Sanatate

Încep examenele pentru medicii radiologi Când va deveni funcțional Laboratorul RMN al Spitalului Județean Constanța

Laboratorul RMN al Spitalului Județean Constanța va deveni funcțional din 7 ianuarie. Autorizarea pentru amenajarea laboratorului RMN, cu amplasare aparat imagistică Sigma Explorer, s-a încheiat.

„Este vorba despre echipamente performante de imagistică medicală, constând într-un aparat de rezonanță magnetică și un sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS), achiziționate de Ministerul Sănătății“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanța, la „Interviu live“, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Grasa. 

Reamintim că echipamentele performante de imagistică medicală, constând într-un aparat de rezonanță magnetică și un sistem de arhivare a imaginilor medicale (PACS), sunt achiziționate de Ministerul Sănătății, cu finanțare din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD), în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar Îmbunătățirea Calității și Eficienței Sistemului Sanitar - împrumut nr. 83620-RO.

În luna ianuarie 2018, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a participat la sediul Guvernului României, la semnarea acestor contracte.
 
„Cu ajutorul acestei aparaturi, Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța își va reduce considerabil cheltuielile generate de achitarea serviciilor de imagistică unui operator privat, iar banii economisiți vor fi redirecționați către alte secții din cadrul spitalului”, a mai precizat Cătălin Grasa.  
 
„În prima jumătate a lunii ianuarie vom avea și examene pentru medici radiologi. Asta ne va permite să facem și noi investigații pentru pacienții noștri, pentru zona de urgență și pentru secții. Asta înseamnă că vom putea să mai reducem cheltuielile pe zona asta de investigații pe care eram obligați să le decontăm celor din zona privată”, a conchis managerul Spitalului Județean.

Menționăm că, în acest moment, în cadrul Spitalului Județean Constanța, servicii de imagistică oferă doi operatori privați: Medimar Imagistic Services și Pozimed. La momentul semnării contractelor de finanțare, ministrul Sănătății de la acea vreme a declarat că niciun aparat de imagistică achiziționat prin intermediul unui împrumut de la Banca Mondială nu va fi livrat pentru a sta în cutie, iar aparatele vor fi redirecționate în situația în care nu se va găsi loc în unitățile medicale în care trebuie să funcționeze.
 
Citește și:
 
Interviu live Provocările anului 2019 pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța (video)

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința internațională ATOM 2019, organizată de către medicii ortopezi din cadrul SCJU Constanța

13 Jun 2019 480

În urma verificării, nu s-au constatat deficienţe Directorul Spitalului Judeţean Constanţa - „Acuzaţiile apărute cu privire la meniurile oferite de societatea de catering sunt nefondate“

08 Jun 2019 1468

Prof. dr. Irinel Popescu a efectuat două intervenții chirurgicale alături de medicii din cadrul Spitalului Județean Constanța (galerie foto)

07 Jun 2019 978

"Sunt nefondate"Directorul Spitalului Județean Constanța Cătălin Grasa, despre acuzaţiile aduse firmei care prepară mâncarea pacienţilor (galerie foto)

07 Jun 2019 1891

UPDATE A fost demarată o anchetă Conducerea SCJU Constanța s-a autosesizat în urma postărilor de pe Facebook, referitoare la meniul pacienților

05 Jun 2019 2725

Cine va livra kiturile de reactivi gaze în sânge Spitalului Judeţean Constanţa (document)

31 May 2019 586

Cine va livra incineratoare Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa (document)

30 May 2019 663

A fost inaugurat. Compartimentul de îngrijiri paliative „Casa Soarelui“, contract cu CJAS. Se pregătesc protocoalele pentru pacienţii oncologici (galerie foto)

23 May 2019 1857

Ce firmă va livra consumabile pentru mai multe secții ale Spitalului Județean Constanța (document)

18 May 2019 675

Ce firmă va furniza materiale sanitare Spitalului Judeţean Constanţa (document)

16 May 2019 485

Lucrările de reabilitare au fost finalizate „Casa Soarelui“ din Constanţa îşi deschide porţile

16 May 2019 2040

Ce societate va actualiza sistemul „Hipocrate“ al Spitalului Judeţean Constanţa (document)

15 May 2019 694

Ce firme vor furniza materiale sanitare Spitalului Județean Constanța (document)

13 May 2019 601

Salvaţi de la moarte sigură. Operaţii dificile la Spitalul din Constanţa. Una după un accident la Tulcea alta dupa accidentul aviatic de la Tuzla

11 May 2019 3843

Spitalul Județean Constanța Mii de persoane au cerut ajutorul medicilor în minivacanța de Paște și 1 Mai

02 May 2019 706