Sanatate

Legea privind măsurile de control al tuberculozei, publicată în Monitorul Oficial. Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa, rol important în strategia naţională

În Monitorul Oficial al României a fost publicată în partea I, la numărul 1051 din data de 12 decembrie 2018, legea privind măsurile de control al tuberculozei. Printre articolele vizate de Parlamentul României, se regăseşte şi un punct privind înfiinţarea unei comisii de specialitate la Constanţa.
Legea reglementează cadrul general pentru controlul tuberculozei la nivel individual şi populaţional, în scopul protecţiei sănătăţii umane. Tuberculoza este o boală transmisibilă cu impact major asupra sănătăţii publice din România, iar controlul acesteia constituie un obiectiv strategic de interes naţional. Strategia naţională de control al tuberculozei în România se elaborează pentru o perioadă până în anul 2030 şi reprezintă principalul document de politică publică pentru controlul tuberculozei.
Persoanele diagnosticate cu tuberculoză au dreptul la îngrijiri medicale de cea mai înaltă calitate de care societatea dispune, fără nicio discriminare pe criterii. Tratamentul se acordă gratuit pentru beneficiarii acestuia.
Serviciile medicale de prevenire, diagnostic şi tratament al tuberculozei se asigură prin intermediul reţelei naţionale de pneumoftiziologie, precum şi prin intermediul unităţilor sanitare ambulatorii de specialitate clinică şi paraclinică, cabinetelor medicale ambulatorii şi cabinetelor medicilor de familie.
La nivel regional se constituie câte o comisie multidisciplinară de coordonare a măsurilor de control al tuberculozei şi evaluare a pacienţilor cu tuberculoză. Astfel, pentru regiunea cuprinsă de judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea comisia va fi la Spitalul de Pneumoftiziologie Constanţa. Comisia este formată din medic specialist pneumoftiziologie sau pneumologie, asistent medical, psiholog, asistent social.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa a cumpărat un sistem de imagistică şi radiologie medicală (document)

11 Jan 2019 481

Ce firme vor furniza echipamente noi Spitalului de Pneumoftiziologie Constanţa (document)

05 Jan 2019 456

Bugetul de venituri și cheltuieli pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, modificat (document)

18 Dec 2018 228

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa scoate la concurs trei posturi. Vezi despre ce este vorba

10 Oct 2018 1581

Decese Constanţa 8 octombrie 2018

08 Oct 2018 941

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanța cumpără sistem integrat de imagistică și radiologie (document)

29 Sep 2018 754

UPDATE Ambulanţă implicată într-un accident în municipiul Constanţa. Şoferul vinovat a părăsit locul faptei (galerie foto)

25 Sep 2018 2139

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa vrea să înfiinţeze un compartiment de reabilitare respiratorie

27 Jul 2018 274