Uups! A.N.L.-urile de la Constanta vor fi vandute prin programul "Prima Casa" "tinerilor" care depasesc 35 de ani

Agentia Nationala pentru Locuinte si Primaria Constanta deruleaza proiectul "Prima Teapa"

Constantenii care-si doresc o locuinta construita prin A.N.L. o pot contracta prin programul guvernamental „Prima Casa", sustin reprezentantii A.N.L. de pe plan local. Agentia Nationala pentru Locuinte (A.N.L.) a construit in Constanta 23 de blocuri, cu 554 de apartamente, in zonele Faleza Nord, Faleza Sud, Poarta 6 si Ciresica. Saptamana trecuta, a avut loc o intalnire intre actualii detinatori de A.N.L.-uri si reprezentantul agentiei pe plan local, Radu Stoian. Singura problema existenta este faptul ca de prevederile programului „Prima Casa" nu pot beneficia decat tinerii care au varste de pana in 35 de ani, or majoritatea celor care au intrat in posesia acestor locuinte in urma cu 5-7 ani au depasit de multisor varsta legala. Este cazul lui Radu Babus (director R.A.E.D.D.P.), Amuras Tanase (finul lui Nicusor Constantinescu), Dragos Poteleanu (fost director la A.J.O.F.M.), Catalin Anton (purtator de cuvant la A.B.D.L.), o parte dintre cei pe care ii regasim pe lista locatarilor din A.N.L.-uri. Alti beneficiari care au depasit varsta legala, fiind in imposibilitatea de a accesa programul „Prima Casa" sunt: Madalina Motataianu, directorul Directiei de Administrare Imobile din cadrul R.A.E.D.P.P., Annemarie Orezeanu (TV Neptun), Mircea Solcanu (Acasa TV), Aurelian Niculae Patrunjei (angajat al TV Neptun), Sorin Paul Panaite (angajat al TV Neptun), Roxana Catalina Poalelungi (fosta secretara a lui Radu Mazare), Raluca Stefanica (sora Virginiei Stefanica, sefa a Serviciului Public de Impozite si Taxe ale Bugetului Local), George Giuliano Talpes (nepotul politicianului Ioan Talpes, om de afaceri), Vasile Balan (sef al Politiei Comunitare si socrul primarului Ioan Ovidiu Brailoiu), dar si multi altii.

In legea ce reglementeaza situatia locuintelor A.N.L. se stipula ca se pot cumpara numai integral, iar suma ar fi trebuit achitata in momentul semnarii contractului de vanzare - cumparare.

Sub pretul pietei

Pretul la care se vor vinde locuintele A.N.L. este acelasi pentru toate judetele tarii si nu va fi mai mic de 19-20.000 de euro, pentru garsoniere, 27.000 de euro, pentru apartamentele cu doua camere, si 36.000 de euro, pentru cele cu trei camere. Eventualii cumparatori trebuie sa mai stie ca nu vor fi luate in calcul la plata contravalorii apartamentelor imbunatatirile pe care le-au realizat in locuinta. In cazul in care exista locatari ai blocurilor A.N.L. care nu pot cumpara locuintele, vor plati in continuare chirie, la nivelul actualizat de catre Primaria Constanta.

Este interesant de urmarit, insa, cum clientela Primariei si a Consiliului Judetean vor reusi sa-si achite locuintele prevalandu-se de programul „Prima Casa", desi mai mult de jumatate dintre beneficiari nu se mai incadreaza in prevederi legale. Vanzarea ar trebui sa se perfecteze in urmatoarele sase luni, ceea ce ii dezavantajeaza si mai mult pe actualii chiriasi, viitori proprietari.

www.uups.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ovidiu Cupșa, varianta optimă a AUR pentru Primăria Municipiului Constanța (VIDEO)

23 Nov 2023 1595

Condamnare pentru sociologul Theodor Mirel Palada, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Ponta! (DOCUMENT)

16 Nov 2023 6283

IPS Teodosie, despre înregistrările apărute în mediul online „Nu există şi nu a existat niciodată o relaţie de colaborare instituțională între IPS Teodosie şi persoana din înregistrările apărute în spaţiul public“

07 Aug 2023 1156

Arhiepiscopia Tomisului are un nou purtător de cuvânt

03 Aug 2023 4911

Guvernul a aprobat înființarea Registrului Național de Cancer

03 Aug 2023 1042

Mihai Constantin, numit purtător de cuvânt al Guvernului României

13 Jul 2023 1012

Fost procuror din Constanța, director al Direcției de inspecție pentru judecători, în cadrul IJ

28 Mar 2023 2089

Judecătorii explică de ce a intrat în insolvență Asociaţia Rugby XV Constanţa!

07 Feb 2023 1762

LIVE Măsurile luate la nivelul MAI pentru siguranța participanților la Festivalul Neversea (GALERIE FOTO)

07 Jul 2022 1676

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, despre geamandurile în formă de cruce "Nu sperie pe nimeni, domnule Arafat, ci e invers"

16 Jun 2022 2016

ZIUA LIVE „Zonele fierbinți“ de pe litoral, din punct de vedere al infracțiunilor

04 May 2022 1498

Accident pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

17 Feb 2022 1587

Incendiu ATI Covid Constanța Încă o femeie a murit. Avea 80 de ani și era internată în stare gravă

08 Oct 2021 1670

Una dintre gloriile echipei de rugby Farul Constanţa Colonelul Sorin Trancă iese la pensie! – „Sunt mândru că am îmbrăcat haina militară“

01 Oct 2021 4625

Atac în Marbella, Spania O mașină a intrat în turiștii de la terase. Cel puţin 10 persoane, rănite

19 Jul 2021 1714