Replica Descinderi si flagrant cu un controlor care lua spaga - Noua angajati de la Directia Drumuri si ARR, anchetati pentru coruptie

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa efectuează urmărirea penală faţă de învinuiţii Nicolae Zarzăre, Dorin Nicolae Dragomir, Florin Marius Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan Ion Vâlsan, Bogdan Tănase, toţi controlori de trafic la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa şi faţă de Ferodin Husein şi Ovidiu Popa, angajaţi ai Autorităţii Rutiere Române- Agenţia Constanţa, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice şi ale persoanelor, precizează Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, învinuitul Gabriel Pătru este cercetat şi pentru infracţiunea de luare de mită, acesta din urmă fiind depistat în flagrant în cursul zilei de 3 septembrie 2010, după ce a primit suma de 100 lei de la un transportator rutier, cu scopul de a nu-şi îndeplini atribuţiile specifice de control. Toţi cei nouă învinuiţi au ca atribuţii monitorizarea controlului mijloacelor de transport pe drumurile publice, pentru descoperirea încălcării normelor legale privind transportul de marfă, depăşirea tonajelor sau gabaritului autovehiculelor, deţinerea autorizaţiilor speciale de transport, existenţa şi valabilitatea rovinietei sau a celorlalte documente necesare pentru transportul rutier de mărfuri şi persoane. Cu toate acestea, începând din anul 2008, învinuiţii şi-au desfăşurat atribuţiile de serviciu în mod necorespunzător, favorizând anumite firme de transport rutier, pe care le anunţau despre perioadele şi locurile în care urmau să fie efectuate controalele rutiere, aşa încât aceste firme să nu fie depistate şi sancţionate pentru neregulile constatate şi să poată efectua transporturi mai ieftine în dauna celorlalte firme concurente, mai precizează Parchetul General. Vineri, oamenii legii au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele şi locurile de muncă ale celor nouă învinuiţi, urmând ca faţă de aceştia să se dispună măsurile procesuale ce se impun. Cauza este instrumentată cu sprijinul Serviciului de Intervenţii şi Protecţie Internă şi Poliţia Rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Constanţa. Reţinerea angajaţilor ARR l-a luat prins surprindere pe şeful instituţiei, Gabriel Iordache. Iniţial, vădit speriat, Iordache a spus că nu ştie nimic despre descinderile care au avut loc inclusiv în sediul în care se afla. Ulterior, a mărturisit că e posibil să se fi întâmplat ceva, precizând că 7 dintre colegii săi, printre care şi cei doi reţinuţi, se află în concediu.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 519

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 985

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 493

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 624

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 450

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1634

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 356

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 447

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 304

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 647

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 492

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 574