Telegraf Parcari si cale de acces speciala pentru ambulante

Peste aprox. o lună, cadrele medicale, pacienţii şi vizitatorii pacienţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa vor putea găsi mult mai uşor un loc de parcare în apropierea unităţii sanitare. Şi accesul ambulanţelor în Urgenţa spitalului va fi mult mai facil. Toate acestea, datorită proiectului iniţiat şi demarat ieri de Primăria Constanţa, prin care se vor reamenaja aprox. 200 de locuri de parcare într-un spaţiu aflat acum în partea din spate a unităţii medicale (intrarea veche a spitalului) şi se va crea o nouă cale de acces pentru ambulanţe - intrarea Centrului de diagnostic imagistic Euro Medic. „Este o reamenajare a parcărilor existente, dar totodată încercăm să facem o cale de acces separată pentru ambulanţe, astfel încât circuitul salvării să nu fie îngreunat de autovehiculele medicilor sau ale pacienţilor“, a declarat viceprimarul Constanţei Decebal Făgădău. Mai exact, proiectul cuprinde şi o ieşire mai largă în bd-ul Tomis, printr-un sens giratoriu, prin care se va realiza şi accesul ambulanţelor în curtea unităţii medicale. Inginerul şef al SC Confort Urban SA, Mugur Voinescu, a explicat: „Redirecţionarea ambulanţelor se va face printr-un sens giratoriu care se va amenaja în faţa Centrului de diagnostic imagistic Euro Medic. Toate salvările vor intra prin acest sens giratoriu, vor trece printr-un spaţiu special amenajat şi vor ajunge direct în faţa Urgenţei, eliminând astfel blocajele care se produceau pe calea de acces folosită acum de ambulanţe“. Tot prin acest proiect va fi reabilitat şi sistemul de iluminat care nu a fost refăcut dinainte de 1989. Voinescu a mai spus că, dacă parcările vor putea fi date în folosinţă în maximum o lună, lucrările de amenajare a sensului giratoriu nu vor putea fi demarate decât după finalul sezonului estival. „Lucrările vor fi dublate de proiectul european de amenajare a unei parcări supraetajate în faţa spitalului, care va avea 270 de locuri“, a mai spus Făgădău. Managerul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ, dr. Dan Căpăţână, a declarat că parcarea este binevenită atât pentru aparţinătorii bolnavilor, cât şi pentru ambulanţieri, care vor putea să intre în spital cu uşurinţă. „Vrem să mulţumim autorităţilor locale pentru că s-au ţinut de promisiune şi au trecut la treabă. Astfel traficul va fi fluidizat şi nu vor mai exista probleme”, a spus dr. Căpăţână.

www.telegrafonline.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproape 160 de misiuni executate de pompierii militari din Constanța, în perioada 19-21 aprilie

22 Apr 2024 300

UPDATE Accident rutier la Sibioara, județul Constanța. Una din victime a fost preluată de elicopterul SMURD (Galerie FOTO)

20 Apr 2024 2860

UPDATEAccident în dreptul Hanului Morilor, județul Constanța. O mașină a părăsit carosabilul

19 Apr 2024 672

O femeie angajată în Armată, arestată preventiv! Și-a bătut crunt fetiţa de două luni

18 Apr 2024 474

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 325

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 777

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 1H

15 Apr 2024 254

UPDATE Accident rutier în municipiul Constanța. Trei victime sunt implicate

14 Apr 2024 1243

UPDATE Incendiu violent într-un apartament de pe Bulevardul Gara Obor din București! Mai multe persoane, transportate la spital (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 1110

Accident rutier noaptea trecută în Stațiunea Mamaia! O mașină a intrat într-un gard de beton

14 Apr 2024 729

UPDATE Accident rutier în sensul Kaufland Palazu spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO)

13 Apr 2024 887

Anchetă la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Pantelimon București! Mai mulți pacienți ar fi decedat după administrarea incorectă a unui medicament

11 Apr 2024 555

UPDATE. Accident rutier, la intrarea în Neptun, județul Constanța. Pompierii intervin (Galerie FOTO)

11 Apr 2024 1297

Spitalul Orășenesc Hârșova, obligat să achite peste 15.000 de euro pentru medicamente! Dosarul, în rercurs la Curtea de Apel Constanța

11 Apr 2024 367

Doliu în lumea fotbalului. Un jucător important s-a stins din viață

10 Apr 2024 1452