Sanatate

Ciupercile, nelipsite pentru o dietă sănătoasă

Ciupercile conțin minerale esențiale, dintre care potasiu, cupru, fier și fosfor. Dar cel mai semnificativ este seleniul, care nu se găsește în prea multe fructe sau legume. Cu mai mult de 90% conținut de apă, adăugarea ciupercilor la mesele tale zilnice te poate face să te simți satul fără să crești conținutul caloric, scrie csid.ro.

Astfel, ciupercile sunt super-alimente. Asta pentru că nu conțin nici un fel de grăsime, zahăr ori sare și sunt o sursă valoroasă de fibre și vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic).

Ciupercile sunt bogate în antioxidanți. Banalele ciuperci Champignon au de 12 ori mai multă cantitate de L-Ergothioneine, un puternic antioxidant, decat germenii de grau și de patru ori mai mult decât ficatul de pui, considerate până acum ca fiind cele mai importante surse.
L-Ergothioneine are efect asupra substantelor instabile care atacă permanent și vătămează membranele celulelor, cunoscute ca radicali liberi și protejează ADN-ul organismului de alte daune.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciupercile albe contribuie la reglarea tensiunii arteriale

29 Dec 2018 209

Câteva ciuperci albe conțin o cantitate de potasiu mai mare decât o portocală

05 Nov 2018 281

Bombe, descoperite de pirotehniştii ISU într-o pădure

02 Oct 2018 650

Ciupercile, bogate în antioxidanţi

29 Aug 2018 276