cel mai bine ar fi ca acelora care beneficiaza de aceste subventii sa le fie dati banii in numerar, pentru a nu mai obliga asociatiile de proprietarii, RADET-ul si primariile sa faca tot acest circuit al hartiilor. „Autoritatile motiveaza ca vor fi multi care de la primarie pana acasa se vor opri la carciuma cu ei. Treaba lor, sa se invete minte statul sa le mai dea ajutoare. Noi insistam ca prin intermediul acelui Seriviciu pentru persoanele defavorizate din fiecare primarie, sa se faca plata si apoi beneficiarii sa plateasca asociatiei", a afirmat presedintele UAP, Marcel Dragu.

Mai mult, primariile se bazeaza pe asociatiile de proprietari sa demonstreze daca locatarii se incadreaza sau nu pentru aceste subventii, ceea ce este imposibil, spun administratorii. „Sunt foarte multi care au masini de lux, care spun ca, de fapt, nu sunt ale lor. Sunt efectiv oamenii care prezinta un cupon de pensie si cer subventia, dar de fapt ei sunt mari oameni de afaceri, unii au si alte case, terenuri, averi. Unii sunt marinari care au mii de dolari pe luna si ale caror sotii stau acasa si cer subventia, pentru ca barbatii lor nu apar in evidente. Este foarte foarte greu sa depistezi aceste lucruri", au declarat specialistii. Acestia sunt de parere ca persoanele care au intr-adevar o situatie dificila din punct de vedere economic sa fie ajutate cu bani direct de Serviciul din primarie, care ar putea face cercetari din toate punctele de vedere. Reprezentantii UAP sustin ca astfel nu ar mai fi incurcate nici asociatiile de proprietari si nici nu ar mai fi nevoie sa se mai bazeze pe declaratiile proprietariilor care de cele mai multe ori nu sunt reale.

www.observator.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 226

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 596

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 668

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 463

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 537

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 530

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 714

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3367

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13927

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 900

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 893

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1926

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2798

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6811