Replica Danut Capatana, managerul Spitalului Judetean Constanta - „Nu sunt Basescu sa starpesc coruptia, eu vreau sa fie mai bine pacientilor"

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Dănuţ Căpăţână, nu are nici un regret că a schimbat şefi de secţii. Spune însă că nu a fost confortabil să disponibilizeze angajaţi, dar, dacă foştii şefi de secţii strângeau „atenţiile" primite de la pacienţi şi nu le băgau în propriile buzunare, ar fi reuşit să-şi modernizeze singuri zonele pe care le conduceau. Cel puţin asta este opinia managerului, de unde şi întrebarea noastră firească: „Este aceasta o încurajare a fenomenului şpaga dată medicului?". Răspunsul dr. Căpăţână a fost: „Nu, dar un şef de secţie numai când iese pe holul spitalului nici nu ştie de unde sar 50 de euro în buzunar. Dacă tot se întâmpla aşa, măcar puteau să strângă acei bani, să pună mână de la mână acele atenţii şi să modernizeze secţiile pe care le conduceau, în loc să plângă după funcţii". Şi, a mai adăugat Căpăţână: „Eu nu sunt Băsescu sau alţi miniştri să urmăresc unde se dă şpaga şi să stârpesc corupţia. Nu asta e misiunea mea. Misiunea mea este să fie mai bine pentru pacienţi".

Reporter: Domnule manager, de când sunteţi dumneavoastră la conducerea Spitalului Judeţean, aţi luat mai multe măsuri controversate: aţi închis laboratorul, aţi făcut disponibilizări, aţi modificat organigrama şi aţi făcut externalizări. Cui ajută aceste măsuri?
Dănuţ Căpăţână
: De când am venit în acest spital, din luna iunie a anului 2009, am avut un singur obiectiv, şi anume acela de a fi cât mai bine pacienţilor. Aceste măsuri controversate sunt luate în urma unor analize pe două planuri: o analiză financiară şi o analiză medicală. Dacă ne referim strict la domeniile în care s-au făcut, să le spunem externalizări, deşi un ele care s-au făcut sunt concesionări ale unor servicii, vă pot spune că, de exemplu laboratorul, care lucra în jur de 60 de teste diferite - ceea ce pentru un spital judeţean era absolut nesemnificativ -, putem lucra acum în jur de 300 şi ceva de teste, iar cei care au concesionat serviciile pot trimite la laboratorul central, unde se pot face peste o mie de teste diferite. Aceasta ridică, evident, calitatea actului medical, iar din punct de vedere al costurilor ne situăm acum, când lucrăm în plin, sub costurile de dinainte. Deci este clar că este un câştig şi financiar, şi din punct de vedere medical. În ceea ce priveşte hrana bolnavilor, trebuia în fiecare an, în momentul în care se făceau licitaţiile - pentru că în momentul în care aveam bugetul trebuiau făcute licitaţiile pentru alimente - să licităm de la pătrunjel şi până la piper, sare şi aşa mai departe. Erau sute de hârtii care trebuiau completate, era o mizerie de nedescris în blocul alimentar - şi asta vi-o spun cu toată responabilitatea - şi ceea ce se întâmpla acolo nu avea nici un fel de control. Acum plătim exact ceea ce consumăm. Este, dintr-o dată, un mare avantaj, plus că, dacă nu suntem mulţumiţi de calitatea alimentelor, putem rezilia contractul cu cel care prepară alimentele.
Rep.: Dar, în privinţa angajaţilor, aveţi suficienţi acum sau aţi dat prea mulţi afară? - ştiţi că a fost scandal la momentul disponibilizărilor...
D.C.
: Să ştiţi că nu mi-a făcut nici o plăcere şi nu îmi face plăcere să pun oamenii pe drumuri, pentru că şi eu sunt un salariat şi nimănui nu-i convine să fie disponibilizat. Însă, trebuie să ne uităm la două lucruri: pe de o parte este ordinul ministrului Sănătăţii, care ne obligă ca 70% din bugetul spitalului să fie pentru salarii. Noi ajunsesem într-o situaţie absolut ridicolă şi aveam aproape 90% salariile. Acesta este un aspect. Al doilea aspect ţine de o eficientizare a costurilor pe anumite zone. A apărut un nou normativ de personal. Acest normativ de personal îmi permite să devin mai elastic faţă de cerinţele secţiilor. Noi în luna ianuarie, după ce vom muta toate secţiile exterioare aici, mai puţin secţia de psihiatrie şi cea de dermato-venerice, vom face o analiză şi ne vom uita foarte atent să vedem dacă în această structură mai avem nevoie - că sigur va trebui să facem mici corecţii. Probabil că va trebui să mai angajăm pe anumite secţii oameni, pe altele poate să mai restrângem activitatea, iar pentru toate aceste lucruri să ştiţi că ne uităm la cifre, şi anume la indicatorii de performanţă, pentru că, până la urmă, o secţie trebuie să producă nişte servicii medicale, adică aceste servicii medicale să fie plătite. Atâta timp cât nu produci servicii medicale, este clar că nu-ţi justifici activitatea.
Rep.: Atunci, cum se justifică faptul că domnul Renato Cristea, căruia i-a fost desfiinţat postul de director administrativ, este în continuare angajat al spitalului, cu un salariu de 120 de milioane, din câte am înţeles noi?
D.C.
: Nu, suma este, vă daţi seama, este eronată, este uriaşă. Este mai mare decât a managerului. Nu aş fi semnat niciodată aşa ceva. Nu ştiu dacă dumneavoastră aţi fi semnat vreodată ca un subordonat să aibă un salariu mai mare decât al dumneavoastră. Povestea este următoarea: în momentul în care a fost modificată legea 95 şi s-a desfiinţat postul de director administrativ eu am opinat şi atunci, şi îmi păstrez această opinie, că s-a făcut o mare greşeală, pentru că, în spitale de genul spitalului judeţean, o funcţie de director administrativ este imperios necesară datorită multiplelor activităţi care se desfăşoară. Vă dau un singur exemplu: iarna trecută, când ştiţi că a fost viscol şi zăpadă foarte mare, am avut nevoie de cineva care să se ocupe, să coordoneze partea care se numeşte grup electrogen, care este vital, pentru că au fost căderi de tensiune, şi-atunci trebuie să existe cineva care să coordoneze acest serviciu administrativ. Pentru a putea depăşi acest impediment privind desfiinţarea postului de director administrativ, am recurs la o formulă care este absolut legală, şi anume am încheiat un contract de prestări servicii cu firma domnului inginer Cristea Renato, dânsul fiind desemnat de către firmă în poziţia de director administrativ. Deci firma practic a preluat fişa postului de director administrativ şi răspunde de tot ceea ce ar fi însemnat director administrativ. Iar suma, vă spun eu, nu este foarte mare. Acum, când stăm de vorbă, practic firma ia aceeaşi bani ca atunci când dânsul era salariat al spitalului.
Rep.: Ne spuneţi care este suma?
D.C.
: Nu ştiu exact. Vreo 30 de milioane şi ceva. Deci, nici vorbă de 120 de milioane.
Rep.: Legat tot de bani, la un moment dat Consiliul Judeţean Constanţa luase iniţiativa de a vă sprijini prin montarea în oraş a unor cutii - să le zicem - „ale milei", în care constănţenii să facă donaţii pentru spital. Care este situaţia acum? Câţi bani s-au strâns? Mai există acele cutii?
D.C.
: Da, o parte dintre ele mai există. Am discutat şi am stabilit de comun acord cu Consiliul Judeţean să le mai lăsăm până după sărbători, că poate de sărbători oamenii au un spirit mai filantropic şi atunci poate mai strângem nişte bani. Din păcate, suma care s-a strâns este un pic peste 150 de milioane, deci suma nu este foarte mare. Banii ne vor fi viraţi la începutul anului viitor. Asta este. Fiecare a dat cât am putut. Consiliul Judeţean a avut, zic eu, o iniţiativă lăudabilă, dar poate că nu a fost aşa de bine „montată" şi mediatizată, de s-a ajuns să cadă în derizoriu, dar să ştiţi că astfel de iniţiative există în toată lumea. Nu am inventat noi roata. Prin diferite metode, spitalele încearcă să strângă bani din donaţii, pentru că trebuie să trăiască şi din asemenea surse de venit.
Rep.: În momentul de faţă, ce datorii are spitalul judeţean, cum staţi la puşculiţă?
D.C.
: Stăm foarte bine. Şi asta, pe de o parte, pentru că a existat o rectificare spre sfârşitul anului, în care ca buget avem acelaşi buget ca în ultimele luni. Pe de altă parte, prin toate aceste reorganizări şi, evident, prin disponibilizările făcute, banii care au rămas din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate îi folosim pentru achiziţionarea de medicamente, pentru a plăti datoriile. În nici un caz nu vrem şi nici nu se poate, legal, să terminăm anul cu datorii. Deci, practic vom încheia anul 2010 - cred că e prima dată în istoria acestui spital - încadrându-ne în prevederea bugetară.
Rep.: Referitor la Morga Spitalului, aţi acţionat în această zonă pentru că aţi auzit că angajaţii de acolo îşi fac propriile afaceri sau care a fost raţiunea?
D.C.
: Da, este unul dintre motivele pentru care am luat decizia de a face acest parteneriat. Nu este nici un secret, toată lumea ştia că exista o adevărată „vânătoare", în momentul în care exista un deces în spitalul judeţean, între cei care fac servicii funerare. Acesta a fost un motiv. Un al doilea motiv a fost că nu avem suficienţi bani să modernizăm noi morga, iar atunci am luat această decizie. Ea nu va interfera în nici un fel în activitatea serviciului de anatomie-patologică, dimpotrivă, vor avea la dispoziţie un spaţiu absolute civilizat şi inclusiv aparţinătorii vor avea posibilitatea să negocieze civilizat cu o firmă şi să aibă un spaţiu în care să poată să stea, aşa cum ar trebui să fie peste tot.


Rep.: Aţi avut reclamaţii în ultima perioadă din partea pacienţilor - poate ne puteţi exemplifica - sau situaţia s-a ameliorat? Ori, în continuare este nevoie ca cineva, o pilă, un prietn o relaţie, pentru ca medicii să se ocupe de un pacient anume?
D.C.
: Repet, unul dintre obiectivele mele, ca manager, este creşterea calităţii actului medical şi, implicit, a modului în care personalul medico-sanitar se comportă cu pacienţii. Din păcate, foarte mari paşi în zona asta nu am făcut. Am semnale de peste tot că lucrurile nu stau aşa cum mi-aş dori eu să fie, dar, pe de altă parte, a lua nişte măsuri şi a corecta nişte lucruri ţine şi de dorinţa pacienţilor de a aduce la cunoştinţa conducerii, printr-un document scris, aceste lucruri. Ceea ce v-am spus mai devreme este perfect adevărat, legat de faptul că, de când sunt eu aici manager, de un an şi jumătate, nu cred că au fost mai mult de cinci-şase reclamaţii scrise, înregistrate, pe baza cărora să putem să declanşăm nişte anchete administrative şi să luăm măsuri. Din zvonuri, din presă sau din ceea ce se vorbeşte pe la colţuri, nu pot să iau o măsură împotriva unei asistente, unei infirmiere, unui medic, decât dacă mi se aduc la cunoştinţă în scris aceste lucruri.
Rep.: Dar credeţi că salariile îi motivează pe medicii din România să se comporte aşa cum ne aşteptăm noi să o facă?

D.C.
: Nu, categoric nu îi motivează. Vreau să vă spun un lucru: noi am făcut o cercetare oarecum în zona asta şi ni s-a dovedit un lucru pe care noi ni-l imaginam, şi anume faptul că disponibilitatea faţă de pacient, amabilitatea, scade odată cu nivelul de educaţie al celui care produce actul medical. Deci, pacienţii sunt, în general, cei mai nemulţumiţi de zona de infirmiere, de îngrijitoare, mai departe, către asistente, iar procentul cel mai mic se referă la medici. Acesta este un lucru cunoscut. Acum, sigur că, din punct de vedere al salariului, este o chestiune discutabilă, dar nu te obligă nimeni. Dacă ai un salariu mic şi consideri acest lucru, nu te poate obliga nimeni să rămâi să lucrezi. Eu, ca manager, cer performanţă. Nu-ţi convine, la performanţa pe care o cer, salariul, suntem o ţară liberă, sunt locuri de muncă în ziar, la anunţuri, peste tot.
Rep.: Legat de personal, aveţi cereri din partea personalului care vrea să plece să muncească în străinătate, pentru bani mai mulţi?
D.C.
: Da, am avut şi astfel de cereri. Am avut şi situaţii cărora eu zic că le-am pus capăt. Exista această modă de a se lua concediu fără plată un an de zile şi să se plece în străinătate pentru a munci acolo. Nu am mai aprobat nici un concediu fără plată fiindcă mi se pare anormal ca eu, ca spital, să rămân fără personal, să ţin şi postul blocat şi ei să muncească în altă parte. Dacă vrei să lucrezi în străinătate, nu-i nici un fel de problemă, îţi dai demisia, pleci şi te duci şi te angajezi unde crezi de cuviinţă. Iar în ceea ce priveşte personalul medical, avem două zone unde stăm relativ prost: este vorba despre neonatologie, şi asta pentru că s-au deschis maternităţi private care au luat o parte din personal, şi partea de ATI unde este o problemă generală în toată ţara, pentru că, în general, medicii cu această specializare sunt foarte bine plătiţi în străinătate.
Rep.: Pentru 2011, ce mai urmează să se întâmple în spitalul judeţean, ce modernizări sau ce proiecte aveţi dumneavoastră?
D.C.
: Pentru anul 2011 mi-am propus, împreună cu echipa, să punem în prim-plan ceea ce am discutat mai devreme, şi anume să încercăm să ridicăm calitatea actului medical şi mulţumirea pacienţilor. Vom face nişte studii, vom vedea exact pe ce zone trebuie să acţionăm, pe ce pedale trebuie să apăsăm ca lucrurile să funcţioneze bine. În ceea ce priveşte partea de amenajare, avem un proiect vizavi de blocurile operatorii, pe care vrem să le modernizăm, şi anume bloc operator ortopedie şi bloc operator al chirurgiei şi inclusiv aceste două secţii, dacă vom avea finanţarea necesară să le reabilităm. Din fericire, să spun aşa, pe anul 2010, am avut o finanţare bună pentru a termina UPU. O să vedeţi că peste o lună de zile va arăta cu totul atfel - o să fie cel mai modern din ţară şi cel mai mare, şi asta prin grija ministerului, prin grija Consiliului Judeţean, care ne-au dat bani să facem această lucrare. Sperăm ca nici la anul să nu ne uite. Consiliul Judeţean cu siguranţă nu ne va uita.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 203

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 392

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 309

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 854

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 593

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2462

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 338

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 842

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 511

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1118

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 860

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 780

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 848