Excesul de zahăr îmbătrânește și provoacă cancer


Zahărul este un aliment obţinut din sfecla de zahăr sau din trestia de zahăr, cu un conţinut mare de zaharoză (un dizaharid solid, alb, cristalin), care îi conferă un gust dulce pronunţat.



Zahărul comercializat sub denumirea de brun poate fi zahăr brut, nerafinat sau zahăr alb, rafinat, care a fost colorat cu melasă sau caramel, transmite csid.ro.



Zahărul are multiplii înlocuitori din sursa naturală sau artificială. Cei din sursa naturală sunt ştevia, care nu are calorii, sau mierea, iar din sursa artificială zaharina sau aspartamul.



Dependenţa de zahăr poate fi genetică Totodată, nevoia de dulce poate face parte din mâncatul compulsiv, determinat de stres şi de lipsa unui program alimentar adaptat sau din cauze hormonale.



1. Afectează sistemul cardiovascular
Este demonstrat că zahărul consumat în exces creşte riscul apariţiei bolilor cardiace şi afectează sistemul de pompare al inimii, putând duce la infarct miocardic. Vinovată este o moleculă din zahăr care provoacă schimbări în muşchiul inimii.




2. Determină depunerea grăsimii abdominale
Din ce în ce mai multe persoane de pe glob suferă de obezitate, iar zahărul este unul din principalii vinovaţi. Consumul excesiv favorizează stocarea grasimilor în zona abdomenului.



3. Este mai periculos decât sarea
Este, cu adevărat, un ucigaş tăcut. Un studiu din 2008 a arătat că consumul excesiv de fructoză duce la apariţia unei boli numită rezistenţă la leptină. Leptina este un hormon care îţi transimte că ai mâncat suficient. Astfel, ajungem să ignorăm ceea ce ne zice creierul şi să mâncăm necontrolat. Aşa că, dacă te îngraşi şi nu înţelegi care este motivul, ar trebui să-ţi controlezi consumul de fructoză. Fructele şi mierea sunt cele care conţin fructoză.



4. Determină câteva tipuri de cancer
Când vine vorba de cancer, zahărul joacă un rol crucial. Numeroase studii au confirmat că o dietă anti-cancer trebuie să elimine complet zaharul, întrucât acesta favorizează creşterea şi dezvoltarea tumorilor.



6. Zaharul şi alcoolul au acelaşi efect asupra corpului
Fructoza şi glucoza consumate în exces sunt la fel de dăunatoare pentru ficat cum este metabolizarea etanolului. Zahărul şi alcoolul se fac responsabili de: hipertensiune, infarct miocardic, pancreatită, obezitate, malnutriţie, disfuncţie hepatică, dependenţă.



7. Te îmbătrâneşte
Nu este un mit, zahărul chiar accelerează procesul de îmbătrânire. Şi nu doar cel fizic, ci şi cel cognitiv - zaharul îţi afectează memoria şi capacitatea de concentrare.



Sursă foto: ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Asociatia Suflete Deschise, din Constanța, în sprijinul aproapelui Ajutoare pentru familiile care locuiau în ferma care a ars în Murfatlar

23 Feb 2024 984

Contract de milioane... de euro! Ministerul Apărării cumpără de la Best Achiziții, Stimpex și Rotman Industries rații individuale de luptă pentru personalul Forţelor Navale! (DOCUMENT)

01 Feb 2024 1707

Cum preparăm o Pască delicioasă. Ce ingrediente sunt necesare

13 Apr 2023 1185

Proces atipic de ucidere din culpă, la Constanța! Cererea de liberare condiționată, respinsă

06 Aug 2022 19884

GastroArt Crap cu roșii (rețetă interbelică)

30 Jun 2022 1241

GastroArt Pesmeți cu nuci (rețetă interbelică)

24 May 2022 1505

GastroArt Pișcoturi (rețetă interbelică)

22 May 2022 1845

GastroArt Cornulețe cu marmeladă (rețetă interbelică)

21 May 2022 1495

Ce țară amână interzicerea promovării alimentelor bogate în zahăr, sare sau grăsimi

14 May 2022 1083

Centrulnatura.ro Pofta de zahăr poate fi un mecanism necesar de apărare

10 May 2022 1953

Centrulnatura.ro Dependența de zahăr

09 Apr 2022 1951

Care sunt cele mai căutate produse alimentare pe Monitorul Prețurilor. Pe listă se află și uleiul

15 Mar 2022 1605

GastroArt Cremă de nuci (rețetă interbelică)

14 Mar 2022 1774

GastroArt Cremă de fructe (rețetă interbelică)

13 Mar 2022 1807

Guvernul rus interzice exporturile de zahăr şi de lemn „în ţările ostile” şi pe cele de cereale în statele din Uniunea Economică Eurasiatică

11 Mar 2022 1243