Sanatate

Ministerul Sănătăţii poate aloca bani pentru Psihiatrie, dacă există un proiect şi o solicitare. Sorina Pintea - „Există o problemă de management la nivelul Spitalului Judeţean Constanţa“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reacţionat în urma materialului publicat de cotidianul ZIUA de Constanţa în legătură cu bugetul neangajat de managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa destinat îmbunătăţirii condiţiilor pentru pacienţii secţiei de Psihiatrie de la Palazu Mare.
 
„Pacienţii şi aparţinătorii îmi trimit imagini, am câteva fotografii elocvente pentru dezastrul din Secţia de Psihiatrie de la Constanţa. Am cerut Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa să meargă acolo şi să verifice şi datele din controlul încrucişat realizat anul trecut la nivel naţional în toate unităţile medicale din ţară. Acea secţie are un plan de conformare valabil până în 2020. Aşa s-a aflat că au existat fonduri care nu au fost cheltuite. De ce? Rămâne un mister şi pentru mine. Nu există suficient personal la achiziţii sau există o problemă în managementul Spitalului Judeţean de la Constanţa”, a spus Sorina Pintea.
 

„Putem aloca un milion de euro fără probleme, dar vreau să văd interes din partea managerului“

 
Oficial de la Sănătate a adăugat că a cerut Consiliului Judeţean Constanţa să realizeze studiile de fezabilitate necesare pentru Secţia de Psihiatrie. Cât priveşte disponibilitatea Ministerului Sănătăţii de a sprijini cu fonduri construirea unei clădiri noi pentru secţia de la Palazu, Pintea spune că nu are nicio problemă să aloce banii dacă primeşte un proiect tehnic şi o solicitare din partea autorităţilor din Constanţa.
 
„O clădire nouă înseamnă o investiţie importantă. Există şi fonduri europene pentru astfel de lucrări, însă Ministerul poate aloca o parte din bani. Putem aloca un milion de euro fără probleme, dar vreau să văd interes din partea managerului, un proiect bine făcut şi, bineînţeles, o solicitare fermă. Chiar acum sunt la Bistriţa, unde am inaugurat o secţie de terapie intensivă finanţată de minister. De la Constanţa nu am primit o astfel de cerere de sprijin”, a conchis Sorina Pintea.
 
Colega de partid cu managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa, Pintea nu s-a sfiit să afirme că sunt probleme în managementul Spitalului Judeţean din Constanţa. Evaluarea anuală a managerului de la Judeţean va începe în luna septembrie.
 
Aşa cum arătam în ediţia precedentă, consilierii judeţeni au aprobat anul trecut pentru Secţia de Psihiatrie a SCJU 3.580.000 de lei (aprox. 800.000 de euro, la cursul mediu euro de anul trecut de 4,65). Banii fuseseră solicitaţi chiar de managementul spitalului. La finalul aceluiaşi an, secţia a rămas doar cu 100.000 de lei, bani folosiţi, din spusele dr. Cătălin Grasa, pentru reabilitarea gardului de la Psihiatrie. Restul banilor au fost redistribuiţi la rectificarea bugetară, deoarece compartimentul de achiziţii de la Spitalul Judeţean nu a fost în stare să finalizeze pe parcursul anului 2018 caietul de sarcini pentru iniţierea procedurii de achiziţie de lucrări de reparaţii, construcţii şi instalaţii pentru Psihiatrie.

Pe 20 august a.c., SCJU a solicitat de la Consiliul Judeţean bani pentru igienizarea Secţiei de Psihiatrie, bani care vor fi alocaţi în şedinţa de CJ din în luna septembrie.


Citeşte şi:

Psihiatria din Constanţa a primit în 2018 aproape 800.000 de euro de la CJC. Managerul Cătălin Grasa recunoaşte că nu a folosit banii - „Asta e. Facem ce putem!“ (documente + galerie foto)


Fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din Constanţa, dr. Diana Cârjaliu, despre Săpoca şi ipocrizie - „Îi transmit doamnei ministru că personalul din psihiatrie primeşte salariu, nu ajutor de înmormântare!“
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta șefă a Secției de Psihiatrie din Constanța, dr. Diana Cârjaliu, despre Săpoca și ipocrizie - „Îi transmit doamnei ministru că personalul din psihiatrie primește salariu, nu ajutor de înmormântare!“

20 Aug 2019 22392

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, declarații despre evenimentul din Săpoca

19 Aug 2019 520

Ministrul sănătății va ancheta la fața locului carnagiul produs azi-noapte la spitalul de boli mintale din Buzău

18 Aug 2019 759

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, mesaj cu ocazia împlinirii a 113 ani de la înfiinţarea Ambulanţei

28 Jul 2019 654

Astăzi, 28 iulie, Ziua Naţională a Ambulanţei (galerie foto+video)

28 Jul 2019 1192

De la Ministerul Sănătăţii citire, arma împotriva infecţiilor nosocomiale „Spălatul pe mâini”!

24 Jul 2019 807

Sorina Pintea Raportul de control de la CNAS va fi depus la DNA

22 Jul 2019 528

Problemele sistemului informatic au creat mari neplăceri utilizatorilor cardurilor de sănătate

18 Jul 2019 333

Ce spune ministrul Sănătății, Sorina Pintea, despre atacurile cibernetice din spitale

20 Jun 2019 806

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea susține că posturile nu sunt blocate în sistemul sanitar

12 Jun 2019 498

Tragedie. Un medic a decedat în timpul gărzii din cauza extenuării. Ce a declarat ministrul Sănătății

08 Jun 2019 771

Ce spune ministrul Sorina Pintea despre Răzvan Vulcănescu, care a preluat temporar atribuţiile de preşedinte al CNAS

03 Jun 2019 568

Ce a declarat ministrul Sănătății despre pacientul decedat după ce ambulanța a rămas împotmolită în noroi

25 May 2019 603

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, compară spitalele din România cu cele din străinătate. Ce diferențe a constatat

22 May 2019 328

Ce spune ministrul Sănătății despre alimentele care le sunt oferite copiilor în grădinițe

22 May 2019 420