Arimex Comexim 2000 nu a uitat de cele sfinte Meniu special pentru pacienţii spitalului de Adormirea Maicii Domnului (galerie foto)

cantina_spital_1.jpgCa de fiecare dată, şi ieri, cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, societatea Arimex Comexim 2000 SRL a oferit pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase un meniu special, cu bucate alese. Ciorba ţărănească de purcel, supa ţărănească de pasăre, supa de legume cu ţăiţei de casă, escalopul cu cotlet de porc şi ciuperci şi piureul de cartofi, pieptul de pui la cuptor în sos de roşii cu piureul de cartofi, mămăliga cu brânză, fructele şi cozonacii nu au lipsit din meniul celor peste o mie de pacienţi internaţi la cele două unităţi sanitare. De altfel, societatea Arimex Comexim 2000 SRL oferă meniuri deosebite în toate zilele de sărbători religioase sau laice de peste an.

Ieri, de Adormirea Maicii Domnului, meniul servit de Arimex Comexim 2000 SRL bolnavilor internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi la Spitalul de Boli Infecţioase a fost unul deosebit. La micul dejun, pacienţii au servit ceai cu lămâie, margarină, gem, salam Victoria, ouă fierte, brânză de vaci şi brânză topită. La supliment, bolnavii au primit biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.

cantina2.jpgPrânzul a fost variat şi delicios pentru cei circa o mie de pacienţi internaţi la cele două spitale. Astfel, bolnavii au servit ciorbă ţărănească de purcel, supă ţărănească de pasăre, supă de legume cu ţăiţei de casă, escalop din cotlet de porc cu ciuperci şi piure de cartofi, piept de pui la cuptor în sos de roşii cu piure de cartofi, cartofi la cuptor cu rozmarin şi brânză de vaci. La desert, societatea Arimex Comexim 2000 SRL le-a servit bolnavilor pepene roşu, compot de mere şi mere. Cina a fost şi ea una specială. Pacienţii au primit mămăliguţă cu brânză telemea şi smântână, budincă de paste cu brânză de vaci, pulpe la cuptor, ficăţei de pui la tavă, iar la desert biscuiţi. Pentru ca bucatele să fie primite cum se cuvine, acestea au fost sfinţite de preoţii Gigi Cristea şi Ştefan Mircea, de la capela Spitalului Judeţean. „Urăm tuturor Mariilor, dar şi semenilor noştri La mulţi ani şi sănătate! Mulţumim Arhiepiscopiei Tomisului, echipei Selgros şi echipei Dobrogea pentru grija şi sprijinul acordat, iar tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică, pace sufletească şi spor în toate cele bune!", a declarat Petre Preda, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Copiii au primit daruri

Pentru toţi copiii internaţi în cele două unităţi sanitare SC Arimex Comexim 2000 SRL a pregătit cutii cu creioane colorate şi cărţi de desenat despre Iisus, Maica Domnului şi Îngerul păzitor. Un clovn, ajutat de angajaţii societăţii, a împărţit darurile, care i-au încântat pe copiii suferinzi.

Alocaţia de hrană rămâne aceeaşi

Cu toate că Ministerul Sănătăţii a intenţionat să schimbe valoarea alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice începând cu luna august a acestui an, lucrurile au rămas neschimbate. „În prezent, alocaţia de hrană este de 5,65 lei fără TVA. Din aceşti bani trebuie să le oferim pacienţilor internaţi cele trei mese cu un aport de 2.000 - 3.500 de calorii. Intenţia ministerului de a majora alocaţia ne-a bucurat, dar suntem deja în 15 august şi alocaţia a rămas aceeaşi", a mai precizat Petre Preda. La ora actuală, alocaţia de hrană pentru un pacient comun este de 5,65 de lei pe zi. Aceasta ar trebui majorată cu minim 30%, pentru ca pacienţii să se bucure de o masă decentă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 431

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5230

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1952

La final de săptămână 187 misiuni ale pompierilor din Constanța

25 Mar 2024 350

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

25 Mar 2024 238

Grupul MEMORIAL Hospitals și-a deschis porțile la Constanța! „Scopul este să fim aproape de pacienții noștri!” (VIDEO)

24 Mar 2024 1630

Ședință CJC Se aprobă costurile proiectului „Construire Corp nou - Urgențe - Traumatologie din cadrul SCJU Constanța" (DOCUMENT)

24 Mar 2024 445

Șofer beat depistat în trafic în comuna Pecineaga, județul Constanța. Ce alcoolemie a indicat aparatul etilotest

21 Mar 2024 594

Inconștiență în trafic la Constanța. Șoferiță beată, depistată pe Bulevardul Aurel Vlaicu

20 Mar 2024 639

Adăscăliței Monica Delia, managerul Spitalului Mavromati din Botoșani, reținută de DNA!

20 Mar 2024 433

DNA, „obligată“ să continue urmărirea penală în dosarul Spitalului Municipal Constanța! Acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu Victor Alexandru Ciobotaru, respins

19 Mar 2024 2738

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 1

19 Mar 2024 292

Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța

18 Mar 2024 546

Știri Constanța azi O mașină s-a răsturnat la Cumpăna! (FOTO+VIDEO)

18 Mar 2024 1491

Date din proiect Ce lucrări se vor face în vederea extinderii Spitalului Municipal Medgidia? (DOCUMENT)

18 Mar 2024 382