Replica In clinica lui Patrut, toti pacientii sufereau de aceeasi boala

Urmare a unor sesizări anonime ce au ajuns pe masa Ministerului Sănătăţii, toate actele medicale parafate şi semnate de subordonaţii dr. Mircea Pătruţ, şeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, au trecut prin mâinile specialiştilor din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

După două săptămâni de verificări intense, specialiştii susţin că toţi pacienţii care au trecut pragul clinicii au fost diagnosticaţi cu arteopatie obliterantă a membrelor inferioare (AOMI), fişele de internare de zi a pacienţilor erau „semnate în alb” şi multe alte nereguli pe care le vom dezvălui în ediţiile următoare a cotidianului „Replica”. De altfel, medicul militar Dorin Arhire, care activează în cadrul Clinicii de Cirurgie Cardio-Vasculară ca „medic primar Anestezie şi Terapie Intensivă”, nu avea voie să ştampileze fişele pacienţilor.

Concret, codul de parafă atribuit medicului Arhire nu figurează în evidenţele Ministerului Sănătăţii şi ale Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa. „Nu deţine cod de parafă valabil în sistemul Ministerului Sănătăţii. Dânsul este medic militar, iar codul de parafă 00315 care i-a fost atribuit este valabil doar în cadrul Ministerului Apărării Naţionale. Domnul Arhire nu avea voie să ştampileze fişele pacienţilor şi a susţinut comisiei că nu a ştiut că trebuia să solicite Ministerului Sănătăţii alt cod de parafă”, susţin specialiştii. Facem precizarea că respectivul cod de parafă constituie identificarea fiecărui medic pentru documentele cu caracter medico-legal pe care le parafează.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Al treilea dosar. Chirurgul Mircea Pătruţ a chemat din nou în instanţă Spitalul Judeţean Constanţa

04 May 2018 5452

Medicul Mircea Pătruţ a chemat din nou Spitalul Judeţean Constanţa în instanţă. La mijloc, un conflict mai vechi. Ce spune doctorul!

03 May 2017 3999

Emil Mircea Pătruţ a devenit asociat unic în Clinica GG Gociman SRL

14 Nov 2016 5058

La solicitarea Curţii de Conturi SCJU vrea să recupereze de la Căpăţînă şi SRL-ul acestuia prejudiciul în cazul dr. Pătruţ

03 Sep 2016 8143

Un nou dosar Mircea Pătruţ a chemat din nou Spitalul Judeţean Constanţa în instanţă

24 Dec 2014 2867