16 Mar, 2018 00:00
1809
Ana-Maria VOICU
Ridichile se remarcă prin acțiunea lor antibacteriană și antifungică, abudenta de vitamine și minerale (vitamina C, complexul de vitamine B, magneziu, potasiu, sodiu etc.), și conținutul redus de colesterol și calorii. Cantitățile importante de fibre alimentare și acid folic recomandă ridichile pentru consumul zilnic în cadrul unei diete echilibrate, potrivit sfatuluimedicului.ro.
Ridichile roșii au un continut foarte scazut de grăsimi saturate și colesterol, datorita apei din compoziție (90%). În plus, furnizează o gamă largă de vitamine și minerale esențiale.
Cu un conținut caloric redus, ridichile roșii reglează și apetitul alimentar, contribuind la pierderea mai ușoară în greutate. Întrucât au un conținut bogat în fibre și un indice glicemic scăzut, aceste legume stimulează mișcările intestinale și cresc rata metabolică.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: