Replica Dupa controlul Directiei de Sanatate, Contractul de curatenie cu Sanatoriul Techirghiol, verificat de Politie

Raportul de control de la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, întocmit de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa, a fost aprobat, în cursul zilei de ieri, de Ministerul Sănătăţii. Reamintim faptul că Vasilică Rusu, managerul unităţii de tratament, a solicitat ministerului demararea unui control în urma căruia directoarea economică Maria Badea a fost demisă ca urmare a neregulilor descoperite în contabilitatea Sanatoriului Techirghiol. Din raportul final al DSP reise că au fost controlate: „sistemul organizatoric, organizarea activităţii financiare, respective organizarea şi funcţionarea serviciului de achiziţii publice în perioada 2007-2009". Concluziile au scos la iveală abateri grave, pe care le prezentăm pe scurt, după cum urmează: „organigrama instituţiei nu este avizată (n.r. - în perioada controlată 2007-2009) de către ordonatorul principal de credite, respectiv Ministerul Sănătăţii"; directoarea financiar-contabilă Maria Badea a încălcat mai multe legi, între care şi Legea contabilităţii şi Legea finanţelor publice. Iar lista poate continua.

Balamucul de la Sanatoriul Techirghiol nu se va „stinge" însă odată cu raportul Direcţiei de Sănătate, asumat de ministrul Atilla Cseke, întrucât „pe fir" au intrat şi alte organe competente de cercetare. Chiar dacă, în contextul verificărilor, se speculează şi o luptă care ţine de cei care râvnesc funcţii de conducere la nivelul sanatoriului, ancheta Poliţiei este independentă de Direcţia de Sănătate ori de opiniile actualului manager al instituţiei. Potrivit datelor noastre, Poliţia Economică a cerut spre verificare contracte derulate la nivelul sanatoriului, şi se aşteaptă ca şi alte documente să fie „ridicate" de poliţişti, pe măsură ce ancheta lor avansează. Momentan, în atenţia oamenilor legii se află contractul încheiat de Sanatoriul Techirghiol cu SC Mentenance Service SRL, al cărui asociat unic este Jean Laurenţiu Vlad. Obiectul principal de activitate al firmei se referă la curăţenie, igienizare şi întreţinere spaţii interioare. De altfel, sumele cheltuite cu serviciile oferite de această societate sunt reclamate şi în raportul de control al Direcţiei de Sănătate din Constanţa. Revenind la verificările efectuate de Poliţia Economică, surse din cadrul sanatoriului au precizat că momentan o singură persoană ar fi fost chestionată cu privire la încheierea contractului, şi anume Monica Cealera. Ar urma ca explicaţii să ofere şi Maria Badea, fosta directoare financiar-contabilă. În privinţa managerului Silviu Rusu, acesta a declarat că nu se aşteaptă să fie chemat să dea „cu subsemnatul", întrucât el nu era la conducerea sanatoriului la momentul încheierii acelui contract. „Dacă voi fi totuşi solicitat să dau declaraţii, o voi face. Nu am nimic de ascuns", a fost singurul comentariu făcut de Vasilică Rusu pe această temă, el insistând, însă, că în momentul de faţă „lucrurile merg foarte bine la sanatoriu". „Am realizări", a continuat Rusu: „Când am preluat unitatea erau 5 milioane lei vechi în cont, acum sunt 89 de miliarde, iar plăţile sunt la zi".
Vom reveni.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Primăria Comunei Mereni, județul Constanța a atribuit un contract de servicii de curățenie (DOCUMENT)

12 Apr 2024 1026

Două companii împart contractul de curățenie și întreținere a sediilor și spațiilor administrate de Consiliul Județean Constanța pentru următorii 2 ani!(DOCUMENT)

22 Mar 2024 969

Consiliul Județean Constanța cumpără servicii de întreținere și reparații curente la instalațiile sanitare

21 Mar 2024 528

Administrația Fondului Imobiliar SRL scoate la licitație serviciile de curățenie în spațiile administrate. Contractul se ridică la peste 170.000 de euro fără TVA

19 Mar 2024 621

Cumpărări directe Constanța Primăria Vulturu a ales Cleaning G&K Group pentru serviciile de curățenie și igienizare (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 579

Ce firmă va face curățenie la Biblioteca Județeană „Ioan N Roman” Constanța? (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 742

Aproape 95.000 de euro K1 Tot SRL, din București, va face curățenie în sediile CERONAV din Constanța și Galați! (DOCUMENT)

09 Mar 2024 728

Licitație contestată la CNSC Iridex Group Salubrizare a vrut să facă curățenie și în parcările și grupurile sanitare de pe Autostrada Soarelui! Ce verdict a primit?

03 Mar 2024 674

„Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța” O nouă viață pentru Palatul Copiilor din Constanța

03 Mar 2024 634

Licitații Constanța Cine face curăţenie în birourilor Primăriei Medgidia?

02 Mar 2024 732

Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, județul Constanța, este dispus să aloce peste 500.000 de lei pentru servicii de curățenie și igienizare (DOCUMENT)

01 Mar 2024 585

Direcția Generală Asistență Socială din cadrul Primăriei Constanța caută o firmă care va face curățenie în Pavilioanele pentru pensionari (DOCUMENT)

15 Feb 2024 709

Societatea Exclusiv Auto ENB SRL angajează femeie la curățenie cu normă întreagă

08 Feb 2024 706

Licitații Constanța Licitație organizată de Nuclearelectrica Serv SRL pentru achiziția de produse de curățenie și igienă

13 Jan 2024 827

Horoscop pentru miercuri, 29 noiembrie 2023. Se anunță o zi interesantă pentru una dintre zodii

29 Nov 2023 1092