Oțetul de mere, remediu pentru durerile de genunchi

Durerile de genunchi îți afectează viața de zi cu zi și pot duce la dificultăți de mers, scrie realitatea.net.
În alte cazuri, însă, poate apărea  un disconfort provocat de durerea la nivelul articulațiior atunci când mergi pe jos, alergi sau pur și simplu îndoi picioarele.

Tratamente alternative de uz extern

1. Comprese reci - ai nevoie de 6 cuburi de gheață, un prosop sau o bucată de tifon. Înfășoară cuburile de gheață în prosop sau tifon și aplică pe zona afectată, apoi lasă să acționeze timp de 10-20 de minute. Datorită acetui remediu, durerea va fi alinată iar inflamația se va reduce.
2. Ulei de măsline şi oţet de mere - ai nevoie de o lingură de oțet de mere și o lingură ulei de măsline. Amestecă bine cele două ingrediente și aplica pe zona din față și din spatele genunchiului. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, iar apoi spală genunchii cu apă curată.
3. Băi fierbinți cu oțet de mere - ai nevoie de două cești de oțet de mere. Adăugă cele două cești de oțet de mere într-o cadă umplută cu apă fierbinte și amestecă. Introdu picioarele în apa fierbinte, până deasupra genunchilor, timp de aproximativ o jumătate de oră. Repetă acest lucru o dată pe zi, timp de mai multe zile.
4. Lămâi - ai nevoie de o lămâie, o jumătate de cană ulei de susan și o bucată de tifon pentru bandaj. Tăie lămâia în bucăti mici şi puneți-le într-o bucată de tifon. Leagă și înmoaie în ulei de susan timp de zece minute. Aplică pe zonă afectată și lăsă să acționeze timp de aproximativ zece minute. Repetă acest lucru de două ori pe zi, pentru a elimina durerea. 

Tratamente alternative de uz intern

1. Oțet de mere cu apă rece - ai nevoie de două linguri de oțet de mere și o cană de apă. Amestecă bine și bea acea soluție o dată pe zi.
2. Lapte vegetal cu turmeric - ai nevoie de o lingură de turmeric, un pahar cu lapte din migdale, caju sau nuci și miere. Se adaugă turmeric în lapte, se fierbe timp de două, trei minute, se lasă la răcit şi se adaugă miere, după gust. Acest amestec se consumă o dată pe zi pentru a elimina durerile resimțite în interiorul genunchiului.
3. Turmeric şi ghimbir - ai nevoie de două linguri de ghimbir tocat, două linguri de turmeric, două căni de apă și miere. Adăugă ghimbirul şi turmericul în apă și fierbe la foc mediu timp de cinci minute. Lasă la răcit și strecurat, adaugă miere după gust și bea imediat. Conform floaredetei.ro, amestecul se consumă de două ori pe zi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.