Sanatate

Ministerul Sănătăţii poate aloca bani pentru Psihiatrie, dacă există un proiect şi o solicitare. Sorina Pintea - „Există o problemă de management la nivelul Spitalului Judeţean Constanţa“

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a reacţionat în urma materialului publicat de cotidianul ZIUA de Constanţa în legătură cu bugetul neangajat de managerul Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa destinat îmbunătăţirii condiţiilor pentru pacienţii secţiei de Psihiatrie de la Palazu Mare.
 
„Pacienţii şi aparţinătorii îmi trimit imagini, am câteva fotografii elocvente pentru dezastrul din Secţia de Psihiatrie de la Constanţa. Am cerut Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Constanţa să meargă acolo şi să verifice şi datele din controlul încrucişat realizat anul trecut la nivel naţional în toate unităţile medicale din ţară. Acea secţie are un plan de conformare valabil până în 2020. Aşa s-a aflat că au existat fonduri care nu au fost cheltuite. De ce? Rămâne un mister şi pentru mine. Nu există suficient personal la achiziţii sau există o problemă în managementul Spitalului Judeţean de la Constanţa”, a spus Sorina Pintea.
 

„Putem aloca un milion de euro fără probleme, dar vreau să văd interes din partea managerului“

 
Oficial de la Sănătate a adăugat că a cerut Consiliului Judeţean Constanţa să realizeze studiile de fezabilitate necesare pentru Secţia de Psihiatrie. Cât priveşte disponibilitatea Ministerului Sănătăţii de a sprijini cu fonduri construirea unei clădiri noi pentru secţia de la Palazu, Pintea spune că nu are nicio problemă să aloce banii dacă primeşte un proiect tehnic şi o solicitare din partea autorităţilor din Constanţa.
 
„O clădire nouă înseamnă o investiţie importantă. Există şi fonduri europene pentru astfel de lucrări, însă Ministerul poate aloca o parte din bani. Putem aloca un milion de euro fără probleme, dar vreau să văd interes din partea managerului, un proiect bine făcut şi, bineînţeles, o solicitare fermă. Chiar acum sunt la Bistriţa, unde am inaugurat o secţie de terapie intensivă finanţată de minister. De la Constanţa nu am primit o astfel de cerere de sprijin”, a conchis Sorina Pintea.
 
Colega de partid cu managerul SCJU, dr. Cătălin Grasa, Pintea nu s-a sfiit să afirme că sunt probleme în managementul Spitalului Judeţean din Constanţa. Evaluarea anuală a managerului de la Judeţean va începe în luna septembrie.
 
Aşa cum arătam în ediţia precedentă, consilierii judeţeni au aprobat anul trecut pentru Secţia de Psihiatrie a SCJU 3.580.000 de lei (aprox. 800.000 de euro, la cursul mediu euro de anul trecut de 4,65). Banii fuseseră solicitaţi chiar de managementul spitalului. La finalul aceluiaşi an, secţia a rămas doar cu 100.000 de lei, bani folosiţi, din spusele dr. Cătălin Grasa, pentru reabilitarea gardului de la Psihiatrie. Restul banilor au fost redistribuiţi la rectificarea bugetară, deoarece compartimentul de achiziţii de la Spitalul Judeţean nu a fost în stare să finalizeze pe parcursul anului 2018 caietul de sarcini pentru iniţierea procedurii de achiziţie de lucrări de reparaţii, construcţii şi instalaţii pentru Psihiatrie.

Pe 20 august a.c., SCJU a solicitat de la Consiliul Judeţean bani pentru igienizarea Secţiei de Psihiatrie, bani care vor fi alocaţi în şedinţa de CJ din în luna septembrie.


Citeşte şi:

Psihiatria din Constanţa a primit în 2018 aproape 800.000 de euro de la CJC. Managerul Cătălin Grasa recunoaşte că nu a folosit banii - „Asta e. Facem ce putem!“ (documente + galerie foto)


Fosta şefă a Secţiei de Psihiatrie din Constanţa, dr. Diana Cârjaliu, despre Săpoca şi ipocrizie - „Îi transmit doamnei ministru că personalul din psihiatrie primeşte salariu, nu ajutor de înmormântare!“
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ioan Pintea, noul director general al CFR SA. Ce obiective are

15 Feb 2020 1724

Naționala de handbal a României, înfrângere severă și în meciul cu Suedia de la Campionatul Mondial

10 Dec 2019 535

Mesajul ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la patru ani de la tragedia din Colectiv

30 Oct 2019 572

Sorina Pintea spune că Ministerele Educației și Sănătății nu pot rezolva problema rezidenţiatului

21 Oct 2019 525

Sorina Pintea, prezentă la evenimentul “Supraviețuirea copilului cu cancer în România – prima analiză pe date naționale “

18 Oct 2019 715

Sorina Pintea, despre examenul de rezidentiat. Au avut loc proteste în țară

17 Oct 2019 472

Constanța, printre județele fără un spital de psihiatrie Inspectorii sanitari din cadrul direcțiilor de Sănătate Publică au finalizat controlul dispus în unitățile sanitare de psihiatrie

15 Oct 2019 531

Un deputat USR anunță că va sesiza Direcția Națională Anticorupție cu privire la neregulile Ministerului Sănătății

13 Oct 2019 731

Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale Sorina Pintea, despre îmbunătăţirile spitalelor de psihiatrie din ţară

10 Oct 2019 1637

Continuă programul "Şpaga sub acoperire" în spitalele din România. Ce aspecte se verifică

09 Oct 2019 724

Sorina Pintea "România poate construi o bancă de sânge, plasmă şi produse din plasmă"

08 Oct 2019 384

Fosta şefă a Clinicii de Psihiatrie de la Palazu Mare a intrat în politică şi candidează la alegerile locale de anul viitor

07 Oct 2019 3528

Viorica Dăncilă „Am primit scrisoarea victimelor tragediei de la Colectiv și am căutat soluții pentru a le putea oferi sprijinul de care au nevoie”

04 Oct 2019 405

Sorina Pintea Examenul de rezidențiat se amână în lipsa unui ministru al Educației

04 Oct 2019 461

Ministrul Sănătăţii, despre neregulile Agenţiei Naţionale de Transplant

30 Sep 2019 691