Cât de periculoase pot să fie băuturile carbogazoase. Ce pot conține aceste băuturi

Apa sau ceaiul sunt cele mai sănătoase modalităţi de hidratare, informează România TV.
În ceea ce priveşte băuturile carbogazoase, acestea nu sunt recomandate să fie consumate deoarece conţin coloranţi şi foarte mult zahăr.
Băuturile carbogazoase nu hidratează organismul şi sunt periculoase pentru sănătate deoarece conţin coloranţi şi zaharuri.
"Această culoare (a sucurilor n.r.) de cele mai multe ori este obţinută în mod artificial cu E-uri care sunt de fapt coloranţii chimici de sinteză azoici.
Băuturile care pe lângă culoarea artificială şi aroma artificială conţin şi o cantitate mare de zaharuri nu ne hidratează, dar ne aduc foarte multe calorii goale.
Un litru de băutură îndulcită poate să ne aducă până la 100-110 grame de zahăr alb. 
Această cantitate mare de glucide cu absorbţie rapidă va determina creşterea glicemiei şi risc de apariţie al obezităţii şi diabetului de tip 2.
Astfel de băuturi pot conţine şi mulţi fosfaţi care pot dezechilibra balanţa calciu-fosfor şi să împiedice chiar fixarea calciului", a declarat doctorul Gheorghe Mencinicopschi.
Mai mult, "astfel de băuturi pot conţine şi substanţe excitante, substanţe de tip neurohormonal, ca taurina sau anumite forme de cofeină".
"Lichidul ideal pentru hidratare este apa, însă în urma unor experimente am descoperit un fenomen care ne-a confirmat că apa băută sub formă de ceai are o capacitate de hidratare foarte mare", a precizat doctorul.
 
Sursă foto: Wikipedia.org
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.