Sanatate

Consumul periodic de nuci proaspete întărește vasele de sânge și previne deteriorarea acestora

Nucile contribuie din plin la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar meritul revine acizilor grași esențiali omega 3, care scad nivelul de colesterol rău și previn înfundarea arterelor. În plus, nucile îmbunătățesc circulația sângelui, informează Agerpres.ro . Consumul periodic de nuci proaspete întărește vasele de sânge și previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici. Datorită bogăției în vitamina E, consumatorii de nuci prezintă risc minim de a face un atac de cord. Opt nuci pe zi țin arterele flexibile, inima sănătoasă și previn apariția atacului vascular cerebral, arată un studiu american efectuat recent.
 
Cercetările moderne au arătat ca nuca este stimulent al memoriei și e recomandată celor ce depun un efort intelectual sporit. Nucile conțin lecitină, o substanță care stimulează memoria și puterea de concentrare.
 
Conținutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întârzierilor de creștere, tulburărilor sistemului nervos. Depresia este una dintre afecțiunile cel mai des întâlnite, în prezent, la persoane din ce în ce mai tinere. Această boală se poate combate cu un consum regulat de nuci. Studiile arată că alimentele bogate în acizi grași esențiali, cum sunt și nucile, contribuie la alungarea depresiei și la dobândirea unei stări de calm. Nucile sunt indicate și în tratarea unor afecțiuni precum Parkinson și Alzheimer.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nucile ameliorează senzația de oboseală

21 Dec 2018 246

lauraadamache.ro Prajitura Lacrima de elefant

03 Dec 2018 467

Spectacole de Moș Nicolae la Teatrul pentru copii și tineret „Căluțul de mare” din Constanța și în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie

30 Nov 2018 443

Spectacol dedicat zilei de Moș Nicolae, la sediul Teatrului „Căluțul de mare” din Constanța

29 Nov 2018 270

lauraadamache.ro Ciocolată de casă

21 Oct 2018 484

Nucile te ajută să ai un somn odihnitor

27 Sep 2018 432

Cojile de nuci verzi au proprietăți aperitive și tonice generale

15 Sep 2018 399

Nucile sunt recunoscute pentru efectul lor anticancer

08 Sep 2018 690

Depresia se poate combate cu un consum regulat de nuci

02 Aug 2018 275