Nu va mai fi doar o platformă de mesagerie Facebook Messenger se transformă

Anul trecut, cei de la Facebook şi-au asumat o schimbare foarte importantă. Au decis, brusc, să ne oblige să ne instalăm pe mobile, pentru conversaţii virtuale, o aplicaţie separată. Este vorba de Facebook Messenger. Acum, după ce am acceptat, cu greu sau nu, trecerea de la o situație la alta, ne putem pregăti pentru un nou pas în viitorul reţelei sociale.
 
După ce compania lui Mark Zuckerberg a decis să ne permită, prin Messenger, să împărtăşim locul în care ne aflăm, să trimitem bani prietenilor şi chiar să ataşăm diverse stickere fotografiilor, acum, acelaşi Messenger trece la alt nivel de funcţionalitate. Facebook a anunţat noi produse la conferinţa F8 de anul acesta. Astfel, Messenger devine o platformă de sine stătătoare, pe care vor putea fi construite şi alte aplicaţii. Serviciul se reinventează complet pentru a include aplicaţii terţe, potrivit playtech.ro.

Cu ce s-a schimbat Facebook Messenger?

Aparent, peste noapte, „banala“ aplicaţie de mesagerie a devenit o platformă pentru alte mici aplicaţii, extensii şi funcţii avansate create de companii mai mari sau mai mici. Practic, în interiorul programului pentru conversaţii virtuale, veţi putea rula alte programe care nu trebuie să fie neapărat adiacente ca funcţionalitate ideii de chat, potrivit go4it.ro.
 
Dacă Facebook era înainte o singură aplicaţie, acum s-a împărţit în diverse platforme. Facebook Messenger ar putea fi folosit pentru plata biletelor de avion, pentru intrarea în camera de hotel sau pentru cumpărarea de bilete la film, scrie adevarul.ro. Unele aplicații au fost create special pentru platformă, dar unele au fost adaptate. Ele vor fi găsite în categoria Discover din Facebook Messenger.

Cum funcţionează noile upgrade-uri?


Practic, Facebook şi-a deschis platforma pentru ca alţii să dezvolte Messenger, fără a fi nevoie să aloce resurse în permanenţă. De exemplu, Ditty for Messenger este o aplicaţie prin care putem adăuga o melodie la mesajele noastre din aplicaţie.
 
Vreţi să trimiteţi GIF-uri prin Messenger? O puteţi face prin intermediul noii extensii Giphy. Vreţi să partajaţi rezultate sportive în timp real? Există o aplicaţie pentru asta. Din start, vor exista nu mai puţin de 40 de astfel de add-on-uri la care puteţi apela pentru a extinde într-un mod semnificativ abilităţile Facebook Messenger. Pentru a grăbi adopţia acestor mici programe, când cineva vă trimite un fişier folosind o extensie, Messenger vă recomandă să o instalaţi şi voi pentru a avea acces la acel volum de informaţii, relatează playtech.ro.
 
Aplicaţiile vor putea fi instalate direct din interfaţa Messenger, instrumentele de dezvoltare oferite de Facebook permiţând integrarea directă şi transparentă cu Apple App Store şi Google Play.
 
Sintetizând, aveţi noi moduri prin care vă puteţi stresa prietenii de pe Messenger, iar Facebook face un nou pas pentru a ocupa o poziţie din ce în ce mai importantă în viaţa voastră. Sunteţi uimiţi?
 
Sursa: go4it.ro, playtech.ro, adevarul.ro
 
 

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A picat Facebook-ul. Este afectat și Facebook Messenger

05 Mar 2024 1575

Compania Meta anunță că începe criptarea implicită a mesajelor pe Facebook şi Messenger

07 Dec 2023 902

Virus propagat prin Facebook Messenger! Nu accesați mesajul “Seamănă cu tine!”

19 Jan 2022 2115

DNSC atrage atenția asupra unui link malițios, distribuit prin Facebook Messenger

17 Jan 2022 1783

UPDATE WhatsApp, Instagram și Facebook Messenger au picat

19 Mar 2021 2889

Sindicatul EUROPOL Grupurile de Whatsapp, interzise pentru polițiști

09 Oct 2019 3192

Facebook a anunţat că este din nou operaţională după o pană majoră

04 Jul 2019 1849

Facebook a lansat în SUA o versiune de Messenger destinată copiilor

04 Dec 2017 1735

SSC Farul Constanţa angajează. Iată condiţiile specifice postului

04 Oct 2017 3150

Facebook pregăteşte introducerea de reclame în serviciul Messenger

26 Jan 2017 1903

Ce se întâmplă cu Messenger Schimbare importantă anunţată de Facebook!

15 Nov 2016 3356

Nu posta asta pe Facebook! O poza aparent inocentă poate duce la blocarea contului

07 Oct 2016 7924

Serviciul prin care se transmit mesaje secrete între utilizatorii aplicației Messenger, testat de Facebook

11 Jul 2016 1735

Un joc a fost ascuns în aplicaţia Messenger de la Facebook

16 Jun 2016 1797

Serviciul Messenger oferă firmelor posibilitatea de a interacționa cu clienții lor

14 Apr 2016 1996