Ce se întâmplă dacă consumi roșii în fiecare zi

Iată câteva beneficii ale roșiilor pentru organism, potrivit realitatea.net.

Previn cancerul
Sursă de antioxidanți puternici, precum vitaminele A, C și licopenul, roșiile combat efectele radicalilor liberi. Studiile au arătat că roșiile previn cancerul de prostată, colorectal, pulmonar, stomac, ovarian, de col uterin și de esofag.

Mențin pielea sănătoasă
Betacarotenul care este găsit și în morcovi, ajută la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale soarelui. Licopenul din roșii face pielea mai puțin sensibilă la razele UV, acestea fiind una din cauzele principale ale apariției ridurilor.
De asemenea, colagenul, sistemul de sprijin al pielii, este dependent de vitamina C, un alt antioxidant care previne daunele cauzate de soare, poluare, care previne ridurile și îmbunătățește textura.

Oase puternice
Calciul și vitamina C din roșii, ambele sunt foarte bune pentru repararea și consolidarea oaselor. Lipsa de licopen din dieta unei femei aflate la menopauza este strâns legată de apariția osteoporozei. Licopenul se pare că îmbunătățește masa osoasă, de aceea consumul de roșii este o modalitate foarte bună de a lupta împotriva osteoporozei.

Reglează tensiunea arterială
Un aport scăzut de sodiu este esențial pentru scăderea tensiunii arteriale, dar la fel de important este și creșterea aportului de potasiu, mineral care ajută vasodilatatia.

Păstrează inima sănătoasă și previn bolile cardiovasculare

Conținutul de fibre, potasiu, vitamina C și colină din roșii, toate ajută la păstrarea sănătății inimii. Acestea ajută la scăderea colesterolului. Astfel, incluzând roșiile în dietă poți preveni atacul de cord, dar și accidentul vascular cerebral.

Reglează zahărul în sânge

Roșiile sunt o sursă de crom, acesta ajutând la reglarea zahărului din sânge. De asemenea, și fibrele au același efect.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.