Sanatate

Roșiile sunt considerate antiseptic natural. Pot ajuta la protejarea organismului împotriva diferitelor infecții

În principal, roșiile conțin în cea mai mare parte apă (90%). În plus, reprezintă o sursă excelentă de vitamina A, potasiu, vitamina C, tiamina, acid folic, vitamina K, vitamina B6, niacina, magneziu, fosfor, cupru, vitamina B1, vitamina B2, fier, vitamina B3, vitamina B5, informează Agrepres. O singură roșie conține peste 50% din necesarul de vitamina C al unui adult. Aceste legume conțin în mod natural cantități reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii. O roșie conține o cantitate de fibră similară celei dintr-o felie de pâine albă. Interesul lumii medicale pentru efectele pozitive ale consumului de roșii se datorează în special conținutului de licopen, un antioxidant care ajută organismul să combată acțiunea distructivă a radicalilor liberi. Cercetătorii au arătat că sucul de roșii, supele și sosurile conțin de de cinci ori mai mult licopen decât roșia proaspătă.
 
Pe de altă parte, roșiile crescute în sere nu au același conținut de nutrienți precum cele crescute în mod natural.
 
Roșiile, prin conținutul unei cantității importate de vitamina B și potasiu, sunt eficiente în reducerea tensiunii arteriale mari. Consumând zilnic roșii putem preveni atacul de cord și atacul cerebral.
 
Fiind un antiseptic natural, roșiile pot ajuta la protejarea organismului împotriva diferitelor infecții. Au efect antibacterian și măresc rezistența organismului la agresiunile microbiene de orice fel.
 
Vitamina A din roșii poate îmbunătăți acuratețea vederii și poate preveni afecțiunile oculare. Un demers științific de specialitate a demonstrat că un consum regulat de roșii reduce riscul apariției degenerării maculare, o afecțiune gravă și ireversibilă a ochilor. Cercetătorii au descoperit că și bolile de ochi sunt mai rar întâlnite la persoanele care au o dietă bogată în antioxidanți, mai ales la cei care consumă suc de roșii în cantități importante.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consilierii au aprobat bugetul judeţului şi pe cele ale instituţiilor subordonate Horia Ţuţuianu a anunţat că 2019 va fi un an al investiţiilor în sănătate

20 Apr 2019 549

DSP și DSVSA Constanța anunță controale drastice înainte de Paște și 1 mai

17 Apr 2019 472

Zilierii sunt buni de plată! Dacă vor să fie asiguraţi, trebuie să scoată bani din buzunar

15 Apr 2019 400

Editorial Cum ne obligă sistemul sanitar să ne îmbolnăvim programat. Ce variante avem în caz de boală

15 Apr 2019 667

Liderul spiritual tibetan, Dalai Lama, internat în spital din cauza unor probleme de sănătate. În ce stare este acesta

10 Apr 2019 409

Lista vaccinurilor fără contribuții trimestriale de la direcțiile de specialitate, aprobată de Ministerul Sănătății (document)

10 Apr 2019 192

Uleiul de cătină este potrivit pentru toate tipurile de ten, având un puternic efect antirid

09 Apr 2019 236

Direcţia de Sănătate Publică Constanţa a fost chemată în instanţă. Iată motivul!

04 Apr 2019 521

Anchetă epidemiologică după ce o elevă a Liceului Pedagogic s-a îmbolnăvit de TBC. Zeci de copii au intrat în contact cu tânăra

29 Mar 2019 493

Declaraţie de avere - Silviana Roxana Zărnescu, consilier la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța (document)

20 Mar 2019 1107

Declaraţie de avere - Agora Zană, referent la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

19 Mar 2019 1241

Declaraţie de avere - Mihaela Vrînceanu, director executiv adjunct la Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa (document)

18 Mar 2019 1348

Caisele previn apariția bolilor la nivelul sistemului digestiv și chiar apariția cancerului de colon

18 Mar 2019 322

Morcovul, ideal în rețetele de post. Ce beneficii are

16 Mar 2019 336

Declaraţie de avere - Gheorghe Untea, consilier la Casa de Asigurări de Sănătate (document)

16 Mar 2019 591