Replica Parintii micutului Petru Daniel „Trusoul promis de ministrul Educatiei nu a aparut nici pana azi" - Ministrul Funeriu si-a abandonat finul pe care l-a botezat la Constanta

Funeriu nu e de găsit, spun părinţii micuţului botezat de ministru la Constanţa, în luna noiembrie. În schimb, secretara demnitarului le-a vorbit urât, la telefon, părinţilor copilului: „Sunteţi profitori!", a spus ea şi a evitat să le facă legătura cu naşul băieţelului.

În ultimii ani, pentru a-şi crea o imagine pozitivă în faţa naţiunii, politicienii au făcut o „pasiune" în a boteza copiii unor oameni simpli, acţiunea devenind astfel un adevărat „sport" pentru demnitarii ţării. Astfel, după ce în luna mai, ministrul Apărării Gabriel Oprea a botezat copilul unui soldat argeşean mort în Afganistan, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, s-a oferit şi el să creştineze copilul unei eleve din Constanţa, care a născut chiar în timpul examenelor de bacalaureat. Decizia ministrului a fost influenţată şi de faptul că eleva, Ana Maria Ilău, a anunţat că băieţelul său va purta numele Petru Daniel.

Toate bune şi frumoase până aici: părinţii - fericiţi că au găsit naş, ministrul - lăudat de toată lumea pentru frumosul gest. După cinci luni de aşteptare şi amânarea botezului, ministrul Funeriu şi-a făcut timp, iar pe data de 20 noiembrie a ajuns în comuna constănţeană Albeşti, unde locuiesc părinţii băieţelului. Numai că bucuria botezului a fost umbrită de evenimentele ulterioare - mai exact de faptul că ministrul nu se ridică la aşteptările părinţilor -, care au decis să le aducă în atenţia opiniei publice. „În primul rând, trusoul pe care l-a promis domnul Funeriu în momentul când am născut nu a mai apărut nici până în ziua de azi. Acesta a fost primul lucru care m-a deranjat, pentru că nu e bine să promiţi unui bebeluş ceva şi să nu te ţii de cuvânt. După aceea, botezul care trebuia să fie pe 15 septembrie a fost amânat pe 20 noiembrie, când copilul avea deja 5 luni. Mai mult, l-am aşteptat pe naşul Funeriu o oră şi jumătate în biserica neîncălzită, motiv pentru care Petruţ a răcit. În timp ce noi aşteptam în biserică, domnul Funeriu a vizitat Primăria şi şcoala", ne-a dezăluit Dănuţ Gabor, tatăl lui Petrişor. La rândul ei, mama copilului, Ana Maria Ilău, povesteşte că după botez ministrul Funeriu nu a mai fost de găsit la telefon.

Şefa de cabinet, Mihaela Matache, ne-a vorbit urât şi a zis că suntem nişte profitori"

Naşul ne-a spus că îl putem suna sau trimite e-mail dacă avem vreo problemă. De aceea, atunci când am avut nevoie de un mic ajutor i l-am cerut. Însă în urma e-mail-ului pe care i l-am trimis, am fost sunaţi de şefa de cabinet, Mihaela Matache, care ne-a vorbit urât şi a zis că suntem nişte profitori", a mai adăugat Ana Maria. Părinţii mai susţin că pozele de la botez au fost făcute de Mihaela Matache. „A doua zi, pozele de la botezul lui Petrişor au apărut în presă, iar noi nu le-am primit. Le-am copiat de pe internet, ca să le avem şi noi drept amintire. De Sfântul Nicolae le-am trimis e-mail-uri cu urări domnului Funeriu şi doamnei Matache, dar nu am primit nici un au răspuns. Deci asta denotă respectul pentru acest copil", a mai subliniat mama lui Petrişor. Părinţii lui Petru Daniel nu-şi doresc decât să ia legătura cu naşul copilului. „Ceea ce vrem noi este să stăm de vorbă cu naşul, iar doamna Matache să nu ne mai ţină la distanţă de dumnealui, pentru că şi-aşa şi-a cam depăşit din atribuţiuni", a conchis Ana Maria, mămica lui Petru Daniel, în vârstă de 6 luni şi câteva zile.

www.replicaonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 542

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1036

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 502

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 636

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 463

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1642

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 358

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575