Replica Ce „mangle" face Iordache la Medgidia - Loturile pentru tineri, cu dedicatie pentru patroni si copiii de bani-gata

Ancheta în cazul suspiciunii de fraudă cu privire la acordarea de către Primăria Medgidia a 80 de loturi de teren în folosinţă gratuită tinerilor pentru construirea de locuinţe bate pasul pe loc. În luna septembrie a acestui an, Daniela Vasile, preşedintele organizaţiei de tineret a PDL Medgidia a făcut o sesizare către primărie în care menţiona faptul că există suspiciuni de încălcare a criteriilor de atribuire a acestor loturi de teren. Răspunsul oficial al instituţiei condusă de liberalul Marian Iordache a fost unul previzibil, anume că lista beneficiarilor a fost făcută publică, însă nu se pot acorda detalii cu privire la conţinutul dosarelor persoanelor în cauză.

Preşedintele organizaţiei de tineret a înaintat plângerea mai departe către Poliţia Municipiului Medgidia, cerând verificarea documentaţiei depusă de către anumite persoane din respectiva listă. De mai bine de o lună, Biroul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Medgidia, în cercetarea căruia a ajuns dosarul, face anchetă însă fără nici un rezultat preliminar. Comisarul-şef Vasile Dogaru, şeful Poliţiei Medgidia nu a dorit să facă nici un comentariu cu privire la caz. „Cunosc de existenţa sesizării, însă le-am declinat spre cercetare către Biroul de Investigare a Fraudelor. Nu vreau să mă pronunţ în nici un fel ca să nu las loc de interpretări", a fost singura declaraţie a acestuia pentru „Replica" de Constanţa. Explicaţia posibilă pentru stagnarea anchetei vine chiar de respectivul birou unde, din păcate, singura persoană indicată să furnizeze detalii, anume comisarul-şef Dorin Iordache, se află în concediu medical, urmând să revină în curând. „Nu am pe cine altcineva să vă dau în birou, nu este nimeni", a indicat ofiţerul de serviciu de la centrala Poliţiei Medgidia. Preşedintele Organizaţiei de Tineret a PDL Medgidia dă câteva exemple de nume aflate pe lista celor care au obţinut loturile şi care nu sunt conforme cu legea, în opinia PDL. Este vorba despre Cornel Borcan, despre care se spune că este fostul ginere al primarului de la Mircea Vodă. Potrivit Danielei Vasile, părinţii lui Cornel Borcan ar avea, în prezent o „cârciumă" în cartierul Oraşul Nou. Mihai Despa „este fiul unei angajate din Primăria Medgidia", Ergivan Memet este „un patron ce are un număr de maxi-taxi în oraş, cele cu număr de înmatriculare ERG şi are peste 35 de ani" (nume care, într-adevăr, este găsit în acţionariatul societăţii Aigean Import-Export din Medgidia, cu profil de transporturi), Cornel Samson „cred că este rudă cu Samson de la Fruvimed, oricum copil de bani-gata", iar Selvim Husein este nepoata consilierului primarului pe problemele romilor, Husein. Pe de altă parte, cetăţenii din Medgidia s-au arătat revoltaţi cu privire la aceste fapte, susţinând cele afirmate de către Daniela Vasile.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ionela

10 Dec, 2010 11:31

as vrea sa stiu cand se va pune in posesie locurile de casa ?ca sa putem incepe odata ca mam saturat sa stau cu chirie.

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 560

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 771

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 826

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 565

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 734

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 633

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 813

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1473

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 684

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1278

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1088