Revista presei locale

Uups! Dosarul de coruptie al primarului Mazare, din amanare, in amanare

Nume grele puse la "adapost" de catre avocati

Primarul Constantei, Radu Mazare, a facut cariera din a fenta instanta. Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, din nou, pentru 6 octombrie, procesul in care primarul Constantei, Radu Mazare, este judecat pentru coruptie, alaturi de alti functionari, dupa ce avocatii au facut o cerere de recuzare a instantei, pe motiv ca judecatorul nu s-a pronuntat pe exceptiile invocate. Radu Mazare s-a prezentat la termenul procesului si, la intrarea in institutie, a tinut sa precizeze ca amanarile din dosar se datoreaza problemelor procedurale invocate de catre aparatori. „Avocatii au ridicat exceptii de neconstitutionalitate, insa, pentru ca instanta intentiona sa amane pronuntarea pe exceptii si sa treaca la citirea rechizitoriului, aparatorii au facut o cerere de recuzare", a declarat Mazare, la iesirea din sala de judecata. Reamintim ca dosarul de coruptie al primarului Radu Mazare a ajuns in instanta in octombrie 2008, de atunci avand loc mai multe infatisari, procesul amanandu-se, de fiecare data, din motive de procedura, pentru a se depune anumite acte sau din cauza conditiilor meteorologice.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro, prejudiciu in dauna municipiului Constanta)", potrivit unui comunicat al D.N.A. remis in octombrie 2008. Astfel, au fost trimisi in judecata membrii Comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din cadrul Primariei Constanta: Radu Stefan Mazare, primarul municipiului Constanta, Nicusor Constantinescu, fost consilier municipal, Constantin Racu, fost director al Directiei Administratie Publica, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Directiei Patrimoniu, Ion Marica, directorul Directiei Tehnic Investitii, Dan Miron, fost consilier municipal, si consilierii juridici Cristian Talpau, Nora Alina Chirca si Bogdan Ghitulescu. In sarcina acestora s-au retinut infractiunile de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu obtinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, de fals intelectual, in forma continuata, si de asociere pentru savarsirea de infractiuni.

 Au mai fost deferiti justitiei functionari din Primaria Constanta: Andrei Sozanski, Gratiela Rusu, Gabriela Radu, Claudia Cealera, in sarcina carora s-au retinut infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. De asemenea, au fost trimisi in judecata functionari din cadrul Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta: Luminita Calatoru si Silvia Stanciu, in sarcina carora s-au retinut infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. In acelasi timp, mandatarii Georgica Giurgiucanu, Emil Dragos Savulescu, Rasvan Mircea Tudorache si Nicula Nejloveanu au fost trimisi in judecata, pentru complicitate sau pentru instigare la infractiunile savarsite de catre persoanele mai sus-mentionate.

In acelasi dosar, dau cu subsemnatul notarii publici Aurel-Jean Andrei, Cristina Budei si Ruxandra-Luminita Darie, sotia vicepresedintelui C.J.C., si Nicusor Constantinescu, acuzati de infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie, care au ajuns si ei in fata judecatorilor, asemenea mostenitorilor persoanelor indreptatite, Elena Stefanescu si Laura Mariana Lese, acuzati de complicitate la infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

Potrivit informatiilor facute publice de catre D.N.A., in calitate de cesionari cumparatori de drepturi succesorale, au fost trimiti in judecata Viorel Pana, Valentin Gheorghe Ionescu, prin firma sa Habitat si Ambient S.A., Cristian Borcea si Camboianu Mihai, Bogdan Gabriel Sandu, prin S.C. Holland Development Group S.A., si Daniel Ene, Marius Puscasi, Carmen Puscasi si Mihai Sergiu Ceacireanu, ca persoana fizica si prin firma sa New Home Construct S.A., pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. Evaluatorul agreat de catre Primaria Constanta, Alin Horatiu Dima, a fost trimis in judecata pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie. De o soarta similara au avut parte si Paraschiva Barbu, Alexandru Octavian Serban si Basarab Popa, prin firmele lor Pomacost S.A. si Aqualand S.A., acestia fiind obligati sa raspunda pentru complicitate la infractiuni asimilate si in legatura directa cu infractiuni de coruptie.

http://www.uups.ro/


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aproximativ 200 de angajați ai unei instituții din Constanța ar fi fost șantajați. Dosarul, amânat pentru luna viitoare

28 Feb 2018 941

Medic trimis în judecată pentru luare de mită. Ce sumă de bani a solicitat unei paciente pentru efectuarea unei cezariene

22 Feb 2018 437

Doru Manole, fost şef al RAR Tulcea, din nou în faţa judecătorilor (rechizitoriu)

19 Feb 2018 348

DGA. Poliţist trimis în judecată pentru luare de mită

09 Feb 2018 392

Nepotul lui Traian Băsescu, Dragoș Băsescu a fost condamnat definitiv la închisoare. Pedeapsa este cu executare (rechizitoriu)

05 Feb 2018 1202

Decizie incredibilă a Instanței Supreme. Rechizitoriul întocmit de procurorii DIICOT în dosarul Romgaz nu este legal

22 Jan 2018 551

Un rechizitoriu cum rar ţi-e dat să citeşti! Procurorii Anticorupţie descriu o scenă ca-n filme. S-a întâmplat în faţa unei biserici din Constanţa (document)

19 Jan 2018 1819

A fost unul dintre cei mai puternici oameni din Primăria Constanţa! Ce au decis judecătorii în cazul lui Ionuţ Pripişi (rechizitoriu)

16 Jan 2018 3299

Detalii incredibile din dosarul în care directorul de cabinet al Ministrului pentru Relația cu Parlamentul a fost trimis în judecată. Cum a fost măsluit un concurs de angajare (rechizitoriu)

11 Jan 2018 832

Costică Zelca - „Este o mare prostie!“ Primăria Constanţa a pierdut un nou proces de milioane de euro (documente + rechizitoriu)

09 Dec 2017 5822

A sosit ziua cea mare?! Municipiul Constanţa ar putea primi peste 2,5 milioane de euro (rechizitoriu + document)

04 Dec 2017 3318

Teodosie Petrescu, din nou în faţa judecătorilor (rechizitoriu)

27 Nov 2017 984

Agresiune sexuală la Năvodari. Victima, o adolescentă de 13 ani. Începe judecata

19 Nov 2017 1216

Teodosie Petrescu vine azi în faţa judecătorilor (rechizitoriu)

30 Oct 2017 642

Municipiul Constanţa, la judecată cu Giurgiucanu, Borcea şi Habitat Ambient Proces de aproape trei milioane de euro. Acţiunea, admisă în principiu (rechizitoriu + document)

30 Oct 2017 1545

Începe judecata notarului public Horia Botezatu, din Constanţa. Decizia nu este definitivă (rechizitoriu)

19 Oct 2017 996

DNA Constanţa explică de ce l-a trimis în judecată pe Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea (rechizitoriu)

19 Oct 2017 3165

Procesul lui Sorin Strutinsky s-a terminat! Ce decizie va lua judecătorul Leonard Iustin Bourceanu (rechizitoriu + document)

17 Oct 2017 3572

Ionuţ Pripişi, şeful Corpului de Control al Primăriei Constanţa, trimis în judecată de Andrei Bodean. Când va avea loc primul termen (rechizitoriu)

08 Sep 2017 1915

Iată pentru ce a fost trimis în judecată şeful Corpului de Control din Primăria Constanța (rechizitoriu)

07 Sep 2017 1271

Un profesor de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

01 Sep 2017 2389

Zeci de hectare din zona Brătianu - Anadalchioi, retrocedate Victorie pentru unul dintre inculpaţi. Alin Horaţiu Dima pleacă din ţară (rechizitoriu)

09 Aug 2017 3079

Rechizitoriu pentru Cristian Matei, Răzvan Trandafir şi Aurelian Cazan Cum au ajuns din directori inculpaţi (document)

27 Jul 2017 2828

Sorin Strutinsky cere alt judecător! L-a recuzat pe Leonard Iustin Bourceanu, din Tribunalul Constanţa (rechizitoriu)

20 Jul 2017 1432

Cinci condamnări în dosarul de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu)

05 Jul 2017 5093

Zi importantă pentru Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului! (rechizitoriu)

20 Jun 2017 3985

Termenul de azi este al 37-lea Radu Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu, la Tribunalul Constanţa (rechizitoriu)

20 Jun 2017 2944

Presupusă corupţie la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa. Ce se va întâmpla azi (rechizitoriu)

20 Jun 2017 4965

UPDATE. Judecătoarea Corina Dăescu trebuia să se pronunţe azi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Cine sunt inculpaţii care aşteaptă sentinţa (rechizitoriu)

31 May 2017 4287

Fostul manager al Spitalului Judeţean Constanţa trimis în judecată de DNA. Ce acuzaţii îi aduc procurorii lui Dănuţ Căpăţînă (rechizitoriu)

30 May 2017 1519

Iată ce au scris procurorii DNA în rechizitoriu Elena Udrea, trimisă în judecată alături de Ioana Băsescu. Este vizat şi Silviu Wagner, fost şef al Oil Terminal (document)

24 May 2017 2303

Veste proastă pentru DNA Constanţa! Avocatul Sorin Şandru a scăpat de controlul judiciar

22 May 2017 1455

Dosarul Retrocedărilor din Constanţa Pronunţarea într-unul dintre cele mai vechi anchete ale DNA, amânată pentru a cincea oară (rechizitoriu)

20 May 2017 2141

Corina Cornelia Dăescu s-ar putea pronunţa azi în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

19 May 2017 1199

Doi inculpaţi din dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare din Constanţa părăsesc România (rechizitoriu)

12 May 2017 832

Corina Cornelia Dăescu mai are nevoie de timp pentru a se pronunţa în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

06 May 2017 1026

Azi se dă pronunţarea, după aproape nouă ani de judecată Emoţii mari pentru inculpaţii din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa! (rechizitoriu)

05 May 2017 6300

Înaltpreasfinţitul Teodosie, aşteptat azi la Curtea de Apel Constanţa (rechizitoriu)

03 May 2017 1802

Patru condamnări în dosarul de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ Constanţa (rechizitoriu)

01 May 2017 5222

Dosarul privind retrocedarea a 25 de hectare din Constanţa a primit al patrulea termen de judecată (rechizitoriu)

26 Apr 2017 3826

# 35 de înfăţişări Un nou termen pentru Radu Mazăre şi Sorina-Gina Hortolomei-Moscu (rechizitoriu)

25 Apr 2017 4982

Sorin Blejnar, fostul şef al banilor din România, aproape liber! (rechizitoriu)

24 Apr 2017 3250

UPDATE. Unii dintre inculpaţi nu vor dormi bine la noapte! Urmează pronunţarea în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa! (rechizitoriu)

21 Apr 2017 11531

Noi termene de judecată pentru Avraham Morgenstern şi fraţii Mazăre (rechizitoriu)

21 Apr 2017 1174

Doi foşti profesori ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, sub control judiciar (rechizitoriu)

15 Apr 2017 1965

Bogdan Vâlsan, fostul şef al Vămii Constanţa, şi afaceristul Silviu Albescu, trimişi în judecată (rechizitoriu)

13 Apr 2017 1718

Acţiune pentru suspendarea lui Traian Băsescu Ce spun magistraţii despre cei 11 constănţeni condamnaţi în dosarul „Fraude la referendum“ (document)

12 Apr 2017 1367

Curtea Constituţională, sesizată în cazul foştilor şefi de la Muzeu şi de la Cultură din Constanţa (rechizitoriu)

12 Apr 2017 1526

Dosarul lui Dragoş Poteleanu a primit al 17-lea termen (rechizitoriu)

11 Apr 2017 1033

Gata! Judecata s-a terminat! Când va avea loc pronunţarea în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

10 Apr 2017 9544