Revista presei locale

Uups! Fostul primar Ion Soare isi face campanie printre alesii locali

Liberalii, cu bunghiul pe Cogealac
Inca din momentul in care a debutat scandalul din comuna constanteana Cogealac, fostul primar liberal, Ion Soare, a tinut sa faca nota discordanta. La sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta s-au perindat, in aceste zile, mai multi consilieri locali de la Cogealac pentru a raspunde intrebarilor procurorilor. Printre ei s-a numarat si fostul primar al comunei, Ion Soare. La iesirea din cladirea Parchetului, acesta a declarat: „Evenimentul neplacut a fost orchestrat de cealalta firma de eoliene care are interese in zona. Eu cred ca cetatenii comunei nu aveau ce sa caute acolo, dar au fost influentati de diferite persoane, printre care primarul comunei si reprezentantii societatii respective. Cogealacul este in cadere libera in acest moment”. Oamenii legii i-au audiat pe toti cei 15 consilieri locali.
Prefectul l-a suspendat si pe viceprimarul din Cogealac

Cu un primar si un viceprimar arestati, alesii locali se pregatesc pentru desemnarea unui viceprimar interimar. In urma dispunerii de catre Judecatoria Constanta – Sectia Penala a masurii de arestare preventiva a lui Mihai Dore, prefectul Claudiu-Iorga Palaz a emis Ordinul nr. 352/16.08.2010 privind suspendarea de drept a mandatului de viceprimar al comunei Cogealac si a celui de consilier local al Consiliului Local Cogealac, detinute de acesta. In aceste conditii, Consiliul Local Cogealac trebuie sa se intalneasca pentru a desemna un alt viceprimar. Sedinta de Consiliu Local a fost convocata in urma cu cateva zile de catre o parte dintre consilierii locali pentru vineri dimineata, de la ora 10.00. Surse din cadrul P.N.L. au declarat ca Ion Soare este increzator in sansele tratativelor pe care le poarta in aceste zile pentru a reveni la timona localitatii. Se vehiculeaza chiar sume de bani pe care ar urma sa le primeasca consilierii locali pentru a vota cu cine trebuie vineri, in cadrul sedintei de consiliu.
Soare, implicat in afacerea cu eolienele de la Mireasa

Cu un mandat de primar la activ, Ion Soare a reusit sa devina celebru ca urmare a modului iresponsabil in care a gestionat fondurile comunei Cogealac. Numai pe final de mandat Soare a praduit zeci de miliarde ROL. Fostul primar este actionar si la Eco Power Wind S.R.L. – infiintata tot in ultimul an de mandat, cu obiect de activitate producerea energiei electrice. Eco Power Wind va monta patru turbine eoliene GE in Constanta, pe care le-a cumparat cu unsprezece milioane de euro. Compania Eco Power Wind S.R.L. din Constanta a cumparat patru turbine eoliene de 2,5 MW de la GE Wind Energy GmbH din Germania, cu 11,17 milioane de euro, pe care le va monta in parcul eolian pe care il construieste in satul Mireasa din judetul Constanta, potrivit unui anunt de pe e-licitatie.ro.

www.uups.ro


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firma controlată de fratele fostului primar din Cogealac, Ion Soare, se va ocupa de construirea unei săli de sport la Școala 2 Mai (document)

30 Nov 2018 535

Doi primari din judeţul Constanţa, trimiși în judecată de DNA. Azi, un nou termen

10 Sep 2018 2670