04 Apr, 2018 00:00
1663
Ana-Maria VOICU
Morcovii se pot mânca sub formă crudă, în salate sau gătite în supe și mâncare, în special în perioada postului.
Morcovul deși este sărac în calorii, în grăsimi și colesterol, completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul, induc senzația de sațietate și mențin sănătatea tractului intestinal.
Vitamina A este substanța folosită de ficat pentru evacuarea toxinelor din corp. Fibrele din morcovi contribuie la curățarea optimă a colonului.
Morcovul conține între altele substanțe nutritive esențiale pentru organismul uman: acidul folic, vitamina K și calciu.
Morcovii împiedică formarea depozitelor pe pereții arteriali prevenind atacurile cardio-vasculare la bolnavii de ateroscleroză. Un morcov mare mâncat zilnic aduce un aport de 11.000 UI (Unități Internaționale) de vitamina A din beta-caroten.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: