Telegraf Bătaia de joc a dinastiei Boc V. Dincolo de marginea disperării - Proteste şi gaze lacrimogene

Sindicaliştii CNSLR Frăţia au protestat, ieri, în Piaţa Revoluţiei, apoi, după un marş spre sediul Guvernului, au participat la un miting în Piaţa Victoriei. Jandarmii au anunţat că la protest au participat aproximativ 10.000 de oameni, însă reprezentanţii CNSLR Frăţia au estimat că numărul protestatarilor a depăşit 14.000. În timpul protestului din Piaţa Victoriei, unii manifestanţi au încercat să forţeze barajul de protecţie pentru a ajunge la Guvern şi au aruncat cu sticle de plastic şi cu ouă spre sediul Executivului. Aceştia au fost opriţi de echipajele de jandarmi, care s-au grupat în zona barajului de protecţie şi au intervenit cu gaze lacrimogene. Liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, a făcut apel la protestatari să se liniştească şi să protesteze în mod paşnic. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat că oamenii au fost instigaţi verbal de la tribună. Militaru a precizat că protestarii au aruncat în jandarmi cu bannere, sticle cu apă şi chiar cu pietre. Protestul CNSLR Frăţia din Piaţa Victoriei s-a încheiat cu două ore şi jumătate mai devreme decât fusese programat, atât în urma incidentului, cât şi din cauză că oamenii erau obosiţi, o parte dintre sindicalişti declarându-se nemulţumiţi de acţiune. În legătură cu incindentul, cei mai mulţi sindicalişti au fost convinşi că acesta a fost provocat de câţiva manifestanţi sătui de nepăsarea guvernanţilor. Ei au spus că s-au enervat când jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene, astfel că şi-au unit forţele pentru a dărâma gardurile de protecţie.

CNSLR Frăţia a deschis seria acţiunilor de stradă din Capitală. După mitingul de ieri, astăzi, vineri şi luni, este rândul „Cartel Alfa" să protesteze la Guvern. Astfel, astăzi, vor participa la miting federaţiile din sănătate, asistenţă socială şi educaţie, vineri cele din sectorul economic, poliţie şi sectorul penitenciar, iar luni cele din administraţie şi chimie.

DOMNUL BOC SĂ-ŞI DEA DEMISIA. "Aş vrea ca, în numele PNL şi al tuturor membrilor săi, să transmit un mesaj de solidaritate cu cei care astăzi au protestat şi protestează împotriva celui mai rău Guvern din istoria României", a spus preşedintele PNL, Crin Antonescu. "Cred, măcar în al doisprezecelea ceas, cei care ne guvernează, în fond pe o bază parlamentară, ilegitimă şi cu încrederea a sub 10% dintre locuitorii acestei ţări ar trebui să înţeleagă că niciun guvern nu poate să rămână la putere doar pentru că este susţinut de preşedinte, de o majoritate parlamentară precară. Cred că domnul Emil Boc ar trebui să se gândească clar, şi în calitate de om politic şi în calitate de jurist, la demisie", a mai spus liberalul. Antonescu a adăugat că, poate, în opinia unora, sindicaliştii care au protestat nu sunt în număr foarte mare, adăugând că "Boc trebuie să ştie că în spatele acestei părţi nevăzute există o nemulţumire crescândă şi care este celor mai mulţi, copleşitor de mulţi dintre români, de toate categoriile sociale, de toate profesiile şi de toate vârstele".

PROTESTE ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI. Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, consideră că se încearcă o denigrare a mişcării sindicale prin manifestări violente şi că unii vor să demonstreze că mişcarea sindicală este "o adunătură de huligani". Hossu a spus că incidentul din Piaţa Victoriei de la mitingul CNSLR Frăţia a fost un strigăt de disperare al cetăţenilor care au avut curaj. "O mulţime este greu de controlat, iar jandarmii au dat cu gaze lacrimogene, ceea ce a agitat şi mai mult spiritele şi lucrurile au degenerat. În România s-ar părea că violenţa poate rezolva problemele. Sperăm ca semnalul sindicaliştilor să fie corect perceput", a adăugat Hossu. Liderul "Cartel Alfa" le-a transmis membrilor săi care vor protesta joi şi vineri în Piaţa Victoriei să fie calmi, "să nu răspundă la violenţă cu violenţă".

www.telegrafonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct) amânat pentru luna mai 2024

25 Jan 2024 884

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1069

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4665

Ce decizie a luat tribunalul în dosarul privind falimentul Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct)

20 Jun 2023 1520

Ana Ardeleanu împlinește 71 de ani! Poeta a fost colaboratoarea mai multor publicații constănțene

12 May 2023 1442

Copac căzut pe șinele de cale ferată la Costinești Halta CFR! A tras după el și firele de telegraf și stâlpul CFR! (GALERIE FOTO +VIDEO)

08 Sep 2022 1216

Telegraf Advertising SRL (fosta Conpress Construct), în faliment! Procesul merge mai departe, la tribunal

06 Sep 2022 1755

Mai multe mașini aparținând Telegraf Advertising SRL, vândute la licitații (DOCUMENTE)

25 Mar 2022 2465

18 februarie 1929. Prima transmisie de teatru radiofonic la Radiodifuziunea Română

18 Feb 2022 1582

Creditorii Telegraf Advertising, convocați în adunare. Care este ordinea de zi (DOCUMENT)

18 Feb 2022 1521

Știați că….? La această dată s-a utilizat pentru prima dată telegraful electric. Cine a realizat primul telegraf electric

11 Sep 2021 1443

#citeșteDobrogea Telefonie, telegraf și oficii poștale în România și Dobrogea (1895-1905) – (III) Situația în orașele și satele provinciei

17 Sep 2020 3140

#citeșteDobrogea Telefonie, telegraf și oficii poștale în România și Dobrogea (1895-1905) – (II) Taxe și tarife

12 Sep 2020 2913

#citeșteDobrogea Telefonie, telegraf și oficii poștale în România și Dobrogea (1895-1905) – (I) Pe drumul modernizării

10 Sep 2020 2200

Constanța Angajații Confort Urban încep demolarea unor chioșcuri Telegraf și Rodipet (galerie foto+video)

12 Aug 2020 2656