Sanatate

Încep examenele pentru medicii radiologi Când va deveni funcțional Laboratorul RMN al Spitalului Județean Constanța

Laboratorul RMN al Spitalului Județean Constanța va deveni funcțional din 7 ianuarie. Autorizarea pentru amenajarea laboratorului RMN, cu amplasare aparat imagistică Sigma Explorer, s-a încheiat.

„Este vorba despre echipamente performante de imagistică medicală, constând într-un aparat de rezonanță magnetică și un sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS), achiziționate de Ministerul Sănătății“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, la „Interviu live“, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa. 

Reamintim că echipamentele performante de imagistică medicală, constând într-un aparat de rezonanță magnetică și un sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS), sunt achiziționate de Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar - împrumut nr. 83620-RO.

În luna ianuarie 2018, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat la sediul Guvernului României, la semnarea acestor contracte.
 
„Cu ajutorul acestei aparaturi, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța își va reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistică unui operator privat, iar banii economisiți vor fi redirecționați către alte secții din cadrul spitalului”, a mai precizat Cătălin Grasa.  
 
„În prima jumătate a lunii ianuarie vom avea și examene pentru medici radiologi. Asta ne va permite să facem și noi investigații pentru pacienții noștri, pentru zona de urgență și pentru secții. Asta înseamnă că vom putea să mai reducem cheltuielile pe zona asta de investigații pe care eram obligați să le decontăm celor din zona privată”, a conchis managerul Spitalului Județean.

Menționăm că, în acest moment, în cadrul Spitalului Județean Constanța, servicii de imagistică oferă doi operatori privați: Medimar Imagistic Services și Pozimed. La momentul semnării contractelor de finanțare, ministrul Sănătății de la acea vreme a declarat că niciun aparat de imagistică achiziționat prin intermediul unui împrumut de la Banca Mondială nu va fi livrat pentru a sta în cutie, iar aparatele vor fi redirecționate în situația în care nu se va găsi loc în unitățile medicale în care trebuie să funcționeze.
 
Citește și:
 
Interviu live Provocările anului 2019 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Începând de astăzi, este permis accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța

05 Mar 2019 429

Bilanţ al Spitalului Judeţean Constanţa. Mai mulţi pacienţi au venit la Urgenţe şi medicii au efectuat intervenţii în premieră

05 Mar 2019 218

Spitalul Judeţean Constanţa şi-a prezentat bilanţul pe anul 2018

04 Mar 2019 570

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără materiale sanitare pentru Clinica de Cardiologie (document)

26 Feb 2019 475

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără kituri de reactivi gaze în sânge pentru secţia ATI adulţi (document)

23 Feb 2019 421

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 1516

Materiale sanitare pentru Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa. Ce firme le vor livra (document)

05 Feb 2019 426

UPDATE Cabinetele de Endoscopie Digestivă și Ecoendoscopie, inaugurate la SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța (galerie foto)

30 Jan 2019 904

Cătălin Grasa, managerul Spitalului Judeţean Constanţa a făcut precizări cu privire la epidemia de gripă

30 Jan 2019 699

Spitalul Judeţean Constanţa a atribuit mai multe contracte pentru instalarea unor echipamente medicale (document)

28 Jan 2019 689

Primele două decese din cauza virusului gripal au fost înregistrate la Constanţa

23 Jan 2019 1955

Reguli noi pentru pacienţii şi vizitatorii care trec pragul Spitalului Judeţean Constanţa

23 Jan 2019 385

Ce firme vor furniza echipamente pentru Secţia de Gastroenterologie a Spitalului Judeţean Constanţa (document)

22 Jan 2019 446

Cine va furniza combustibil către secţiile exterioare ale Spitalului Judeţean Constanţa (document)

18 Jan 2019 483

Număr crescut de viroze. Măsuri preventive la Spitalul Judeţean Constanţa

15 Jan 2019 541